lauantai 28. marraskuuta 2009

Nimetön.

Olisipa mukava tietää mikä tämän huonekasvin nimi on. Kyselin sitä jo kerran aikaisemmin täällä blogissani. Koska minulla nyt on ehkä useampia lukijoita, toivon jonkun tunnistavan tämän ja kertovan minulle sen nimen.

Kukat ovat lähempää katsoen tämän näköiset.

Lehtien pinnalla on nystyröitä. Paremman nimen puutteessa olen nimittänyt sitä Amatsonin ahmatiksi. Se ei ole nimestä pahastunut, vaan kukki ahkerasti.

torstai 26. marraskuuta 2009

Ruohonjuuritason rahankäyttö.

Eilinen päivä valkeni. Voiko sitä sanoa valkenemiseksi. Ikkunasta katsottuna tällaisena.
Se ei haitannut, sillä olin lähdössä eläkeläiskerhon mukana Lahteen teatteriin.

Ennen näytöksen alkamista ehdimme pistäytyä paikallisessa tavaratalossa. Siellä lahtelaiset odottivat joulua toinen toistaan häikäisevämpien joulukuusten parissa.

Tämä häikäisi eniten.

Jotkut haaveilivat joulunvietosta palmujen alla.

Ja yhdet portaat veivät ylöspäin ja toiset alaspäin ja yhdet, huvin vuoks', ei minnekkään.

Joulupukille olisi voinut laittaa postia. Pukki oli poistunut tuolistaan. Varmaankin iltapalalle. Tontut olivat jääneet vahtiin. Ne tarkastelivat minua sillä silmällä olenko ollut kiltti ja silleen.

Jos pukki olisi ollut paikalla, ja jos olisin päässyt pukin syliin, olisin toivonut tuollaista lahjapinoa.

Pikkujoulumekkoja. Olisiko tämä liian paljastava.

Tämä olisi parempi. Kaularypyt piilossa ja laukku hämäävästi vatsan päällä. Kiinnitän lukijoideni huomiota aluevaltaukseeni. Muotiblogi.

Sain tästä ihan itsekin......

Silmälaseistani hävisi tarkkuus, kun huomasin nämä kengät. Hävisi se kamerastakin.

Sopisiko minulle sittenkin paremmin esiliina, jossa pukki kiipeää napani korkeudelle.

Seuraus! Tänään uutisoitiin kuuluvasti ja näkyvästi siitä, että ruohonjuuritason kansalaiset; tarkoittanee minua; pihistävät rahankäytössään ja lannistavat tällätavoin isänmaamme talouden. MINÄHÄN OSTIN SIELTÄ NUO KAKSI PAKETTIA SERVIETTEJÄ!

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Välimeren sininen.

Viikon kollaasin väri on välimeren sininen. Viihdyin noissa sinisissä maisemissa pari vuotta sitten. Kiitos Inkiväärille, joka sai minut näissä, tällä hetkellä sakean sumuisissa näkymissä, muistelemaan niitä ihania hetkiä.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Marraskuun aurinko.

Amanda ja minä nautimme eilisestä päivästä. Marraskuun aurinko paistoi koko sen ajan minkä se jaksoi pysytellä taivaanrannan yläpuolella. Se loi hauskoja kuvioita kesätuvan seinään.

Väärä mies, joka seisoo kesätuvan juurella näytti myös nauttivan. Hän on jättänyt muutamia ruusupensaan hedelmiä käsivarren etäisyydelle itselleen talven varalle.

Amanda tarkasti kissanmintun ja timjamin kunnon. Vielä ovat käyttökelpoisia.

Hän tarkkaili meriliikennettä hartaudella.

Meri oli marraskuun sininen. Liikenne ei ollut kovin vilkasta.

Patakin sai ylimääräistä loistetta paisteesta. Nyt kestämme monta sadepäivää tämän yhden kirkkaan voimalla.

lauantai 21. marraskuuta 2009

Lasten oikeudet.

Eilen mennessäni lähikeskustaan ilahduin kovin. Torin laidalla liehui iloisesti Lasten oikeuksien päivään liittyen lasten näkemyksiä tästä tärkeästä asiasta.

Kuvat puhuvat puolestaan.




Lähetän tässä lämpimät kiitokseni tämän upean näyttelyn aikaansaajille!

Keskelle toria oli jo kohonnut suuren suuri kuusi odottamaan valojaan.

perjantai 20. marraskuuta 2009

Ruokaympyrä.

Ateriointini on tällä viikolla karannut kauas ruokaympyrästä. Maanantaina maanantaikerhossa. Hyvä ilmaisu! Onhan päivänselvää, että maanantaikerho kokoontuu maanantaisin. Asiaan! Maanantaina maanantaikerhossa syntymäpäiväsankari tarjosi makoisia kanelipullia ja rusinapullia ja pikkuleipiä. Maistoin niitä kaikkia.

Sekä suussasulavaa kinuskikakkua. Otin isohkon palan. Kotiin palattuani ei tietenkään ollut nälkä. Söin illemmalla jugurtin. Myöhemmin muistin ruokaympyrän. Söin kaksi tomaattia ja mozzarellajuustoa.

Tiistaina eläkeläiskerhossa tarjottiin glögiä ja piparikakkuja. Kokouksen jälkeen lähdin muutaman muun naisihmisen kanssa KONDITORIAAN. Matkalla sinne onnistuin olemaan putoamatta ylläolevaan mustaan aukkoon johtuen ehkä sen vieressä seisovasta raidallisesta oliosta. Mikä mahtaa olla sen oikea nimi? On sillä pakko olla nimi. Ei kai putkimiehet lähtiessään työmaalleen kysy toisiltaan kuinka monta "niitä" tarvitaan mukaan. Olion vieressä näkyy liina jonka avulla minut varmaankin olisi ongittu ylös mustasta aukosta, jos olisin kadonnut sinne.

Kaupunki oli jo ripustanut tunnelmalliset jouluhimmelit puistokäytävän puihin.

Konditoriassa join kahvia ja söin mielettömän hyvää omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Kotiin tultuani ei ollut varsinaisesti nälkä. Söin jugurtin. Muistin ruokaympyrän. Myöhemmin illalla söin kaksi tomaattia ja mozzarellajuustoa.
Keskiviikosta ei ole kuvaa. Silloin sain yksillä kekkereillä leikkeleillä ja juustolla päällystettyjä viljatyttö-nimisiä leipäsiä. Ei mitään pieniä. Söin kaksi. Outo nimi niillä leipäsillä. Olenko minä ihmissyöjä? Kotiin tultuani ei taaskaan ollut nälkä. Söin jugurtin ja niin edelleen...........

Eilen, torstaina menin yhdistyksen syyskokoukseen. Siellä sai tietysti kahvia ja aika hyvää luumuwienerpitkoa. Otin kaksi palaa. Kotiin tultuani ja niin edelleen.........
Muistuttaisin tässä itseäni siitä, että eläkkeelle jäädessäni päätin laittaa itselleni joka päivä kunnon lämpimän aterian. Ainakin yhden. Kenties kaksi. Tänään aion syödä koko viikon annoksen vihanneksia ja kunnon lämpimän aterian. Huomenna menen nimittäin VPK:n pikkujouluun, jossa tietääkseni saa joulupuuroa ja torttuja ja ties mitä. Kotiin tultuani syön kenties jugurtin.....
Ai niin! Jottei kukaan huolestuisi, pitää muistaa kertoa, että maanantaiaamuna söin kaurapuuroa puolukkasurvoksen ja maidon kera. Aamupäivällä join kaksi kuppia kahvia ja söin omenan. Tiistaiaamuna taas söin kaurapuuroa puolukkasurvoksen ja maidon kera ja aamupäivällä kaksi kuppia ja keskiviikkoaamuna niin edelleen ja niin edelleen ja....
Lopuksi, käykääpä katsomassa Mummoa! Klikatkaa vain tuossa edellä olevaa mummoa-sanaa.

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Tummansininen.

Viikon kollaasin väri on tummansininen. Koska maailma tätänykyä on aika tumma tai enemmänkin tummanharmaa, laitoin tähän piristykseksi oranssia ja punaista. Ne viestivät auringonkin vielä joskus näkyvän. Tuon siniviuhkan laitoin kertomaan kesän vielä tulevan ja kukkien puhkeavan. Hedelmätaulun on maalannut Anneli Moilanen. C-vitamiinia. olkaa hyvät!

Enemmänkin tummansinisiä löytyy ylläolevaa nappia klikkaamalla.

maanantai 16. marraskuuta 2009

Antiikkihuutokauppa.

Eilen koettiin sellainen ihme, että saarikylässä pidettiin antiikkihuutokauppa. Edellisenä päivänä voitiin lehdestä lukea ilmoitus, jossa sanottiin: "Näät maan komeimman huutokaupattavan sisustuksen". Tässä ei ole kirjoitusvirhettä. Siinä sanottiin "näät". Kyllähän siitä jo minäkin tulin uteliaaksi. Piti lähteä katsomaan sitä "maan komeinta". Otin muutaman kuvan. Säästän lukijani niiltä sisustuksilta. Oli siellä näitä potteja.

Bongasin pelottavan kissataulun.

Aika viehkon pikkutytön.

Naisen ja vaasin. En jäänyt seuraamaan huutokauppaa. Siinä on aina se vaara, että joutuu kantamaan kotiin jonkin harkitsematta hankitun kapistuksen. Tänään kuulin, että kauppa oli käynyt ja moni oli tehnyt "älyttömän halvalla"-hankinnan.

Edellisenä iltana oli mukavaa. Haisteltiin aavistuksenomaisesti joulutunnelmaa. Juotiin punaviiniä ja syötiin stollenia. Amandakin viihtyi.

lauantai 14. marraskuuta 2009

12 kuvaa. Marraskuu.

Olipa onni, että minulla oli tämä 12-kuvaa kuvauspäivä juuri tänään. Voi olla niin, että lunta ei muutaman päivän kuluttua enää olekaan. Seuraavien neljän päivän ennusteessa luvataan 5 astetta lämmintä tännepäin.

Lokakuu.
Syyskuu.

Tänän napin takaa löytyy paljon marraskuun kuvia.

Amanda ei suostunut tällä kertaa poseeraamaan marraskuun kuvassa. Hän sanoi, ettei viitsi joka kuukausi. Sitäpaitsi on paljon mukavampaa makailla aamulla lämmitetyn saunan lauteilla jälkilöylyissä.