lauantai 31. lokakuuta 2009

Leikkaus kesti melkein kolme tuntia.

Tänään suoritettiin jokasyksyinen leikkausoperaatio. Terijoen salavalta poistettiin 577 kasvainta. Jollei kasvaimia poisteta, potilas pudottaa lehtensä tuohon pikkutalvion päälle, josta niitä on erittäin työläs haravoida pois. Sitäpaitsi potilas kasvattaa muuten elimensä niin korkeiksi, että pimentää saunan ikkunan ja pahimmassa tapauksessa pudottaa lehtensä räystäskouruun. Kasvaimet kirurgi työnsi julmasti oksasilppuriin lehtineen päivineen. Leikkaus kesti kaksi tuntia neljäkymmentäviisi minuuttia.

Potilas operaation jälkeen. Lienee vielä täydessä nukutuksessa, mutta kyllä se siitä herää viimeistään huhtikuussa, sanoi kirurgi.

Leikkaussalinhoitajasta ei ollut operaatiossa juurikaan apua. Hän seikkaili etsimässä mahdollista hiirtä ateriakseen. Kirurgi joi leikkauksen kestäessä kolme kuppia kahvia ja söi kaksi juustovoileipää, kaurakakun ja omenan.

Leikkaussalinhoitaja nautti luomusalaattia.

Ja tuijotti tappavalla katseella vierasta kissaa, josta ei ehditty kuvaa saada. Se oli niin nopea.

Operaatio saatiin onneksi päätökseen ennenkuin aurinko laski. Kuu ehti kylläkin nousta.

Vietettiin sitten tunnelmallista kekri-iltaa.

19 kommenttia:

 1. Terijoen salavat kasvavat nopeaa vauhtia, joten leikkaus on ainoa rauhoitus liian runsaalle kasvulle. Meillä oli terijoen salavaa puurivistönä edellisen omakotitalomme tontin reunalla, niillä on komea pyöreä latvusto, mutta leikata piti etteivät ränsistyneet.

  Taas ihailin kaunista merimaisemaa.

  VastaaPoista
 2. Loistava raportti :) Hihihii.

  Meillä oli niin tuuheakasvuinen ja lähellä ikkunaa kasvava terijoen salava että päätimme kokonaan poistaa muutama vuosi sitten.

  Läheisen joen rannalla kasvaa hienot rivistöt. Niitä valokuvaan kesällä.

  VastaaPoista
 3. On teil ollut julmat touhut. Ihme, että potilas on edes jotenkin hengissä, kun lekurikin ryyppää kahveet leikkauksen välissä. Kyllä se todella vaatii pitkän toipumisajan. onneksi potilas on sitkeää sukua.

  VastaaPoista
 4. SusuPetal!
  Mukavaa marraskuuta!

  Arleena!
  Tämän on tarkoitus pysyä pensaana.

  Rita!
  Tällä on menneisyys monihaaraisena puuna.

  Amalia!
  Luulen, että potilas selviää kirurgiasta huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Mainio leikkaustiimi teillä. Terveiset söpölle hoitsulle.

  VastaaPoista
 6. Pitkät leikkaukset uuvuttavat leikkauskättä ja voi näin ilmetä virheviiltoja, joten kahvi on väliin hyvästä. Hoitajan tehtävä on pitää vieraat loitolla, bakteeritartunnan torjumiseksi. Lopussa kiitos seisoo...,jos potilas pysyy vielä hengissäkin ;)

  VastaaPoista
 7. Taitava kirurgi, kun sai noinkin nopeasti valtavan määrän kasvaimia leikattua. Joskus menee yhdenkin leikkaamiseen pitempään. Uskon, että kaikki kunnia kuuluu ihanalle leikkaussalihoitajalle :).

  VastaaPoista
 8. Ah, olipas dramaattinen tarina! Aika nopea kirurgi kun hoitelee reilut viisisataa kasvainta parissa tunnissa - kunniamitali hänelle!

  Sen sijaan leikkaussalinhoitajaa voisi vähän nipistää. Kylläpä on vaikea saada kunnon työvoimaa nykyään ;D

  VastaaPoista
 9. Simpukka!
  Hommat sujuu. Amanda kiittää terveisistä.

  Zilga!
  Potilas on yleensä selvinnyt. Hoitaja piti vieraat loitolla pelkällä katseellaan:)

  Hullukaali!
  Kunnia sille kelle kunnia kuuluu. Siis Amandalle:)

  Elegia!
  Kirurgi on hyvin treenannut leikkuuvälineen parissa. Työvoima on nykyään kiinnostunut kaikesta muusta kuin työnteosta:))

  VastaaPoista
 10. Terijoen salavat ovat nopeasti kasvavaa sorttia ja taitavat vain saada intoa kasvuun leikkauksesta.
  Kuukuvassa on tunnelmaa.

  VastaaPoista
 11. Taitaa taas kasvaa ensi kesänä tuo salava ainakin yhtä isoksi. Tosi hienoa, että se ei pudottanut lehtiä sen talvion päälle, tiedän miten vaikea siitä on haravoida lehtiä pois. Nyt sinulla on kaunis vihreä kukkapenkki koko talven, jos ei ole lunta. Tuntuu olevan näillä karvaisilla apureilla sama vaiva, luistetaan vähän hommista. Meidänkin Vilma nukkuu silloin kun pitäisi olla apuna.

  VastaaPoista
 12. Kaanon!
  Salava rehottaa taas ensi kesänä.

  Anna-Reetta!
  Sinäkin tiedät tämän talvion päältä haravoimisen. Siinä saa haravaa pompottaa höyhenenkevyesti. Salavanlehdet vielä lisäksi karkaavat haravan piikkien välistä.

  VastaaPoista
 13. Voisiko kirurgi tulla vahan minua auttamaan kun onlen niin saamaton. Leikkauksia rittaisi kylla tarpeeksi pitemmaksikin ajanjaksoksi.

  VastaaPoista
 14. Hpy!
  Tottakai kirurgi tulee operoimaan, jos vaan tarjotaan tarpeeksi monta kuppia kahvia.

  VastaaPoista
 15. Onhan ollut pitkä ja työläs leikkaus, onneksi kaikki sujui hyvin. Meillä edellisen asunnon pihassa oli pari isoa Terijoen salavaa hauskan pyöreitä olivat malliltaan. Hyvä kun oli haukkapalaa välillä ettei uuvuttanut kokonaan.

  VastaaPoista
 16. Tia!
  Salavat pyrkivät pyöreyteen. Minä en vaikka nautinkin välipalaa:)

  VastaaPoista