keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Ihmettelen vaan!

Miksikö minulla on käsi suun edessä? No, naurattaa välillä niin nuo famun touhut. Ihmetyttääkin.

Niinkuin nyt se, kun famu rakastui. Ilmalämpöpumppuun. Hän asennutti sen lokakuussa. Jo siinä vaiheessa vaikutti innostus sitä kohtaan olevan aikamoinen. Famu tarkkaili lämpötiloja joka huoneesta vessaa myöten, otti ylös sähkömittarin lukemia ja merkitsi kaikki muistiin TARKKAILUTALUKKOON. Se nyt ei ollut mitään uutta, famuhan tekee taulukoita milloin mistäkin. Sellaisella taipumuksella on pakko olla joku hieno nimi, ei vaan ole tullut tietooni. Ei se tarkkailu vielä mitään. Kun pakkaset alkoivat, famu rakastui. Se ilmeni sillä tavoin, että tullessaan sisään ulkoa kylmästä, famu seisahtui eteiseen sen lämpöpumpun alle, ja huokaili onnesta: "Ihanaa, ihanaa, oi että se on ihana!!!" "Suloista lämpöä!!!" Jos joku pistäytyi meidän huushollissa, famu ylisti sen, siis ilmalämpöpumpun, hyviä puolia monisanaisesti. Hirveän lumisateen jälkeen hän riensi ulos heti aamulla lapioimaan lunta pois sen, käytän siitä jatkossa lyhennettä LP, ympäriltä. Kun kovat pakkaset iskivät, ymmärsin famun huomanneen, että LP pissi alleen. Se alle rupesi kohoamaan jäävuori. Famu oli siitä jäävuoresta huolissaan, josko se kasvaisi niin korkeaksi, että se ylettäisi LP:n peppuun asti. Jos minä alkaisin pissiä siihen paikkaan missä seison, syntyisi kova toru ja meteli. Ymmärrystä ei riittäisi millin vertaa. LP:lle famulla riitti ymmärrystä ja säälittelyä päivästä toiseen. Lunta luotiin ja pienellä kirveellä hakattiin sitä jäävuorta matalammaksi. Eräänä päivänä famu säälitteli LP:n kohtaloa yhdelle viisaalle ihmiselle, joka ehdotti, että famu laittaisi LP:n alle vaikka pullapellin pissa-astiaksi. Näin tehtiin ja famu riensi joka aamu onnellisen katsomaan paljonko LP oli yön aikana lorottanut. Pullapellistä oli helppo paukauttaa jäät pois. Taas riitti LP:stä kerrottavaksi tarinaa vieraille. Famu suunnittelee jo nyt miten hän ensi talveksi laittaa LP:n alle ison astian, josta syntyy jäälyhtyjä. Joopa, joo! Odotettavissa jäälyhtyjä LP:n pissasta. En nyt sano, että olisin suorastaan mustasukkainen, mutta kyllä juttua LP:stä on jo kuultu vähän liikaa. Eipä sitä uskoisi, jollei olisi omin silmin nähnyt, että famu tuolla tavalla rakastuu vanhoilla päivillään. Tässä joutuu kamppailemaan famun suosiosta mokoman LP:n kanssa. Onneksi on kevät tulossa ja tiedän, että famu höyrähtää kasvattamaan kukantaimia ja puhumaan niistä tauotta. Kunhan lumet ja jäät sulavat, aion käydä pissimässä sinne LP:n alle minäkin. Katsotaan sitten kumpi saa enemmän aikaiseksi.

32 kommenttia:

 1. Ilmalämpöpumppu ON ihana ja niin taitaa olla tuo teidän Famukin, Amanda. Niin, että hihittele siellä tassun takana sillä tavalla ihan hyväntahtoisesti vaan :)

  VastaaPoista
 2. No nythän jutun pamautit! En ole kuuna kullanvalkeana kuullut yhtä hauskaa kertomusta lämpöpumpusta ja sen toimintamekanismeista, hyödyistä ja pikkuhaitoista, niinkuin tuo alleenpissiminen. Nauroin ihan tikkarassa ja luin Kilowatillekin jutun, kun se on pumppua meidän torpalle havitellut....IHANA TARINA!!!!:=)

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän Amandan tunteita täysin, ei ole kivaa jäädä kakkoseksi LPeelle.
  Kukan taimet onkin sitten jo toinen juttu, kasteluun, mullan möyhentämiseen ja lannoitukseen voisi Amandakin osallistua, vai voisiko?
  Aurinkoista päivää teille! ;o))

  VastaaPoista
 4. Amanda: Ei se famu ainoa rakastunut ole. Minäkin olen hyvän matkaa yli kuuskymppinen ja korviani myöten rakastunut samaan laitteeseen. Toivon vain ,ettet kerro famulle, ettei se tule mustikseksi, kun meillä on sama salarakas.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Amanda, kun rohkeasti raportoit mitä Famulle falsetissa on männä talvena tapahtunnut. Jotta rakastua ropsahdutti LP:hen. Melkein tämä on yhtä jännittävää kuin mitä tapahtui robotti Ruttuselle, joka rakastui sähköhella Ellaan... oli siinäkin seuraamista, mutta sano minun sanoneen, kunhan kevät etenee, famu ei enää lepertele lämpöpumpulle ainakaan niin kuin pakkasilla vaan kääntyy kukkasten puoleen ja silittää ohimennessään myös sinua. Eli tassu pois silmiltä, rakkaudessa ei pelkoa ole :)

  VastaaPoista
 6. Voi Amanda-rukka, yritä ymmärtää -jotkut ihmiset vaan ovat sellaisia, että tykkäävät tehdä jäälyhtyjä pissistä. Huono tuuri tietenkin, että juuri Famu on sellainen, mutta eihän ihmisiltä voi vaatia täydellisyyttä.
  Onhan se Famu muuten kiva, onhan :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä Amanda kosto on suloista :)

  VastaaPoista
 8. Millan!
  Juu, lämmitää se minuakin.

  Kiirepakolainen!
  Se antoi enemmän kuin kuvittelin.

  Kaanon!
  Lannoitan mielelläni famun kukkia.

  Zilga!
  Jaha, teitä on useampikin. Perustakaa faniyhdistys.

  Lastu!
  Totta puhuen - kyllä famu silittää minua joka päivä.

  SusuPatal!
  Yritän ymmärtää taiteilijaa famussa.

  Amalia!
  On se. Saadaanpa nähdä....

  VastaaPoista
 9. Yes! Aivan mahdottoman ihana juttu.
  Oi ettäs sentään, minä luulen, että olen rakastumassa samanmoiseen vehkeeseen myös. Olen kyllä vielä siinä tilastointivaiheessa, mutta tämä juttu ja kommentit antoivat lisä potkua.
  Amanda - koeta ymmärtää rakastunutta emäntääsi. Kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 10. Se on vain ihastusta LP:tä kohtaan Amanda hyvä. Ei huolta, kesällä LP saa olla kai toimeton ellei sitten jäähdytä huoneilmaa sopivaksi
  Jos on lämpölasku pienentynyt, luulisin, että Amandakin saa jotain herkkua sen kunniaksi.

  VastaaPoista
 11. Aimarii!
  Yritän ymmärtää famua, mutta on hän välillä vähän hassu:))

  Arleena!
  Täällä ei kesällä jäähdytystä tarvita. Merituuli viilentää. Famu antaa LP:n nukkua koko kesän.

  VastaaPoista
 12. Mitä kaikkea kissojen pitääkään kestää, sanoo Sohvikin! Yritä vain Amanda pitää siellä pokka, ja kuri ja järjestys talossa, vaikka Famu luulisi sen nimellisesti hänellä olevankin. Kyllä LP hurisee käskettäessä, mutta kissa ei ;)

  VastaaPoista
 13. Onhan rakkaus pysyvää, eikä mikään ohimenevä ihastus. Siispä he kaikki elelevät onnellisina lämmöstä nauttien, Amanda, Famu ja LP.

  VastaaPoista
 14. Eikös tuollaiset vekottimet pidä hirmuista meteliä?

  VastaaPoista
 15. Famu, Amanda ja LP, siinä hyvä kolminaisuus : )

  VastaaPoista
 16. Elisa!
  Kissa se on, joka talossa määrää. Terveisiä Sohville!

  Simpukka!
  Ihanaa lämpöä, onnellisia ollaan.

  Isopeikko!
  Se kehrää suunnilleen samantasoisella äänellä kuin minäkin.

  Taru!
  Yritetään elää sopuisasti:)

  VastaaPoista
 17. PuoLiskoinen on puhunut paljon LP:n eduista, mutta vielä en ole syttynyt. Tämä sinun postauksesi sen sijaan on sellainen, että se sytyttää KAUKORAKKAUDEN LP:a kohtaan jopa täällä minun luonani, jossa ei moista laitetta (vielä?) ole. Kovin sitä kyllä kehutaan..

  Meillä on kesäisin hiostavan kosteaa sisällä ja kuumaa! Talvisin on koleaa, kylmää. Noinkohan olisi aika LP:n?

  VastaaPoista
 18. Famu ei varmasti ole ainoa joka on LP:hen ihastunut, faneja tuntuu olevan siellä täällä, ainakin meitin nurkilla ^^.

  VastaaPoista
 19. Ninni!
  Amanda ei maininnut sitä, että LP kierrätää ilmaa talossa ja suodattaa pölyä pois huoneilmasta. Tämä ei silti ole mikään ilmalämpöpumppumainos:))

  Tuuluska!
  On niitä täälläkin lähes joka talossa. Kauan kuuntelin ja kyselin, ennenkuin päädyin hankkimaan LP:n.

  VastaaPoista
 20. Minakin olen vahan kaukoihastunut LP'hen mutten tieda pitaisiko hankkia vai ei. Mitakohan Moumoune ja Nefertiti sellaisesta ajattelisi? Kesalla sellainen voisi olla hyva makuuhuoneessa kun se on lampimalla saalla kovinkin lammin huone. Kissoillekin liian lammin.

  VastaaPoista
 21. Hpy!
  Kyllä Moumoune ja Nefertiti siitä viilennyksestä varmaan pitäisivät, kunhan et ihastele sitä laitetta enempää kuin heitä:)

  VastaaPoista
 22. Kuule Amanda, naura sinä vain. Jos Famun pitäisi valita teidän välillä, hän potkaisisi LP:n romutehtaalle : )

  VastaaPoista
 23. Ihanaa!!!!! Kiitos Amanda, kun kerrot näitä juttuja Famusta!! Ei paljasteta sitä Famulle. Onnea sullekin LP:n olemassaolosta!

  VastaaPoista
 24. Mayo!
  Ninn, ja minä lämmitän famun jalkoja sängyssä.

  Vilukissi!
  Ei kerrota, ei. Famu saattaisi kauhistua ja lopettaa koko blogin.

  VastaaPoista
 25. Nyt on pitänyt poiketa täällä monta kertaa, kun on niin hellyttävä ja onnistunut kuva Amandasta.

  VastaaPoista
 26. Juuh, LP on kyllä ihana. Meillä se on asennettu niin, että se puhkuu suloisen lämmintä ilmaa - olohuoneen sohvalle. Arvata saattaa, että parhaasta paikasta on välillä melkoinen kilpailu, kun sekä ihmiset, että koirat siihen haluaisivat. ;)

  Mutta älä huoli, Amanda, LP:n kova ja kylmä pinta ei vie ikinä voittoa upeasta kulta-musta turkistasi♥

  VastaaPoista
 27. Tiuku!
  Hyvin onnistui. Ei tarvinnut yhtään poseerata.

  Anskukka!
  Tiedän. Olen kauniimpi! Terveisin Amanda.

  Tuuluska!
  Oi, otamme tunnustuksen ihastuneina vastaan sekä Amanda että minä. Hurjan paljon kiitoksia!

  VastaaPoista
 28. Voi minua itketti ja nauratti, kun luin tuota. Olen käynyt ns. salaa lukemassa blogiasi, koska olen monen muun tavoin Amanda fani.. Mutta tähän oli ihan pakko kommentoida. Famu teet elämästämme ja maailmastamme ainakin hitusen paremman ja mukavamman paikan elää. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 29. Kuvatar!
  Tervetuloa kommentoimaan blogiini ja kiitos kauniista sanoistasi. Vieraillaan!

  VastaaPoista
 30. Johan taas Amanda jutun keksi, ei taitaisi ymmärrystä riittää jos LP:n lähelle pissisi. Nämä Amandan ajatukset tuovat hyvän mielen.

  VastaaPoista
 31. Tia!
  Amanda taisi vain uhkailla, ei ole hyvä pissipaikka LP:n lähellä. Kukkapenkki on parempi:)

  VastaaPoista