sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tunnustus ja paljastuksia. Famu on saanut uusia hienoja blogipalkintoja sekä Oman onnen sepältä että Virvatulelta.
Näissä halutaan kuulla 7 faktaa blogin pitäjästä. Koska famun itsetuntemukseen ei oikein voi luottaa, on parempi, että minä vastaan. Minähän tarkkailen famua kaiket päivät. Kuten kuvasta näkyy, on minun silloin tällöin laitettava tassu suun eteen, ettei famu huomaa minun nauravan hänen touhuilleen. Otetaan nyt esimerkiksi tämä viikko.

1. Hän on porhaltanut ympäri saarikylää ottamassa kuvia, koska aikoo ennen tämänvuotista kylätapahtumaa saada  aikaiseksi valokuvakirjan nimeltä " Saarikylä talvella".

 2. Hän tarkkailee jatkuvasti säätilaa ja kuuntelee ennusteita. Tuulivaroitukset ovat hänen mielikuunneltavaansa radiosta. Onneksi hän kuunteli eilenkin ja laittoi ison tulen keittiön takkaan. Aamulla näkymä merelle oli tämän näköinen. Kyseessä ei suinkaan ole lumisade, vaan lumi lentää tuulen voimasta pitkin meren pintaa. Tuonne ei ole sekaan menemistä. Varoittivat vaarallisen voimakkaasta pohjoisen ja luoteen välisestä tuulesta. Suomenlahdelle annettiin 24 m/s tuulivaroitus.

 3. Hän riitelee kanssani ylösnousuajoista. Kyllä minusta kello 5 tai 6 aamulla on sopiva ylösnousuaika. Silloin ihmis ei vaan kissan maha on jo niin tyhjä, että aamupalaa pitäisi saada. Kuulisitte miten hän karjaisee, jos yritän raapia sängyn laitaa saadakseni hänet hereille. Sitäpaitsi hän itse saattaa herätä yöllä kello 2 lukemaan. Nyt on meneillään tuo kirja. Sen lukeminen lienee famulle terveellistä. Siinä valkeneen miten saattaa käydä, jos rupeaa kirjoittamaan blogiinsa liian fantastisia tarinoita.

 4. Hän rakastaa tilastoja. Viime viikolla hän kantoi riemumielin ylläolevan mittarin kotiin. Sen sai lainaksi kirjastoautosta. Nyt hän tietää paljonko jääkaappi, televisio, tietokone ja kahvinkeitin kuluttaa sähköä ja mitä se maksaa vuorokaudessa, kuukaudessa ja vuodessa. Tuohon vehkeeseen on valmiiksi syötetty tariffi. Eilen hän mittasi pölynimurin kulutuksen. Se maksoi vain 0,13 euroa, vaikka hän imuroi koko huushollin. Mittari kertoi myös, että jos hän imuroisi tauotta koko vuoden se maksaisi 75000 euroa. Toivon totisesti ettei hän rupea tarkastamaan pitääkö mittarin antama tieto paikkansa. Tulen hulluksi, jos joudun kuuntelemaan pölynimurin ääntä vuoden ajan. Jos se olisi mahdollista, famu varmasti työntäisi häntäni tuohon vehkeeseen ja mittaisi paljonko energiaa minulta kuluu kehräämiseen vuorokaudessa. Onneksi sen lainausaika on vain viikko. Famulle kylläkin myönnettiin heti viikko ylimääräistä aikaa, koska hän osoitti niin ilmeistä innostusta asiaan.

5. Hän miettii jo nyt puutarha-asioita. Yksi esite, josta voi tilata taimia on jo tullut. Hän hillitsi itsensä toistaiseksi. Joka perjantai hän saa ylläolevan esitteen julkaisseelta puutarhurilta sähköpostia, missä kerrotaan mikä milloinkin on ajankohtaista puutarhanhoidossa.

6. Talvisin hän vaalii paremman puutteessa huonekasveja. En nyt tiedä, voiko tuotakaan sanoa vaalimiseksi. Yksi kasvaa taas jo pitkin olohuoneen lattiaa. Joudun sitäkin varomaan, jos minua sattuu huvittamaan pieni juoksentelu.
7. Hän vastailee gallup-kyselyihin. Gallup Forum lähettää hänelle kyselyn melkein joka toinen viikko. Viimeksi häneltä kyseltiin vaatteiden ostosta, sitä ennen makeisten hankinnasta. Viime tiistaina hänen luokseen tuli paikallisessa ostoskeskuksessa ruotsinkielisen radion toimittaja utelemaan hänen käsityksiään Suomen poliittisesta tilanteesta. Famuhan tarjoili käsityksiään innolla. Onneksi en ole joutunut kuulemaan sitä radiosta, famu kun unohti kysyä toimittajalta milloin se tulee ulos. 
Sääntöjen mukaan tähän pitäisi haastaa vastaamaan 15 blogituttavaa. Nyt tämä vaikuttaa jo kiertäneen niin kauan, että melkein kaikki ovat sen saaneet, joten annamme sen vain kuvaannollisesti eteenpäin.

24 kommenttia:

 1. Famu ja Amanda, olette kyllä ihania!

  VastaaPoista
 2. Aamulla otettu merikuva on upea. Minulla ei ole aamuvirkkua kissaa, mutta heräsin siitä huolimatta varhain tuulen vinkuvaan ääneen. Katselin keittiön ikkunasta kadulle ja jäin ihmettelemään tuulen lennättämää lunta.
  P.S. Amanda, kerrohan Famulle, että hän voi selata Ylen sivustoja osoitteella svenska.yle.fi. Ehkä k.o. ohjelma löytyy sieltä ainakin vielä tänään. Eilen klo 16 jälkeen kuuntelin toisella korvalla Axplock-nimistä ohjelmaa, johon oli koottu menneen viikon ajankohtaisia asioita, m.m. Kotkassa tehtyjä haastatteluja.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on hyvä, Amanda, että hieman tarkkailet Famun touhuja ja laitat hänet aina silloin tällöin ruotuun. Mutta blogikirjoittelua älä estä. katsos Amanda, kun näitä on niin mahottoman mukavaa lukea, tulee ilomielelle ja naurattaa niin että vatsanahka tanssii! Sanopas nyt Famulle suuri kiitos näistä postauksista!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Leena!

  Olivia!
  Kiitos vinkistä! Jopa löytyi, kun aikani selasin.

  Kiirepakolainen!
  Kävin pukkaamassa famua poskeen. Hän ymmärsi.

  VastaaPoista
 5. Famu onkin tarkassa seurannassa, Amanda pitää siitä huolen.
  Minäkin haluaisin kokeilla tuollaista energiamittaria. Voisi mitata mitä tämä bloggaamin en maksaa ja kaikkea muuta

  VastaaPoista
 6. On se vaan hyvä, että kissaa ei voi liittää tuohon laitteeseen :)

  VastaaPoista
 7. Onpa tosi hyvä että Sinä Amanda vastasit tähän. Terveisiä Famulle!

  VastaaPoista
 8. Voi Amanda ja Famu te saatte minut aina niin hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 9. Mahtava idea tuo lainamittari! Semmoinen pitäisi saada tässäkin huushollissa piipahtamaan... vaikka epäilenkin että tieto lisää tuskaa...

  VastaaPoista
 10. Arleena!
  Täällä sen sai kirjastosta lainaksi.

  Amalia!
  Niin on, en usko sen tunuvan kivalta.

  Elisa!
  On pakko silloin tällöin ottaa ohjat omiin käsiinsä.

  Unelma!
  Hauska kuulla!

  Virvatuli!
  Niin lisää. Pakkohan laitteita on käyttää.

  VastaaPoista
 11. Hyvinhän se Amanda emäntänsä tuntee:D
  Onpas kultaköynnös kasvanu pituutta!
  Sähkönkulutuksen mittauslaite, tuommosella olis kiva kattoo eri vekottimiin kulutus. Onneksi ei sitten kuitenkaan tainnu Amanda joutua mitattavaksi?
  Heräsin viimeöiseen tuuleen, jonkun verran oli lunta juoksuttanut. Heräsin kun liesituuletin piti ääntä kun sen torveen tuuli. Ensin luulin että mikä kumma kolisee, ennen kuin tajusin.

  VastaaPoista
 12. Olette te vain mainio kaksikko, idearikas emäntä ja naurava kissa. Mukavaa on teidän touhujanne seurata.
  Teillähän tuulee kuin Siperiassa, ei näytä maisema kovin keväiseltä.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä olikin oikea hyväntuulennostattaja:-) tämä Amandan raportoima Famun edesottamus kertomus.
  Hyvä idea se kulutuksen mittari.

  Heleää helmikuuta teille molemmille !

  VastaaPoista
 14. Oman onnen seppä!
  Aikamoista meteliä se tuuli piti täälläkin.

  Simpukka!
  Ein taida kevät vielä koittaa. Tänään sentää aurinko pilkahtelee.

  Marimeri!
  Mainiota helmikuuta sinullekin Marimeri!

  VastaaPoista
 15. Amanda-kulta, olet oppinut tuntemaan emäntäsi perinpohjin. Teillä on yhteiselo niin mukavan somaa ja värikästä, mitä nyt pikkasista mielipide-eroista.
  Olen ihka kade Famulle, kun hänellä on sinut huolehtimassa itsestään ja maailmanmenosta

  VastaaPoista
 16. Moi Amanda,
  tiedätkö milloinka Saarikylä talvella -kirja on valmis? Siitä tulee takuulla hieno. Oletko sinä mukana kuvissa kun olet ainakin kuvioissa. Mitä olisi tullut koko touhusta ellet olisi pitänyt huolta ja vahtia ja raportoinut meillekin missä famu menee ja mitä puuhailee.

  Voisko famulle ideoida lisää tilastoitavaa. Sää on varma nakki ja niin on sähkökin, siinä riittää kirjoittamista. Ja ihmettelemistä. Entä vielä? Askelmittari kai hällä jo on?

  Oikein ihana helmikuun hohtopäiviä sinulle ja famulle!

  VastaaPoista
 17. Aimarii!
  Famu ymmärtää olla tyytyväinen yhteiseloomme:)

  Lastu!
  Näin meidän kesken voin kertoa, että famu on pitänyt täydellistä talouskirjanpitoa jo 51 vuoden ajan. Siinä sitä tilastoa riittää. Hohhoijaa, sanon minä. Kehrään sinulle hupaisaa helmikuuneloa Lastu!

  VastaaPoista
 18. Kyllä Famun kelpaa, Amanda pitää kurssin, reivaa purjeet ja katsoo horisonttiin..

  VastaaPoista
 19. Amanda, onneksi sina osaat kirjoittaa!

  VastaaPoista
 20. Kaanon!
  Famulla on hienot olosuhteet.

  Hpy!
  Se on yksi minun hyvistä puolistani.

  VastaaPoista
 21. Hienoa, että teet kirjan. Sinulla on täällä aina niin hienoja kuvia, joten varmasti niitä katselee mielellään myös kansissa.

  Komea tuo lumituulikuva. Siellä viimassa olisi varmaan Amandan turkki lentänyt päältä, jos sen olisi pistänyt ulos. ;))

  Kiitos hyvästä mielestä ja hymyistä täällä blogissasi - sinulla on taito (tai siis Amandalla) :))

  VastaaPoista
 22. Elegia!
  Lumituulikuvasta pidän. Joskus sitä onnistuu:)

  VastaaPoista
 23. Kiitokset Famu, ja tietysti myös Amanda, ihanasta blogistanne! Odotan innolla valokuvakirjaa Saarikylästä. Kylätapahtuma on oivallinen tilaisuus tuoda se julki!

  Minullakin on jo viherpeukalo alkanut kutiamaan. Mitenkähän Famun pelargoniat jaksavat? Kesällä oli kauniita kuvia niistä. Saatko ne talvehtimaan? Itse olen onnistunut omieni kanssa muutamana vuonna. Viime talvena ne raukat tosin kuolivat liian kylmään kellariin. Ostin sitten kesällä uudet ja nyt ne ovat kovin heiveröisen oloisia. Kuitenkin ne ovat vielä elossa!Ehkä kevätaurinko ja juuri vaihdettu multa antaa niille uutta puhtia!

  Aurinkoisia kevätpäiviä Famulle ja Amandalle!

  Terveisin
  Salmo salar

  VastaaPoista
 24. Hei vaan Salmo salar!
  Tänä talvena pelargoniat talvehtivat vähän kehnosti. Osa kuoli nyt minullakin liian kylmään kellariin. Osa oli sisällä ja nipinnpin säilyivät hengissä. Olen ottanut niistä pistokkaita. Saapa nähdä miten onnistuu.
  Paisteista kevättä sinule!

  VastaaPoista