tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivänä



- Hyvää Joulupäivää sinulle Herra Kivi. Miten on joulusi mennyt?
- Kiitos kysymästä! Jos tämä meno jatkuu,  taidan vähitellen hukkua lumeen.

- Viime yönä sentään vielä näin ikkunastasi sisällä loistavan joulukuusen. Siitä tuli oikein hyvä mieli.
- Sepä hauskaa!

 - Sinulla näkyy yksi jos toinenkin lintu istuvan siellä kuusen oksalla. Onko tuo se Sylvian joululaulun Sylvia?
- Se taitaa olla se "Mä okslla ylimmällä oon Harjulan seljänteen" -Sylvia, kun se laulaa noin korkealla.

 - Ahaa! Voisiko tuo punainen olla se Sylvian joululaulun Sylvia?
- Se taitaa olla liian korea Sylviaksi. Kenties se on se "Ylhäällä orressa vielä on vain se häkki mi sulkee mun  sirkuttajain"-lintu.

- Entä tuo alimmainen sitten?
- No se taitaa olla lehtokerttu. Sekään ei ole se mustapääkerttu, joka siinä Sylvian joululaulussa tarinoi. Satusetä Topeliushan se nuo on runoillut ja taitaa kertoa niisä itsestään.
- Vai niin, Taidanpa ottaa pienet päiväunet, kun tuota luntakin näkyy niin tasaisesti tulevan.
Leppoisat jouluterveiset vaan kaikille lukijoillemme!

perjantai 14. joulukuuta 2012

Tulipa sanottua

 Taisin viime kesänä sanoa useammankin kerran lauseen: "Ajatella, jos tämä kaikki sade olisi tullut lumena!" Ei olisi pitänyt sanoa. Nyt se on tullut lumena. Joka päivä. Ei kuitenkaan lumisateena. Ei täälläpäin. Täällä se tulee pyrynä. Otin tämän kuvan tänään 14.12.12

 Tämän kuvan otin 5.12.12. Silloinkin pyrytti. Ja kaikkina muinakin päivinä. Jäätä oli enemmän kuin nyt. Silloin sitä oli Herra Kiveen asti.

Ai niin! 10.12.12 ei pyryttämyt koko päivää. Innostuin silloin ottamaan tämän seesteisen kuvan.

 Marraskuun viimeisenä päivänä myrskysi. Tuuli idästä ajoittain 27 m/s. Se vei meriveden mennessään jonnekin Hankoon tai Turkuun tai kenties Tukholmaan asti. Meriveden korkeus oli - 80 cm. Herra Kiven varpaat paljastuivat. Tarkkailin tilannetta koko päivän, jos Ruotsinsalmen taistelun aikaisia uponneita purjelaivoja olisi tullut näkyviin. Ei tullut. Kaikki irtonainen lenteli ja kaatuili.

Iltaisin ja öisin on tämännäköistä. Laiva menee.
En nyt ala valittaa lumitöistä. Niitä saa tehdä koko ajan, jos huvittaa. Naapurin setä on kiltteyttään leventänyt pihapolkuani useasti. Jos tännepäin ennustetaan ajoittaista, heikkoa lumisadetta, se tarkoittaa kokopäiväistä pyryä. Lumityöt ovat tiettävästi kuntoa kohottavia ja terveyttä edistäviä. Se ilmenee lihaskipuina ja selkäsärkynä, olen ymmärtänyt.
EI SE MITÄÄN!!!! Joulu lähestyy. Lumitöiden välissä olen käynyt joulupuuroilla ja joululounailla ja jouluostoksilla. Vielä on joulutorttuilu ja ainakin yksi joululounailu edessäpäin.
Hyvät lukijani! Herra Kivi ja minä toivotamme teille kaikille oikein iloista joulunodotusta!