keskiviikko 25. elokuuta 2010

Pankista soitettiin.

Kuvalla ei ole mitään tekemistä otsikon kanssa.

Se on tämänniminen paikka.
Kävi niin, että pankista oli soitettu kännykkääni, joka lepäsi käsilaukkuni uumenissa. Soitin siihen jääneeseen numeroon, koska odotin puhelua polttopuuntoimittajalta. Hämmästyksekseni puhelu meni pankkiin. Sieltä minulle kerrottiin pankkikorttini olevan senkaltainen, että se tulee vaihtaa ja varattiin minulle aika kuin lääkärille konsanaan. Koska olin menossa hammaslääkäriin seuraavana päivänä, halusin ajan hammaslääkärin jälkeen. Menin siis hammaslääkäriin. Selvittyäni hammaslääkärin tuolista, laitoin silmälasit päähäni ja katsahdin peiliin. Runsas kuoletusaineen käyttö oli muuttanut minut monsterin näköiseksi. Koko kasvojeni oikea puoli roikkui ja oikea silmäni tuijotti rävähtämättä minua peilistä. En pystynyt lainkaan räpyttämään silmäluomeani. Hammaslääkäri lohdutteli minua sanoen monsteriuteni katoavan muutaman tunnin kuluttua. Sen näköisenä en tohtinut pankkiin mennä, en myöskään käyttää ns. julkista kulkuneuvoa. Tilasin siis taksin ja pujahdin sen takapenkille pyrkien vaikuttamaan näkymättömältä. Taksikuski lohdutteli minua vakuuttaen monsteriuteni katoavan muutaman tunnin kuluttua. Kotiin tultuani soitin pankin palvelunumeroon ja kuuntelin musiikkia sen tavanomaisen vaaditun ajan minkä kaikkiin palvelunumeroihin soitettuaan joutuu kuuntelemaan. Viimein komean näköiseltä kuullostava nuori mies vastasi. Kerroin olevani pakotettu perumaan pankkiin varatun aikani monsteriuteni takia. Komea nuori mies pankin palvelukeskuksessa lohdutteli minua sanoen monsteriuteni katoavan muutaman tunnin kuluttua ja varasi minulle uuden ajan pankista. Heittäydyin sänkyyn selälleni lukemaan dekkaria toivoen ettei kukaan vaan tulisi. Puolen tunnin välein nousin ylös tuijottamaan tuijottavaa silmääni peilistä. Neljän tunnin kuluttua aloin vaikuttaa tavalliselle itselleni peilistä katsoen.
Eilen menin pankkiin. Siellä jouduin allekirjoittamaan korttihakemuksen uudenlaiselle pankkikortille, jota en varsinaisesti halunnut. Se vanhakin olisi kelvannut. Sitäpaitsi minua kehotettiin tulemaan uudelleen pankkiin tuomaan vanha kortti sen jälkeen kun uusi kortti olisi postissa tullut. Kun hallinnassani on myös yhdistyksen pankkikortti, ehdotin sen vaihtamista samantien. Eihän se onnistunut. Pankkikortin vaihtoasia on käsiteltävä kokouksessa ja minun tulee varata palvelunumerosta uusi aika ja tulla pankkiin uudelleen mukanani pöytäkirjanote, jossa kerrotaan minun olevan valttuutettu vaihtamaan yhdistyksen pankkikortti, jota en halua vaihtaa. Se entinenkin olisi minulle kelvannut. Kun se pankkikortti tulee, minun tulee mennä pankkiin palauttamaan vanha kortti. Jollei kortteja käy palauttamassa, menee maksu sekä uudesta että vanhasta kortista.
Ai niin, ylläolevassa kuvassa on Kymin vanha pappila jossa toimii nykyisin Kymenlaakson liitto. Mikäkö se on. No sehän on maakunnan aluekehityksestä ja maakuntakaavan laadinnasta vastaava lakisääteinen kuntayhtymä.

Lohdutukseksi liian pitkästä tekstistä tarjoan toissapäiväiset iltapilvet.

Kuukin kurkisteli ujosti iltapilvien raosta.

Rohkeni se sentään näyttää kasvonsa.

Mutta mikä on tämä ilmahyökkäys? Sehän on terassin kattoon kiinnitetty hämähäkinseitti, johon melkoinen määrä siivekkäitä on takertunut.

32 kommenttia:

 1. Ei ollut liian pitkä teksti ;) Sinun kirjoituksiasi on aina hauska lukea, vaikka sitten pankkikorttiasioista! Komeat pilvet ja ihana kuu, meillä on satanut sunnuntaista asti, joten kuuta ei ole tarvinnut ihailla. Sohvi ei oikein tästä vesisateesta tykkää, sillä päästäisjahtiaika on parhaimmillaan.. Amandalle terveisiä ♥

  VastaaPoista
 2. Hyvä että pauduit normaaliksi:) Kyllä kaikki asiat tehdää nykyjään monimutkaiseksi. Meille ei kuulu hyvää!!!!!

  VastaaPoista
 3. Pieni monsterius silloin tällöin on kaikille terveellistä. Se palauttaa mieleen miten mukava sittenkin on se tavallinen naama :)

  VastaaPoista
 4. Näin se elämä mataa ja ihmisiä juoksutetaan. Minut laitettiin jonkun planketin kanssa kelalle, että täyttävät sen, mutta siellä vastattiin, etteivät he ole mitään planketintäyttäjiä.... heh

  VastaaPoista
 5. mà luulin, ettà vaan tààllà italiassa ihmisià pompotellaan, mutta nyt huomaan ettei se ihan niin olekaan :D
  ei ollut ollenkaan liian piktà kirjoitus ja lohdutuspilvet oli kivoja...tai varsinkin se vimppa kuva :D

  VastaaPoista
 6. Ei ollut yhtään liian pitkä kirjoitus. Hauskoja juttujasi on tosi kiva lukea. :)

  Ja juu, kyllähän ne juoksuttaa meitä, joka paikasta.

  VastaaPoista
 7. Voi hävisikö pitkä kommenttini. Nyt en jaks akirjoittaa enää. Totean lyhyesti, että pankkikortti mahdollistaa sen ettei meidän tarvitse vaivata pankkivirkailijoita. Tietysti taas sitten kun kortin pitää uusia.

  Hienot kuvat.
  Unohdin koko kuutamon eilen, en muistanut ihailla ollenkaan.

  VastaaPoista
 8. Mukavat pilvikuvat ja tuo kuu, se on nyt täyteisimmillään.:)
  Kerroit niin mukavasti tuon hammaslääkärireissusi. Mukavaa, että suht pian palauduit entisellesi ja pääsit hoitamaan pankkiasiatkin.

  VastaaPoista
 9. Pankit ja vakuutusyhtiot ovat yleensa yhta pahoja. En tieda kumpaa vihaan enemman, riippuu varmaan paivasta.
  Onko sinulla kuvaa monsteriutestasi? Olisi kiva nahda sellainen!

  VastaaPoista
 10. Tekstiäsi on hauska lukea, ei ollut pitkä.

  Kaunis kuutamo teillä on ollut. :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat iltapilvet.
  Miten tuntuu että kaikki käyvät nyt hammaslääkärissä, itse kerään vasta rohkeutta ajan tilaamiseen.
  Pankit taas, no, kai ne haluavat vielä jonkun käyvän konttorissakin etteivät kaikki hienot ja kalliit remontit ole menneet ihan hukkaan.
  Miten tuommoisen juoksuttamisen muuten ymmärtäisi?

  VastaaPoista
 12. Hei kuule!
  Älä men sillo hammaslääkäril, ko sun se toinen kortti täytty men vaihtama. Kato, ei yhtän tiärä, jos vaik viäl kovemmi ne ainee sun naamatas muuttava. Ne eivä siäl pankis pia an sul mittä korttii vanhan tilal.
  ---
  Sit mää sanon sul, et älä kenenkä äänest usko, et toises pääs on komja miäs, ettes pety. Mää ole ainaki kerran niimpal pettyny, luulin kans komjaks, ja ol ihammuut, ko tavatti. Sanoinki, et hän ei näyt yht tippaa ääneltäs, jos silt nyvvoi näyttä. Enemppä en sit selittänkä koko asjast, kattosivvaa itten mahrollisimma kauaks, enkä millän kerkiny hänt uurestas kohtama. Tuli niimpal muit menoi.
  ---
  Siällon tehokkai hämähäkei, meil ne tapeta istumal pääl, jollei muute saara henkilt :))
  Eik Amandaka ol pistäny poskesas sitä verkkoeksperttii? Vaik toisaaltas se taitta olla paras kärpäspyyrys ja tullee halvaks.
  ---
  Hianoi ova ehtopilve, kertkaikkijas.

  VastaaPoista
 13. Erään kerran hammaslääkärin käsittelyn ja puudutuksen jälkeen innostuin kotona syömään nakkia. Ihmettelin kuinkas on sitkeää kunnes tajusin (kun suusta tuli verta) että poskeanihan pureskelin.

  Kun olemme muuttaneet Kuopioon ja vaihtaneet pankkia, saamme kutsun ei kerran vaan useammin tulla pankkiin. Juttumme pankkivirkailijan kanssa koskevat elämää laidasta laitaan, ei pelkkiä tilien avaamisia ja korttien uusimisia. On haaska huastella.

  Oi kuuta, merta, elämän tarinaa :) Blogiisi on taas niin mukava tulla. Tosin palaamme pian saareen eikä siellä ole nettiä. Mutta kun syksy ja sade alkavat, niin tahti tihenee.

  VastaaPoista
 14. Vaihdoin pankkia ja ihan kuin olisin ollut työhaastattelussa - niin tarkkaan siellä kyseltiin miltei kaikesta maan ja taivaan väliltä. :D

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 15. Upeat kuvat jälleen, oli mukava lukea, pidän teksteistäsi.
  Kummallista, jos kasvoissa on jotain häikkkää se tuntuu häiritsevän, mutta kyllä se siitä menee.
  Oikeastaan tulinkin kurkkaamaan mitä Amandalle kuuluu, näin mukavia unia yöllä, niin tuli Amanda mieleen, pitäsköhän kirjoittaa..
  Mutta mukavaa lähestyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 16. Elisa!
  Amandaa näytää kovin harmittavan ilmojen viileneminen. Eilen se otti kunnon päivätorkut olohuoneen sohvalla. Sitä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Terveisiä Sohville.

  Amalia!
  Tuon kokemuksen jälkeen olen oikein tytyväinen naamavärkkiini, vaikka siinä rypyt kukoistavat:))

  Millan!
  Monsterius oli erittäin opettavaista:)

  Zilga!
  Juu, pankkiinkin on mentävä kun kutsu käy.

  -S-!
  Pompottelu taitaa olla yleistä joka maassa.

  Villikissa!
  Tämäkin juoksutus lisäsi sekä taksin että julkisten kulkuneuvojen käyttöä.

  Arleena!
  Minä vaivaan pankkivirkailijoita hyvin harvoin. Ikävää on se, että täällä tämä sama pankki lyhensi aukioloaikaa niiltä, jotka palvelua tarvitsevat ja käyttävät. Sitä saa vain klo 10-13.

  Marja-mamma!
  Hammaslääkärireissu aiheutti aikamoisen yllätyksen:))

  Hpy!
  Siinä kauhistuksessa ei tullut mieleen kuvata monsteriutta:D

  Unelma!
  Nämä elokuun kuutamot ovat olleet loistokkaita.

  Mk!
  Hammaslääkärin tilaaminen on hirvittävä ponnistus, se koettelee.

  Eila M!
  Hämäkinseitit saavat täällä toimia ötökkäpyydyksenä. Amanda näytti äskettäin pistävän pihalla poskeensa heinäsirkan.

  Lastu!
  Saaresi on rauhan paikka, ei nettiä, ei pankkia, ei hammaslääkäriä. Leppoisaa oloa sinulle siellä!

  Sirpa ja Kollo!
  Pankki tietää meistä kaiken:)

  Seijstiina!
  Kiitos kysymästä, sanoo Amanda. Hänelle kuuluu hyvää, mitä nyt ilmojen viileneminen vähän harmittaa.

  VastaaPoista
 17. Olisikohan sanoneet että tule uudestaan jos olisit mennyt suoraan lekurista ;-) Joskus ihmetyttää nämä moninkertaiset käynnit, siihen se aika tuhraantuu, eikä se ole koskaan ilmaista.
  Ajattelin että olit ostanut komian talon.

  VastaaPoista
 18. Hei! Kiitos sekä hauskasta tekstistä että ihanista kuvista, tuo "ilmahyökkäys" hymyilytti!
  Onneksi monsterius oli ohimenevää.

  VastaaPoista
 19. Famu ja Amanda, teille on jotain blogissani ♥ Luulin käyneeni eilen täällä kommentoimassa siitä ;)

  VastaaPoista
 20. Muistan kun kerran nuorena murkkuna sain niin reippaan puudutuksen leukaani hammaslekurissa...illalla oli sitten kiva nyppiä "mustapäitä" leuasta...hahahha...sain hirvittävän tulehduksen leukaani, joka paisui aamuun mennessä entisestäänkin....olin nyppinyt leuan ihon täysin turpeaksi, tuskin oli ihon alla rasvanrasvaa sen jälkeen. Mutta kun ei ottanut yhtään kipeää nyppimisvaiheessa...

  VastaaPoista
 21. Eipä ollut pitkää piimää sinun juttusi lukeminen.
  On pikkasen samanlaisia kokemuksia pakkikortin uusimisen kanssa. Tuntui, että pakko-maksatetaan semmoisista palveluista, joita en käytä, mutta mitään en voinut.
  Hammaslääkärikäynnit ei järin koskaan ole niin kivoja, vaikkei puudutettaisikan, ainakin minä jännitän jo pelkästään sinne menoa.
  Kuvat on kauniita ja niissä on kesäillan ja täysikuun tunnelmaa.

  VastaaPoista
 22. Tia!
  Olisin saattanut jäädä ilman pankkikorttia. Näytin aika pelottavalta:)

  Unelma-alli!
  Onneksi meni ohi, hermostuttavan kauan se kylläkin kesti.

  Elisa!
  Tuhannet kiitokset meiltä molemmilta!

  Vilukissi!
  Erittäin tunnottomassa tilassa olin minäkin.

  Aimarii!
  Pakkomaksattamisen lisäksi pakkojuoksutetaan:)

  VastaaPoista
 23. Olen aina tykännyt tekstistäsi. Lukisin sitä vaikka kuinka paljon. Mitäs jos kirjoittaisit kirjan? Vai oletko jo kirjoittanut?

  Mulla oli kerran 3 kuukautta puoli naamaa halvaantunut, mutta ei auttanut, piti käydä töissä ja pankissa : ) Kerran vedin pankin oven nenääni ja menin kyyneleet valuen nostamaan rahojani. Se oli siihen aikaan, kun omat rahansa sai vielä ihmiseltä : )

  VastaaPoista
 24. Kiitos ihanasta tarinasta!
  Ihastuttavaa viikonlopun aattoa!

  VastaaPoista
 25. Tämä täällä hymyilee ja miettii samalla sinun taitoasi saada arkipäiväiset/takkuiset pankkikorttiasiatkin kuulostamaan, niin no.. tiedät kyllä.
  Mä arvioin aina soittajan äänestä onko mösjöö pitkä, komea ja karismaattinen..
  Ihanat rusotukset!

  VastaaPoista
 26. Mayo!
  Olihan se lyseon rehtori aikoinaan varma siitä, että minusta tulee kirjailija. Rehtoritkin erehtyvät joskus:))

  Tarina!
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  Kaanon!
  On hyvä kuvitella mies puhelinäänen perusteella komeaksi ja karismaattiseksi. Se on oikeaa terveydenhoitoa:D

  VastaaPoista
 27. Kivat kuvat sinullakin. Eikä tekstisi ollut ollenkaan liian pitkä!

  VastaaPoista
 28. Minäkin jouduin pankin kuulusteltavaksi ihan samasta syystä. Ja hammaslääkäriinkin olisi asiaa.
  Blogistani löytyy sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 29. Aatella, olemme tuijottaneet samaa kuuta....! Hih, olipas hauska pankkikorttitarina. Torpalla kaatua mötkähdin mahalleni, ja nyt on olo kuin olsi junan alle jäänyt, niin että on vaikea nauraa ääneen, vaikka mieli tekisi, yritän yhhyhhih:)))

  VastaaPoista
 30. Maria!
  Hyvä ettei tekstin pituus haitannut.

  Tuija!
  Tuhannet kiitokset tunnustuksesta!

  Kiirepakolainen!
  Onneksi et kuitenkaan jäänyt junan alle. Älä enää mötkähtele mahallesi, kuuta katsotaan selällään:)))

  VastaaPoista
 31. No nyt kyllä hihittelin tätä lukiessani, vaikka vakava asiahan tämä on! Mutta olen joskus luullut, ettei kukaan muu kuin minä voi perua menojaan sen takia, että näyttää monsterilta :D

  Minulle noita monsterikausia tulee toisinaan atooppisen ihon kylkiäisenä ja naama ruvella ei kyllä tee mieli mennä minnekään.


  Onneksi sait kuitenkin pankkiasiat hoidettua, vaikka ilmeisesti sitä ei sitten kuitenkaan saa, mitä oikeasti haluaisi. ;)

  VastaaPoista
 32. Elegia!
  Kyllä nainen saa monsteriuden takia perua menonsa. Miehet ei:D:D

  VastaaPoista