lauantai 23. lokakuuta 2010

Keisarinsatamassa.

 Eilen pääsin mukaan juhlistamaan Anjan nimipäivää ravintola Keisarinsatamaan.

Ravintola sijaitsee entisessä Kotka Höyrypanimon rakennuksessa. Se on rakennettu vuonna 1895. Siellä valmistettiin Ukko-olutta. Nykyisin Kotkan kaupungin omistuksessa oleva rakennus oli muutamia vuosikymmeniä huonossa kunnossa, kunnes Museovirasto suojeli sen 1993. Nyt se on kunnostettu.

 Se sijaitsee aivan rannalla. Kesällä voi ravintolan antimista nauttia ulkosalla.
 Söin Kipparin possua. Leipäjuustolla gratinoitu porsaan ulkofilee savuporokastikkeella, lisäksi ruohosipuli-perunamuusia ja karpalohyytelöä.
Olisin voinut vaihtoehtoisesti syödä Tsaarin lohta, Keisarin kuhaa tai ehkäpä Aleksein saalista, mutta olin syönyt kalaa kolmena edellisenä päivänä, joten possu maistui.

 Pihalla käveli isohkoja kotiloetanoita.

  
Amanda teroitteli sillävälin kynsiään laiturintolppaan pyydystääkseen hiiripaistin.
 

21 kommenttia:

  1. Ihana Amanda siellä ,moikka ja halaus sille ♥

    Sinulla Famu on aina kivoja matkoja ja herkullisia ruokia, kuulostaa niin kivalta :)

    Tuo bannerikuvasikin on kaunis ♥

    Mukavaa viikonvaihdetta, kuun hohtoista.

    VastaaPoista
  2. Saiko Amanda saaliin? Toinen se liitelee pöydästä pöytään ja toinen joutuu itse ruokansa hankkii.

    VastaaPoista
  3. Varmaan hieno paikka ei ole tullut käytyä.

    VastaaPoista
  4. Terveisiä Amandalle ja herkullisia paisteja täällä toivottelee Sohvikin :)

    VastaaPoista
  5. Olispas yhtää lähempänä niin kävis ruokailemassa tuolla, niin herkullinen annos siinä :) Amanda tietää että sapelit pitää olla kunnos kun pullee hiiri hollille sattuu :)

    VastaaPoista
  6. Onpa hieno miljöö ruokailijoilla ja namskis mikä annos!
    Noita etanoita olisi takuulla helpompi torjua kuin lehtokotiloita jotka ovat tulleet jäädäkseen.

    VastaaPoista
  7. Upea miljöö ja ai, kuinka herkullinen annos, njam.
    Kauniita unia!

    VastaaPoista
  8. Mukava, että vanhat kauniit rakennukset säästetään ja suojellaan.
    Olipas niin herkullinen annos, että pitää joskus tehdä tuollainen pihvi.

    VastaaPoista
  9. Ah, herrrkullinen annos. Taatusti ziljoona kertaa parempi kuin mun tämänpäiväinen ns. lihamureke, joka oli yäk. Ei ikinä enää.
    Mun Iitu sai eilen herkutella kanankoivella, hiiripaistia kun ei ole tarjolla. Emppu ei herkuista ymmärrä.

    VastaaPoista
  10. Olipas jykevän näköistä! Ei annos, mutta itse rakennus! Anns syötävän ilmeikästä.

    VastaaPoista
  11. Kotiloetana on söpö kuten myös Amanda.

    VastaaPoista
  12. Onpa hyvä, että Famu sai herkkuruokaa ravintolassa. Amandan ei tarvitse nyt saalistaa hiiriä muille kuin itselleen. Meidän kissoilla oli tapana tuoda hiiriä myös kotiväelle.

    VastaaPoista
  13. Seijastiina!
    Amandalta kissanpusuja sinnepäin!
    Kivaa olikin, kun pääsi tilaamaan mitä halusi.

    Amalia!
    Hiiret ovat tiukassa, joku on ne syönyt. Onneksi famu avasi kissanruokapussin tultuaan takaisin.

    Ritva!
    Kiva paikka, palvelu sai täydet pisteet.

    Elisa!
    Paistit on vähissä. Oli pakko turvautua pussiruokaan. Mjau-terveisiä Sohville!

    Oman onnen seppä!
    Annoksessa ei ollut valittamista, hyvää oli ja vatsa tuli liiankin täyteen:)

    SusuPetal!
    Nuo kotiloetanat ovat vaarallisia vain autoille:D

    Kaanon!
    Lehtokotiloita löytyy puutarhasta liikaa.

    Tarina!
    Miljöö on oikein viehättävä.

    Arleena!
    Tuon rakennuksen suojelemisesta olen oikein hyvilläni. Kuvasta näkyy pihvin malli, ja ohjekin melkein:)

    KristiinaS!
    Iitulla ja minulla oli herkuttelupäivä. Terveisiä myös Empulle!

    Vilukissi!
    Rakennus on hyvin iso. En saanut siitä kunnon kuvaa.

    Olivia!
    Söpöjähän ne ovat. Molemmat.

    Simpukka!
    Amanda tarjoaa myös minulle hiirimaistiaisia. Sitä hämmästyttä, kun minulle ei oikein maistu.

    VastaaPoista
  14. No nymmmeni ylitte. Eik täst syämisest tul ollenka loppuu?
    Vaik toisaalt, ols se hianoo, jos sais joka päivä vaa syärä jonku toisen laittamaa ruakka. Mut arvas vaa, kaks kertta olem määki menneel viikol syäny mual aikamoissi herkui.
    Kyläs saatti keltasiänikeittoo, (niin mahrottoma herkullist) ja keskustas käyres käytti syämäs aurajuustobroilerii, eikä siinäkä mittän vikkaa ollu.
    Nyy täyttyki syär silakoi ja perunii, et pysyisis putjetti tasapainos, ja mahtuisiva pöksyk kiine.
    Tars osat säännöstel simmottos niinko Amanda, hänel eivä pöksyk kiristä, ko on ain venuttelemas ja jumppamas ittetäs jossai.

    VastaaPoista
  15. Ihanan näköinen paikka herkutella. Tuttu näky tuo Amandan asento. Joskus Sofia ottaa tuon asennon sisällä, katsoo silmiin ja sanoo: vedänkö naarmut vai teetkö tahtoni mukaan :))

    VastaaPoista
  16. Hienoa, että vanhoja rakennuksia suojellaan ja otetaan uusiokäyttöön. Helsingissä on purettu sumeilematta niin monta upeaa vanhaa rakennusta, että oikein raivoksi pistää. Ateriatarjonta kuulostaa hyvältä, nam nam nam. Ja kyllähän toki Amandakin paistinsa sai:)))

    VastaaPoista
  17. Kaikki kohillaan: miljöö, ruoka ja loppuhuipennuksena Amanda, joka muistuttaa minulle, miten on tärkeää venytellä ja virittäytyä ennen kuin käy paistin kimppuun.

    Olen täydessä terässä ja teen tänään possua. Hiiri on Amandan.

    VastaaPoista
  18. EilaM!
    Ah! Kantarellikeittoa! Herkutteluviikko on sinullakin ollut.

    Tiuku!
    Amanda raapii ovenpieliä ulos halutessaan. Se on pakkokeino:)

    Kiirepakolainen!
    On täälläkin syyllistytty mm. kauppahallin purkuun. Sitä eivät kaupungin asukkaat anna anteeksi.

    Lastu!
    Hyvää ruokahalua possupaistin parissa! Hyvää tätä viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Herkullisia ihmisten menuita!

    Amanda taitaa pitää omista saaliistaan. :)

    VastaaPoista
  20. Sirpa ja Kollo!
    Amanda suosii estottomasti hiiriä:))

    VastaaPoista