torstai 31. tammikuuta 2013

Vihdoinkin!

Laitan tähän kuvan tuosta amarylliksestä, joka ei tunnu ymmärtävän, että joulu on jo kaukana takanapäin.
"Vihdoinkin!" tuossa otsikossa ei tarkoita sitä, että amaryllis vihdoinkin kukkii, vaan sitä että minulle vihdoinkin tuli kutsu kaihileikkaukseen.
Olen odottanut kutsua lokakuun ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin silmälääkäri totesi molemmissa silmissäni olevien harmaakaihien kehkeytyneen siihen pisteeseen, että ne pitäisi operoida.
Näin jo silloin aika kehnosti ja osittain kaiken kahtena. Silmälasitkin olivat tilanteeseen sopimattomat, mutta eihän niitä siihen hätään kannattanut uusia hankkia, olisivat taas leikkauksen jälkeen sopimattomat.
Siitä lähtien näkö on huonontunut huonontumistaan ja kahdentunut kahdentumistaan. Joulu oli tietysti ennenkuulumattoman riemukas, näinhän kynttilänvalot ja kaikki muutkin jouluvalot kahtena.
Valokuvaus ei ole erityisemmin innostanut, koska en tiedä onko tuo amarylliksenkään kuva tarkka vai ei.
Ensi viikon torstaina pitäisi tilanne ainakin toisen silmän kohdalta kirkastua ja tarkentua.
Kutsukirjeesä kerrottiin minulle tarjottavan kahvia leikkauksen jälkeen. Mistä ihmeestä siellä tiedetään minun tulevan toimeen vain lyhyitä aikoja ilman kahvikupposta????
Kirjeessä sanottiin, ettei autolla ajo ole sallittua leikkauspäivänä. Ehän se ole minulle sallittua muulloinkaan. Eihän minulla ole edes ajokorttia. Ei ole ikinä ollutkaan.
Leikkauspäivänä mainittiin TV:n katselun ja lukemisen olevan sallittua. Bloggaamisesta ei ollut mainintaa!!
Toivon hartaasti, että näköni paranee sen verran, ettei minun tarvitse tihrustaa tämän koneen näyttöä sammalla tavoin kuin nyt.
Lupaan palata asiaan leikkauksen jälkeen.
Kiitos kaikille pariin edelliseen bloggaukseeni kommentteja laittaneille!
Oikein mainiota helmikuuta ja kevään odotusta teille rakkat lukijani!

50 kommenttia:

 1. Onnea leikkaukseen famu! Äidilläni ainakin leikkaus auttoi, niin varmasti sinullakin. valoa ja kevättä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiiris! Valon lisääntyminen on parasta.

   Poista
 2. Hienoa, että pääset vihdoin operoitavaksi. Väritkin kirkastuvat kummasti.
  Kas, kun eivät tienneet sinun bloggaamisesta, kun kahvin tärkeydenkin tiesivät ;))
  Jos nyt kuitenkin pikaisesti kerrot kokemuksestasi, näitä kirjoituksiasi on niin hauska lukea.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla operaation seurauksia. Niitä on vaikea kuvitella.

   Poista
 3. No just eilen kävin kattomassa täällä, että onko totta, että susta ei oo kuulunut mitää! No hyviä uutisahan sitten kuuluukin, kun kerta pääset leikkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi bloggaminen vähäiseksi. Yritän parantaa tapani, kunhan näkö paranee.

   Poista
 4. Onnea leikkaukseen.Kauniisti viellä amaryllys kukkii ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Amaryllis vähän myöhästyi, mutta ei se haittaa.

   Poista
 5. Onnea operointiin! Olenkin vähän ihmetellyt hiljaiseloasi, mutta nyt syykin selvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina! Eiköhän tästä blogaaminen lisäänny.

   Poista
 6. Taivaanrannallakin on toiveikkaasti kurkittu blogiasi ja ounasteltu hiljaiselon syytä. Eläköön lääketiede ja nykyaika, tsemmpiä!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläköötä lääketieteelle huudan minäkin:)

   Poista
 7. Tsemppia operointiin.
  Kokemuksesta voin sanoa, että kaikki kirkastuu ja paranee. Huomaat kuinka leikatulla silmällä katsoen kaikki värit on ihan erilaisia kuin toisella. Se on upea tunne. Ja vielä jos teet samaan aikaan (jos on mahdollista) sen näkötarkennukseksen, niin et tarvi lasejakaan. Minulle leikattiin toisee silmään kaukonäkö ja toiseen lähinäkö. Ja aika pian silmät tottui siihen. Ja minä silmälaittomaan päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Hauska kuulla, että olet tyytyväinen operaatioon. Silmälasit haluan pitää. Kauniit kehykset kaunistavat vanhaa naamaa:)))))))

   Poista
 8. Onnistunutta operaatiota! Pian näkösi on kuin nuorella pimulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mustakissa! Kai tässä on ruvettava pimuilemmaan!!!!!!

   Poista
 9. Kaunis ja hyvä kuva amarylliksestä.
  Onnea leikkaukseen. On hienoa, että leikkauksella saadaan näkö kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arleena! Olen tyyytväinen nykylääketieteeseen.

   Poista
 10. ROHKAISEVA TUO ORVOKIN KOMMENTTI EDELLÄ. TOIVOTETAAN KIRKASTUMISTA FAMULLEKIN, JA ETTÄ EIVÄT VAHINGOSSA LEIKKAA FAMUN HUUMORIA POIS VAAN ETTÄ SAAMME SIITÄ NAUTTIA EDELLEENKIN :)

  AIVAN UPEA AMARYLLIS ! WOW.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ymmärtänyt oikein. Isot kirjaimet tässä vaiheessa ovat paikallaan. Olenkin joutunut suurentamaan tekstiä viime aikoina aika tavalla. Huumoria en anna poistaa. Kertakaikkiaan en!!!

   Poista
 11. Amaryllis on tarkentunut oikein hyvin ja kukoistaa tosi komeasti.
  Kaihileikkaus selventää näköä huomattavan määrän. Äidilleni (90) tehtiin se molempiin silmiin yhtäaikaa jokunen vuosi sitten. Hän oli käyttänyt laseja kymmeniä vuosia ja leikkauksen jälkeen katselee ilman laseja. Tsemppiä sinulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos amaryllis näyttää tarkalta. Olen viime aikoina joutunut tyytymään kameran taitoon tarkentaa. Terveisiä äidillesi!

   Poista
 12. Minäkin olen kaipaillut sinua ja kirjoituksiasi. Suuria uutisia sinulla olikin ja minä toivon onnea leikkaukseen.
  Itselläni taitaa olla moinen homma jossain vaiheessa edessä. Nyt olen jo siirtynyt lähemmäksi telkkaria katsomaan ensin keväällä ja nyt myöhäissyksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii! Optikko väitti harmmakaihin kehityvän kaikille, kunhan tarpeeksi vanhaksi elää. Vähän kyllä epäilen:)

   Poista
 13. Olen ihmetellyt kun sinusta ei ole kuulunut. Paljon onnea leikkaukseen. Olen kuullut monen sanovan miten näkö on parantunut todella paljon. Minä olen myös joutunut käymään lääkärissä silmien takia ja leikkaus voi tulla joskus kesällä. Ei kaihi, mutta joku haava toisessa silmässä, se tekee myös tuplana näkemistä, varsinkin kun teen käsitöitä ja katson lähelle, sitten kun katson kauas, esim. TV:tä se näkyykin kahtena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Vaikuttaa siltä, että silmäleikkaus tulee ennemmin tai myöhemmin melkei jokaiselle. Onnea sinun leikkaukseesi!

   Poista
 14. Amaryllis on oikein hyvin kuvattu ja ihan yhtenä vaan näkyy;) Oikein, oikein paljon onnenenkeleitä mukaan leikkaukseen. Uskon, että varmasti näet silmälläsi hyvin, tai sitten molemmilla(leikataanko molemmat?). Niitä leikkauksiahan ilmeisesti just tämmösiin sairaisiin silmiin pitäisikin käyttää. Olen ymmärtänyt, että paljon leikataan silmälaseista eroon haluttaessa. Noh, kukin tekee niinkuin haluaa, mutt jos tuollaisten takia sinunlaiset joutuu jonottamaan niin ehkä jossain on jotain vikaa. Anteeksi, tuli taas nillitettyä väärässä paikassa;)
  Mulla on nyt uusi kissa (vanha meni muuton mukana pojalle). On se kiva ku on kaveri. Oletko ajatellut uutta kissakaveria ottavasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS! En tiedä leikataanko molemmat vai toinen ensin. Olen miettinyt uuden kissan ottamista, mutta kissa saattaa elää yli 20-vuotiaaksi, ja minulla on ikää jo aika tavalla. Jos huusholliini kissa kävelisi, en taitaisi voida vastustaa kiusausta:)

   Poista
 15. Onnea leikkaukseen, se todella parantaa elämän laatua jo ensimmäisen silmän leikkauksen jälkeen. Olin tuossa vastaavassa leikkauksessa 2010 syksyllä. Koska olen vielä työelämässä, leikkaukset tehtiin noin kuukauden välein. Kyllä on kivaa, kun en koti- ja pihatöissä tarvitse laseja ollenkaan. Kännykän tekstarit näen ilman laseja melko hyvin ja käytän laseja vain töissä tai lukiessa. Osan sanomalehden teksteistä näen ilman laseja. Meillä täällä PHKSn silmäklinikalla tarjottiin kahvin kanssa konjakkia leikkauksen jälkeen. Siis onnea matkaan, hyvä siitä tulee, eikä se leikkaus satu, kun silmä on puudutettu. Se koko ajan paistava kirkas valo tuntuu aluksi kurjalta, mutta muuten ihan OK. Keltatulkku

  VastaaPoista
 16. Mitä!! Konjakkia!! Taidan huomauttaa asiasta siellä paikan päällä:)) On oikein kiva kuulla miten leikkaus on jo sen kokeneilta mennyt. Ei pelota aivan niin paljoa.

  VastaaPoista
 17. Toivotan sinulle onnea leikkaukseen. Kun näkö huononee, huomaamme miten tärkeä elin silmä on. Käyn itse lähes kuukausittain silmäklinikalla tarkastuksissa ja hoidossa, ei kaihen vaan toisen vaivan takia, ja olen todennut, että silmäpotilaita on valtavasti, varsinkin meitä vähän iäkkäämpiä.

  VastaaPoista
 18. Olen kiitollinen siitä, ettei silmissäni ole pahempaa vaivaa kuin nämä harmaakaihit. Moni potee silmäpohjan rappeumaa. Se on paljon ikävämpi tauti.

  VastaaPoista
 19. Toivon sinulle nyt oikein onnistunutta sairaalareissua, palaat sitten taas kirkkain silmin blogistaniaan.

  VastaaPoista
 20. Kuva on tarkka kuin mikä.

  Toivon sinulle onnea leikkaukseen!

  VastaaPoista
 21. Onnea koitokseen. Minä odotan kutsua koko päivän glaukoomatutkimuksiin silmäklinikalle. Ennakkotieto on tullut jo ennen joulua. Glaukooma eli viherkaihi on kyllä aika pelottava. Ei auta kuin odottaa. Välillä näkö on kuin olisi aina migreeni (jota kyllä sairastankin). Mutta amaryllis on hieno ja kuva tarkka. t. Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glaukooma on tosiaan paljon ikävämpi kuin harmaakaihi. Toivottavasti pääset pian tutkimuksiin ja apua löytyy. Kovasti jännitin, mutta hyvin meni leikkaus.

   Poista
 22. Kirkkaita päiviä ja kaunista maailmaa!
  Pikaista toipumista operaatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarina! Maailma tuntuu kirkastuvan kirkastumistaan!

   Poista
 23. Ihan jännittyneenä odottelen kuulumisia sun leikkauksesta. Menikö kaikki hyvin ja millaiset on fiilikset leikkauksen jälkeen? Onko muovimollukka vielä silmän päällä? Muistaakseni se oli viikon (ainakin öisin)? Entä se konjakki? Pikaista paranemista! Keltatulkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä Keltatulkku! Hyvin meni. Bloggaan seuraavaksi fiilikset. Konjakkia en saanut, vaikka se olisi kyllä tehnyt hyvää:))

   Poista
 24. Mitä kuulenkaan! Leikkaus ja sitten luin kommentteja ja huomasin, että se on jo tehty. Nyt odottelen, miltä elämäsi alkaa näyttää ja varsinkin Herra Kivi ja se uusi kissa? : D

  VastaaPoista
 25. Voi miten kaunis amarylliksen kukka! Olisi haaste ja monta kysymystä vastattavaksi, jos miten sattus Sinnuu kiinostamaan ja kerkiit vastailemaan blogissani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nenunen! Käyn katsomassa haastetta.

   Poista