torstai 29. maaliskuuta 2012

Vuosikampa 007


-"Hei, Herra Kivi! Eikö tunnukin siltä, että kevät on etenemässä aikamoisella vauhdilla. Ollaan jo seitsemännessä vuosikammassa!"

- "No, juu. Huomasin kyllä, että haravoit jo tuossa rannan puolella. Älä nyt innostu liikaa. Tunnen vanhoissa kivenjuurissani matalapaineen lähestyvän. Nuo lokit ilmestyivät pääni päälle jo viime viikon keskiviikkona.
En nyt viitsi mainita mitä muuta ne istumisen lisäksi tekivät. Se oli kyllä liian aikaista, sano minun sanoneen. Eivät ne pääse pesänrakennushommiin vielä pitkään aikaan."


-"Viime perjantaina huomasin tuolla Ruosinsalmessa ensimmäisen sinisen viirun sulaa vettä."

- "Toissapäivänä meni ohitseni tuo Silva-niminen laiva aikamoisessa puutavaralastissa. Koska Silva on 100 metriä pitkä, siihen mahtuu paljon puita. Laivaliikenne on nyt lisääntynyt, joten päättelen Suomen kansantalouden olevan noususuunnassa. Paperiahan noista puista tehdään."

-"Eilen mökkiläiset ja kalamiehet keinottelivat viimeiset veneensä ja moottorikelkkansa väylän tälle puolelle."

 -"Komeasti ajoivat veneineineen."

 -"Oli se aika hurjaa menoa."


-"Tänään ne pysyttelivät lähellä rantaa. Kun tästä samaan aikaan lensi yli helikopteri pelkäsin vanhojen korvieni saavan kuulovaurion."
- "Kiitos Herra Kivi! Hyvin olet seurannut tapahtumia"
- "Jatka sinä vaan niitä pihahommia. Aurinkokin paistaa mukavasti. Saatat jopa ruskettua."

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Serkkuja tapaamassa.

 Kävin Espoossa Tapiolassa. Siellä tapasin serkkujani ja heidän vaimojaan ja miehiään, jotka hekin ovat jo muuttuneet serkuikseni. Heikintorilla huomasin tutun näköisen miehen. Siinähän seisoi Tapio Junnon "Häikäistynyt" vuodelta 1991.

Päätin siinä samassa tuoda häneltä terveisiä tänne Kotkaan hänen serkulleen nimeltä "Aurinkoon katsoja".
Katsokaa keväistä aurinkoa, hyvät blogiystäväni. Älkää kuitenkaan tuijottako suoraan siihen, ettei käy kuten näille serkuksille. Saatatte jähmettyä patsaiksi.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vuosikampa 006.

 Klikkaa ylläolevaa. Löydät moninaisia kevään edistymisestä kertovia kuvia.

Eräänä aamuna tässä äskettäin tuijotin hämmästyneenä jään pinnalle ilmestynyttä aika isoa sydämenkuvaa. Kysyin Herra Kiveltä sen syntyperää.
"Jokakeväinen ilmiö", sanoi hän. "Tuo sydämenkuvan vieressä oleva kivinuorukaisen tunteet heräävät yleensä tähän aikaan vuodesta. Se on ollut vuosisatojen ajan rakastunut tuohon oikealla näkyvää rouvaan, jonka päälle lokit kesällä tekevät pesänsä. Kyllä sen tunteet kesän mittaan taas laimenevat, kun rääkynä alkaa ja lokinkakan haju leviää."
"Kevään merkki se on tämäkin, Ruvetaan vaan odottelemaan jäiden lähtöä", totesi Herra Kivi vielä.
Toivottelen siis oikein lupaavia kevään merkkejä teille kaikille. Keväthymyä!

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvän mielen haaste.

Ihanaa! Aurinko lämmittää, lumi sulaa!

Simpukka blogista "Vierailla poluilla" ja Nenunen blogista "Matalalentoa sanojen voimin" ovat haastaneet minut .
Haasteen mukaan tulee listata asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä ihan sekalaisessa järjestyksessä ja antaa haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle.
Pohdiskelin ensin isoja ja maailmanlaajuisia asioita, mutta sitten päätin heittäytyä yksinkertaiseksi omaksi itsekseni ja listata aamusta alkaen ne hyvät asiat, jotka juuri tänään tuottavat minulle hyvää mieltä.

1.  Onnistuin nostamaan itseni parikymmentä minuuttia tavallista aikaisemmin ylös tänä aamuna.

2.  Palkkioksi siitä sain nähdä, mistä kohdasta taivaanrantaa aurinko juuri tänä aamuna klo 6.40 nousi.

3.  Minua, kuten Amandaakin, ilahdutti lämmin sää ja pälvipaikat pihalla.

4.  Aurinko alkoi lämmittää keittiötä siihen malliin, että saatoin napsauttaa keittiön lämpöpatterin pois päältä sähkölaskun pienentämiseksi. Toimiihan siinä termostaatti, mutta se menee päälle, koska avaan sen lähellä olevaa ovea päästääksen Amanda joko sisään tai ulos odotettavissa olevat 28 kertaa tänään.

5. Avasin tämän läppärini ja tunsin mielihyvää siitä, että aika korkeasta iästäni huolimatta hallitsen sen käytön. Se johtuu siitä, että ennen eläkkeelle jäämistäni sain työpaikallani useaan otteeseen koulutusta siihen. Kiitos kuuluu viisaalle esimiehelleni, vaikkei hän tainnutkaan tarkoittaa sitä koulutusta eläköitymistä varten:)

6. Avasin blogini ja ilahduin kommenteista ja haasteesta. Blogista kertyy mielihyvää joka päivä. Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille!

7. TÄTÄ ETTE SITTEN KERRO KENELLEKÄÄN! MUISTAKAA SE!
Seuraavaksi pistäydyin facebookissa ja siellä nimenomaan FarmVille-farmillani. Siellä viljelen viljaa ja vihanneksia ja marjoja ja kukkia ja hedelmäpuita. Siellä on koko ajan kesä. Minulla on siellä 7 lehmää, 5 lammasta, 4 porsasta, 4 hevosta, 9 kanaa ja 2 ankkaa. Ihan leikisti tietenkin. Ansaitsen siellä leikisti rahaa, jolla olen voinut ostaa itselleni VAALENPUNAISEN traktorin. Lopetan tämän selityksen tähän, jottette KUOLE NAURUUN.

8.  Katseeni osui kirjaan nimeltä Dublin. Iloitsen joka päivä tulevasta juhlamatkasta sinne. Matka tehdään niin ja niin monivuotispäiväni kunniaksi. en kerro kuinka monivuotis-, sillä poden ikärasismia ITSEÄNI KOHTAAN. Valitsen kirjasta joka päivä yhden kohteen, johon haluan matkan aikana tutustua. Toivon, etten tule sieltä takaisin lopen uupuneena sen lisäksi, että joudun tulemman sieltä KAMALAN VANHANA.

9.  Join kahvia. Kahvista tulee hyvälle mielelle, mikä tietysti johtuu siitä. että se on huume. Ilahduin kovin, kun tässä eräänä päivänä tapasin ihmisen, joka myös lämmittää itselleen mikrossa eilistä kahvia. Päätin perustaa Itselleenmikrossakahvialämmittäjienyhdistyksen. Tervetuloa mukaan!

10. MITÄ? Joko nyt olen kohdassa kymmenen? Kerron vielä pyyhkineeni lattiat huushollissani staattisella mikrokuituliinalla, joka imaisee pölyn ja kissankarvat itseensä. Siitäkös tulee vallan hyvä mieli, ettei tarvitse joka päivä tarttua pölynimuriin.

Äkkiähän tästä selvisin. En millään ehdi etsiä blogeista heitä, jotka eivät vielä ole saaneet tätä haastetta. Siepatkaa hyvät ihmiset tästä haaste itsellenne. Siitä tulee nhyvä mieli, kun huomaa mitä kaikkea ihan tavallisessa arkipäivässä on itse kunkin elämässä.  Kello on vasta 10.35 ja olen jo kokenut 10 hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Mitähän kaikkea mukavaa päivä vielä tuokaan tullessaan!
Nyt siirryn asiallisiin asioihin ja kirjoitan yhden tilintarkastuskertomuksen ja valmistelen maanantaikerhoon lähtöä.

Toivotan teille hyvät lukijani oikein hyvää mieltä ja aurinkoista viikkoa! Amanda lähettää kaikille hurinaa. Hrrrrrrrrr......!

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Vuosikampa 005

 Huomasin yllättäen aikaa jo vierineen viimekertaisesta Herra Kiven haastattelusta.

Huhuilin Herra Kivelle kysyen kuulumisia. "Kuulen kyllä kalatuksesi, näkyvyyden kanssa on tässä välillä ollut vähän niin ja näin", sanoi Herra Kivi

 "On tässä sen seurauksena nähty kauniita huurrepäiviäkin."

"Vesi on noussut ja laskenut useampaankin kertaan."

"Isompikin alus on nähty jäätä murtamassa. Tämän nimi on Seili."

 "Viime päivinä on aurinko häikäissyt niin, että mietin jo muutaman kevätajatuksen ja jäiden sulamista."

"Ehk'ei kuitenkaan aivan vielä. Nauttikoot nyt ihmislapset kevättalven iloista. Tuo nuori  mies heitteli minua jääkalikoilla. Eipä tuntunut paljoa miltään."

"Koiria on näkynyt suuria ja pieniä. Tämä oli kyllä suurimmasta päästä."

"Se osasi ottaa riemun irti jäälaukasta."

"Välillä sen vauhti ylsi aikamoiseksi, minua oikein nauratti."

 "Oli sillä mukana pikku ystäväkin. Voisiko herttaisempaa näkyä olla? Ihan tässä vanhakin herkistyy."

"Eilen aamupäivällä oli väylä vielä tilapäisesti jäässä. Kyllä riitti kansaa väylää ylittämään. Onhan se kuulemma hyvä, että ihmiset ulkoilevat. Minä ulkoilen jatkuvasti. Siksi minulla onkin terveyttä riittänyt vuosituhansien ajan."
Kiittelin Herra Kiveä raportista ja lupasin palata asiaan taas seuraavaa vuosikampaa silmälläpitäen.