tiistai 26. toukokuuta 2009

Perennapenkit lisääntyvät.

Sen vielä ymmärtää, että kivet puutarhassa kasvavat. Mutta kun perennapenkit ovat ruvenneet lisääntymään. Se panee miettimään. Mihin tässä oikein päädytään?

Toissa sunnuntaina puutarhaan ilmestyi tämmöinen tyhjä penkki.

Viime pyhänä se oli saanut jo jonkin verran kasvustoa aikaiseksi. Minun tehtäväni on kirjata ylös koneelle kaikki perennat ja niiden sijoittelu. En vielä tiedä, mikä tämän penkin nimi olisi. Epäilen, että se on sen vasemmalla puolella sijaitsevan kuutamopenkin, jossa kasvaa kuunliljoja, ja jonkin matkaa vinosti oikealle sijoittuvan jaloangervopenkin risteytys. Joka tapauksessa sen numero tällä hetkellä on perennapenkki numero 8. Tulemme seuraamaan sen tapahtumia jatkossa. Syksyyn mennessä sen pitäisi olla täynnä kasveja. Saa nähdä. Luettelointia tuntuu riittävän.
Kuvaaja se taas on unohtanut oman sijaintinsa, hyvä kun ei nimeään, koska näkyy kuvan oikeassa alalaidassa. Voi, voi sentään.

7 kommenttia:

 1. Hieno perennapenkki teille on syntynyt. Meillä on samanlainen projekti menossa, mutta pienemmässä mittakaavassa. Odotan innolla seuraavaa kuvaa penkistäsi.

  VastaaPoista
 2. Ensimmaisessa kuvassa - en ole ilmeisesti viela hereilla - luulin itse penkkia isoksi kivenlohkareeksi! Kasveja on mukava siirrella paikasta toiseen - en tieda ymmartaako kukaan siirtamisintoani, mutta mielestani muutan ne aina parempaan paikkaan, ja saahan ne silla tavalla myos lisattya.

  VastaaPoista
 3. ai että hieno...mukava tuo turvereuna, siihenki vois istuttaa mehikasveja (huom, nyt puhuu sellainen, jolla ei ole puutarhaa) ... Puuhamaa -penkki.

  VastaaPoista
 4. On se Saarikylä outo paikka, kun siellä ihan ittestään kukkapenkitkin syntyy :)

  VastaaPoista
 5. Olet sinä melkoinen vääpeli, kun olet saanut kasvit noin hienoihin riveihin. Minulla se menevät vintturaan jo istuttaessa ja karkaavat heti lopullisesti hallinnasta, kun käännän selkäni.

  VastaaPoista
 6. Unelma!
  Tarkoitus on pitää lukijat ajan tasalla. Ja itseni:))

  hpy!
  Töyhtöangervot ja jalopähkämöt olivat liian tiheässä edellisessä paikassaan. Jaloangervot taas jaettiin.

  Vilukissi!
  Katsotaan, jos siihen reunaan kasvaisi itsestään sammalta. Jos ei, tarjotaan sille piimää.

  Amalia!
  Minuakin on ihmetyttänyt jo monena vuotena tämä outo perennapenkkien lisääntymisvimma.

  Millan!
  Aika hienosti onnistui rivitys. Etureuna jäi vajaaksi. Siihen taitaa tulla vielä neljä valkoista karpaattienkelloa.

  VastaaPoista
 7. Hei! Laitoitko alle kankaan? Vai kaivoit tarpeeksi syvään? Itse ajattelin perennapenkkiä mutta haaveessa vielä..

  VastaaPoista