torstai 5. tammikuuta 2012

Uusi pytty loppiaiseksi.

Ylläolevalla kuvalla ei ole milläänmuotoa tekemistä aiheen kanssa. Siis pytyn. Wessanpytyn. Onpahan vaan kuva, jonka nappasin muutama päivä sitten, kun hieman räntää huiski keittiön ikkunaan.

Tosiasiassa täälläpäin on edelleen tämän näköistä, vaikka tämä kuva on otettu jo monta viikkoa sitten. Pyttytarina taas alkoi jo marraskuussa, jolloin Wessanpytty alkoi käyttäytyä kovin touhukkaasti huuhdellen itseään silloinkin, kun siihen ei minkäännäköistä aihetta ollut. Kun eräänä aamuna huomasin sen ahkeroineen huuhtelun parissa koko yön, ja koska sitä oli jo erinäisiä kertoja korjattu, päätin päästää sen eläkkeelle ja hankkia uuden. Kyselin naapurin sedältä mistäpä moisen hankkisin, jotta se tulisi asianmukaisesti kotiini kannettua ja paikoilleen asennettua. Hän suositteli paikallista putkiliikettä, josta hänellä oli hyviä kokemuksia.
Ajettiin sitten sukulaistytön ja hänen autonkuljettajansa kanssa siihen liikkeeseen pyttyä valitsemaan. Liike oli suljettu ja ovessa oli lappu, jossa kerrottiin sen myydyn kauas toiseen kaupunkiin, jonne on pitkähkö matka.
Näinollen jouduin ensin tutkimaan sen liikkeen nettisivuilta pytynmalleja. Koska en kuitenkaan sieltä löytänyt mieleistäni, tartuin puhelimeen ja soitin sinne. Minusta ei ole mukavaa tilata Wessanpyttyä puhelimitse. Kyllä sitä pitäisi saada kokeilla ihan istuen, eihän nojatuoliakaan osteta kokeilematta. Valitsin sitten kuitenkin korkean mallin myyjän kuvailun perusteella ja tilasin sen kotiin tuotuna ja paikoilleen asennettuna.
Myyjä totesi, etteivät he ehdi sitä aivan tällä viikolla toimittamaan, mutta käykö seuraava viikko. Sanoin jotta, toki eihän sillä nyt niin kiire ole. Odottelin sitten seuraavan viikon ja sitä seuraavan ja sitä seuraavan.
Kotona oleva pytty touhuili omiaan siihen malliin, että minun oli joka kerran sitä käytettyäni väännettävä sen alla oleva hana kiinni ja taas avattava se tarpeen tullessa. Siinä tosin sain aivan mainiota jokapäiväistä WC-voimistelua, minkä seurauksena vyötäröni hoikistui ilahduttavasti.
Soitin taas liikkeeseen ja utelin milloinkahan he aikovat sen toimittaa vai aikovatko lainkaan. Siellä sanottiin ettei nyt juuri tällä viikolla ehdi, mutta ensi viikolla kyllä. Ei tullut ensi viikollakaan. Ei tullut koko viime vuonna.
Vaan tänä vuonna, toissapäivänä, sieltä soitettiin, että huomenna tulee.
Huomenna sieltä soitettiin, ettei voida tulla, koska pytty ei ollut vielä tullut varastoon, mutta huomenna tullaan. Sopiiko jo aamulla kello seitsemän.
Laitoin herätyksen itselleni jo kuudeksi, jotta ehdin peseytyä ennenkuin vesi joudutaan katkaisemaan. Kähersin tukankin hienoksi, olihan nyt SUURI WESSANPYTTYPÄIVÄ.
Asentaja tulikin jo ennen kahdeksaa ja asensi pytyn paikoilleen. Valitettavasti hän oli ajanut pyttyineen pakettiautonsa ylläolevassa maisemassa aivan kotioveni eteen. ERITTÄIN RUNSAISTA SATEISTA johtuen pihamaa on pehmennyt siihen mittaan, ettei auto päässytkään ylämäkeen pihasta pois, vaan vajosi aika syvälle nurmikkoon. Hän joutui kilauttamaan kaverilleen, jonka avustuksella sai autonsa ajotielle asti. Pihalle jäi koko matkalle 30 senttiä syvät uurteet. Ahkeroitiin sitten sukulaistytön kanssa kärräämällä uurteisiin neljä kuuppakärrillistä kompostimultaa. Sukulaistyttö kärräsi, minä talloin. Kuraa on kiva talloa! Lopuksi mentiin mereen huuhtelemaan saappaitamme. Juotiin kahvit uuden pytyn kunniaksi. Syötiin kaurakakkuja. Odotamme mielenkiinnolla, mitä nurmikossa ensi kesänä kasvaa, vai kasvaako kenties jo tänä talvena.
Onnellinen uuden Wessanpytyn omistaja ja hänen kissansa toivottavat kaikille Loistavaa Loppiaista!

34 kommenttia:

 1. No jopas, jopas oli pyttytarina. Kovasti viipyi. Saattaa pihaan kasvaa vaikkapa korvasieniä. Niitä tulee just tuolleen rouhittuun maahan. Tai sitten ei.
  Amanda se siellä ulkoilee niin kesäisessä maisemassa.
  Onnea ja menestystä uudelle pytylle, se ei sitten omiaan vetele, toivottavasti.

  VastaaPoista
 2. Harvinaisen pitkä pinna sinulla on, mutta jospa pytty palvelee omistajaansa kauan, kauan. Olet hyvä kirjoittaja (sivuhuomautus) :-) Kaunis tuo keittiön ikkuna, eikä Amandan varpaita palella tammikuulla ;-)

  Iloista loppiaista!

  VastaaPoista
 3. Ainan tavoi hämmästelen ja jopa kunnioitan pitkää pinnaasi. Itse olisi, jo mennyt lankoja pitkin pyttyä vaatimaan. Niin oli kyllä mainio pyttytarina, että anteeksi vaan, nauroin ihan käppyrällä, meinas menna kahvi väärään kurkkuun. Ihan tuli hyvä mieli aamuloppiaiseeni. M.O.T aika, vuosi, huominen menettävät merkityksensä, kun on Wessanpytystä kysymys:)))
  Kun tammikuussa voi saappaat meressä huuhdella, täytyy olla kesä!
  Sinulle ja Amandalle oikein mukavaa loppiaista ja onnentoivotukset Neiti Wessanpytylle. Toivottavasti osaa käyttäytyä asian vaatimalla tavalla! Huiskis!

  VastaaPoista
 4. .... siis itse olisin.... (sormi hyppäsi ihan väärään paikkaan, kun niin nauratti)

  VastaaPoista
 5. Varsinaista kärsivällisyyskoulutusta Wessapytyntoimittaja on sinulle järjestänyt. Hienosti selvisit, koska noin hauskasti vielä asiasta kirjoitit. Joku muu olisi tekstaillut pelkkää risuaitaa. :-)

  Ikkunakuvasi on hieno.

  VastaaPoista
 6. Onneksi Amandalla oli pensaita ja puskia, missä piipahdella, vaikka pytty olisi kokonaan sanonut sopimuksen irti.

  Hyvä, että laitoit hiukset niin yhteistyö alkoi hyvin alusta saakka.

  Eihän se haittaa, jos lunta tulee vähän, kun se sentään tulee ikkunaan ja koristelee sen : )

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti uusi pytty toimii ja pitkään kunnolla! :) Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 8. Uusi vuosi, uusi pytty! Onneksi jaksoit odottaa Wessanpyttyä vaikka toimitus viipyi. Kerrostalossamme vaihdettiin vuosia sitten kaikki pytyt samalla kertaa. Vaihdon jälkeen pihassa oli 36 käytettyä pyttyä komeassa rivissä ennen kuin ne kuljetettiin pois.

  Hyvää loppiaista sinulle ja Amandalle!

  VastaaPoista
 9. Voi mika vessapyttytarina.
  Valitettavasti se muistuttaa minua omasta kylpyhuoneremontista. Se ei ole naet viela lakanut enka ole edes biela saanut hintatarjousta. Mies soitti kylla viime viikolla ja kysyi saako tulla ensi maanantaina puhumaan hinnoista. Sanoin kylla, mutta saa nahda tuleeko han talla kertaa! Nuo remonttijutut ovat aika vaikeita, mutta viime vuonna sain oman vessapytyn vaihdettua melko nopeasti kuitenkin.

  Vessapyttymiehen auto olisi saanut jaada sinne vuodeksi ellei siita olisi ollut sinulle ja Amandalle haittaa... sen arvoinen olisi ollut!

  Ja hyvaa loppiaista tietysti.

  VastaaPoista
 10. PS. Mita olisimmekaan ilman ihania myrskyja?

  VastaaPoista
 11. Jopa oli pyttytarina,hyvää loppiaista:)

  VastaaPoista
 12. Onnea uudelle pytylle! Kaiken voittaa kärsivällisyys. Pitkä odotus on palkittu.

  Onko sulla mukavaa vessakirjallisuutta odottamassa upeita istuntoja?

  Pytyn juurella jumppaus jäi kiehtomaan minua. Varmaan terveellinen liike. Sitä voi jatkaa vaikka pihamaalla kun luntakaan ei ole. Ai niin, olihan nurmen urien täyttämisessä kylliksi voimistelua.

  ***
  Meillä päen vessanpytty on 'pönttö'. Sanalla on sävynsä laidasta laitaan.

  VastaaPoista
 13. KristiinaS!
  Sepä olisi mainiota, jos keväällä pihalla kasvaisi kaksi pitkää riviä korvasieniä. Nam!

  Aina!
  Eipä ole tainnut Amandan varpaita pahemmin palella tänä vihreänä talvena, mutta nyt sataa lunta tai ainakin räntää.

  Kiirepakolainen!
  Välitin terveisesti neiti pytylle. Hän kiitti ja pyysi kertomaan, että hänessä on integroitu raikastin. Eipä muuta kuin raikkaasti eteenpäin tässä tammikuussa!

  Unelma!
  Pelkään pahoin, että lasku tästä huvista tipahtaa postilaatikkooni alta aikayksikön:)

  Mayo!
  Hyvin laitettu tukka on a ja o näissä hommeleissa:)

  Sirpa ja Kollo!
  Luotan siihen, että yhteityö uuden pytyn kanssa jatkuu pitkään.

  Olivia!
  Oi, 36 pyttyä rivissä! Olisinpa päässyt kameran kanssa paikalle! Olisin ottanut kuvia kaikista mahdollisista kuvakulmista.

  Hpy!
  Jos olisin elämäni aikana ymmärtänyt kirjoittaa muistiin kaikki ajanjaksot, jotka ole odottanyt erinäisiä remonttimiehiä, siitä kertyisi yhteensä pitkä aika ihmisen elämää.

  Ritva!
  Kaikkea sitä ihminen kirjoittaa:)))))

  Lastu!
  Jumppaa riittää. Tänään kannoin 3 isohkoa koria, joissa kasvaa puksipuita ja muratteja suojaan kellarin uumeniin. Uumoilen pakkasta tulevan. Pytty kontra pönttö on kiintoisa ilmiö. Johtuneeko pytty rantaruotsalaisuudesta.

  VastaaPoista
 14. Hyvää Loppiaisen jatkoa! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 15. Mainio taidekuva ikkunasta, mainio tarina tärkeästä kalusteesta.
  Loppu hyvin, tukka hyvin, kaikki hyvin:)

  VastaaPoista
 16. Hyvää kannattaa odottaa ja maltti on valttia. Taidat peräti hyvin nämä kaksi viisautta. mainiosti veistelit pyttyasiasta.
  Minua vallan ihmetyttää nuo vihertävät pihamaat, siis tammikuussa.

  VastaaPoista
 17. Nykyään käy usein niin, että tötä on liikaa ja tekijöitä liian vähän. Siinä on sitten kuluttaja kahden ongelman välissä. Ja kolmas ongelma on kun tavara pä'äsee odottaessa loppumaan juuri sillä hetkellä kun työntekijällä sattuu olemaan aikaa.
  Väliinputoajana ollaan useasti ja siitä huolimatta puhutaan ettei ole töitä tarpeeksi.

  Onnea uudelle pytylle.

  VastaaPoista
 18. En voinut muuta kuin nauraa tuolle vessanpönttö tarinallesi. eihän se kyllä mukavaa ollut odotella mutta oli siinä aikamoista drmtiikkaa.
  Hyviä istuntoja vesanpöntöllä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle, (älä pahastu kirjoituksestani.)

  VastaaPoista
 19. No olipa siinä tarina,,minä olisin jo ajat sitten vaihtanut liikettä. Ehkä he myivät hyvin niitä pyttyjä ettei ollut mitään kiirettä myydä yhtä lisää. Tuntuu kun eivät edes mielellään olisi haluneet myydäkään mitään mutta silti menestyvät.Taitaa siellä asiat olla vähän erilailla kun täällä Ruotsissa. Täällä vaan halutaan myydä pika pikaa ja kilpaillaan kuka ehtii ensin. Toivottavasti pytty nyt toimii, onko suomalainen vai ruotsalainen merkki?

  VastaaPoista
 20. Kiitos Riitta-Sinikka!

  Simpukka!
  Kun tukka on kunnossa, kaikki sujuu:))

  Aimarii!
  Juuri nyt sataa räntää, joten pihamaakin kenties saadaan valkoiseksi.

  Arleena!
  Juuri noinhan se menee, kuten selitit.Tässä tapauksessa arvelen viime vuoden lopun kiireiden aiheutuneen kotitalousvähennyksen pienenemisestä tänä vuonna. Tässä pikkutyössä ei vaikutus ole suuren suuri, joten päätin sietää sen.

  Sylvi!
  Istunnot sujuvat mukavasti:))

  Pia!
  Kuten tuossa Arleenalle kirjoittamassani kommentissa kerroin, viime vuoden lopun kiireet putkiliikkeessä johuivat varmasti kotitalousvähennyksen muutoksesta. Pytty on suomalainen IDO.

  VastaaPoista
 21. On siinä Amandalla ollut ihmettä, tuollainen touhu yhden wessanpytyn kanssa. Miks ei ota mallia häneltä, kyykistys hiekkalaatikolle ja raapaisu päälle?
  Onnea nyt kuitenkin kovasti Uudelle Korkealle Waltaistuimelle ;o))

  VastaaPoista
 22. :o)))
  Suuri wessanpyttypäivä on juhlan arvoinen!

  VastaaPoista
 23. Olitpa totisesti kärsivällinen! Minulta olisi varmaan hihat palaneet jo ensimmäisen viikon jälkeen. Kauniita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
 24. On sinulla vaan pitkä pinna!
  Mutta tulipahan toisaalta jumpattua ja tampattua.

  Loppiainen oli ja meni jo, mutta loistavaa sunnuntaista pakkaspäivää!

  VastaaPoista
 25. Kun nyt noin kauna jouduit sitä pyttyä odottlee, niin toivottavasti se on sen väärtti :)

  VastaaPoista
 26. Jerikonruusu!
  Mainio ehdotus tuo hiekkalaatikko minullekin. Siinä sitä taas voimistelu lisääntyisi:))

  Kaanon!
  Sitä kannatti ehdottomasti juhlia.

  Tuija!
  Kärsivällisyys palkitaan. En tosin tiedä miten:)

  Mk!
  Jumppaaminen ja tamppaaminen on mahdottoman terveellistä.

  Amalia!
  Sitä samaa toivon minäkin.

  VastaaPoista
 27. Semmoista se nykyisin tuppaa olemaan, toimitukset venyy eikä tavaraa ole kenelläkään varastossa, vaan kaikki tilataan erikseen. Onneksi löysit luotettavan tekijän, sekään ei ole aina taattu. Kelpaa teidän nyt pyttyillä:)

  VastaaPoista
 28. Uskomatonta asiakaspalvelua, ohhoh! Toivottavasti lasku viipyy yhtä kauan, kun sait pyttyä odottaa. Parempaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
 29. VOi kuinka kaunis asuinpaikka sinulla on!! Niin ja Amandallakin. Jo oli pyttytarina, olin aivan varma, että vaihtaisit jo myyjää, olet melkoisen pitkäpinnainenkin! Onnea uudelle Pytylle! Saatte nyt viettää nimenantojuhlat sille...

  VastaaPoista
 30. Blogissani olisi sinulle haaste tarinaviestiin "Tarina kulkee Blogistaniasaa". Toivon hartaasti, että kiinnostut ja ehdit jatkaa tarinaa. Jos et, niin voitko ystävällisesti siirtää kapulan jollekin muulle, ettei tarina katkeaisi.

  VastaaPoista
 31. Onkohan kyseessä joku muoti-ilmiö pyttyjen maailmassa? Me saimme uuden pytyn pari viikkoa sitten, putkiremontin yhteydessä, ja tämä pytty on nyt ruvennut käynnistämään itse itseään - tai pikemminkin se jää täyttämään säiliötä jatkuvasti. Vähän aikaa remppamalla sen saa lopettamaan, mutta varsin huonoahan tuommoinen käytös on.

  VastaaPoista
 32. Piu!
  Tekijä taitaa olla luotettava, vaikkei kovin nopea.

  Delilah!
  Laskua ei ole toistaiseksi näkynyt, ja hyvä niin:)

  Vilukissi!
  Pytynristiäiset olisivat kyllä nyt paikallan. Ehdottomasti!

  Simpukka!
  Olen pusannut tarinalle jatkoa ja siirtänyt kapulan Mayolle blogiin Pieni ihminen, suuri elämä.

  Ina!
  Kenties maailmanlaajuinen pyttyjen mielenosoitus:))

  VastaaPoista
 33. Tuli sitten pyttyjen pytty ;-)

  VastaaPoista
 34. Tia!
  Siitä tuli sitten sangen kuuluisa:-)

  VastaaPoista