maanantai 26. heinäkuuta 2010

Olen tässä huvittuneena........

Olen tässä taas huvittuneena seuraillut famun touhuja.

Hän laittoi kesäkuun alussa lehtikompostorin päälle kasvamaan kesäkurpitsan. Se on kukoistanut hienosti, mitä nyt viime lauantaina raivokas tuuli ja sade vähän katkoi sen lehtiä.

Satoakin on korjattu siitä pari kertaa.

Viimeksi famu laittoi niistä kurpitsoista höystöä punasipulin kera.

Sen kunniaksi ottivat taas kuohujuomaa. Sitä on otettu toinen toistaan kummallisemmista syistä, kuten siitäkin kun sukulaistyttö teki elämänsä ensimmäisen birdien. En ole ihan varma siitä mitä se tarkoittaa, joku huomionarvoinen tapaus se kuitenkin lienee.

Yhtenä iltana joivat sentään teetä. Silloin he muistelivat lapsuuttaan. Famu oli hoksannut ruokakaupassa käydessään vastapaistetun aidon näköisen ranskanleivän. Se seuraksi hän osti pötkön lauantaimakkaraa. He leikkasivat ranskanleivän päälle paksuja lauantaimakkaraviipaleita ja muistelivat miten ihanalle se maistui lapsena äidin ja mummon luona. Kiinnittäkää huomiota noihin kahteen pelargoniaan. Famu on niistä niin innostunut. Ne ovat tuoksupelargonioita, toinen tuoksuu sitruunalle ja toinen mintulle. Famu uskoo niiden estävän ötököiden tulemista ruokapöytään. Epäilen. Famua on nyt viikon aikana pistänyt ampiainen kahdesti vasempaan ja kolmesti oikeaan jalkaan. Jälkimmäinen tapaus sattui, kun famu makasi keskellä päivää sängyllään lukemassa dekkaria. Hän oli juuri pääsemässä selville siitä kuka oli murhaaja, eikä tajunnut ampiaisen touhuavan jalkansa ympärillä. Se ampiainen kuoli pistettyään famua kolmasti. ONKOHAN FAMU MYRKYLLINEN? Häntä ei taida uskaltaa purra.

Viime aikoina on iltaisin ollut niin ihanaa ulkona, etten ole ollut kuulevinani, kun famu huhuilee minua sisään. Olette kai huomanneet, että nyt on täysikuu. Yhtenä yönä pääsin karkaamaan famun mentyä takaterassille ihailemaan maailman kauneutta. Juostiin sitten pitkin pihaa peräkkäin, famu yöpukusillaan. Se oli oikein hauskaa. Saatuaan minut kiinni, famu kantoi minut sylissään sisään. En purrut, kiemurtelin vain.

24 kommenttia:

 1. Ihana kuvaus Amandalta!
  Ja se lauantaimakkara ja ranskis, ihan maailman parasta!
  Hyvä Amanda ettet pure, ei Monakaan ,se myös karkuteille tahtoo lähteä välillä, tai siis ei omasta mielestään karkuteille, vain ihailemaan luontoa.
  Mukavaa viikkoa Famulle ja Amandalle, ON kiva kuulla taas teistä välillä :D

  VastaaPoista
 2. Amanda, sinulla on aika lysti lemmikki tuossa Famussa!

  Ranskanleipää ja lauantaimakkaraa! Parasta herkkua lapsuudessa! Amanda, luulen, että Famu viettää kissanpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä taas riittänyt elämyksiä ja seikkailuja kesäisillä herkuilla höystettynä...Mutta..anteeksi nyt Amanda, eihän tämmöisistä asioista uteleminen ole kohteliasta..mutta onko Famu photoshopannut sinut vai oletko sinä laihtunut?

  VastaaPoista
 4. Voi tuota Amandaa:)))))
  Ranskista, lauantaimakkaraa, kesäkurpitsaa ja kuohuvaa, oi mikä menu! Nam, nam!!!!

  VastaaPoista
 5. Seijastiina!
  Terkkuja Monalle, luontoahan me vaan ihaillaan:)

  SusuPetal!
  Kyllä niin huvittaa nuo famun touhut. Välillä on pakko hymyillä sisään päin.

  Millan!
  Olen minä laihtunut. Se alkoi siitä polvileikkauksesta, kun ruoka ei silloin oikein maistunut. Enkö olekin nyt sopivan sutjakka?

  Kiirepakolainen!
  Syntisen hyvää kaikki:)))

  VastaaPoista
 6. Tehän olette Famun kanssa olleet oikein toimeliaita, että oikein juoksuun sait Famun houkuteltua.
  Amanda, ei se haittaa, jos ei kaikista birdieistä tarkkaa tietoa olekaan, en minäkään tiedä.:)
  Luulin jo, että oikeita perinteisiä ranskiksia ei enää valmistetakaan, kun on nuo monen sortin batongit sun muut. Uskon sen lauantaimakkaran maistuvan.

  VastaaPoista
 7. Kuule Amanda, kun kirjoitat noin mukavasti, mikset avaa omaa blogia?

  VastaaPoista
 8. Olipa taas hyväntuulista kommentointia Amandalta! Kyllä kissat vaan ovat tarkkoja huomioissaan...

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana postaus ... sai totisesti hyvälle mielelle ... paitsi tuo ampiaisen pisto oli sitten famun kannalta kyllä ikävä juttu : (

  VastaaPoista
 10. Mitähän salaisuuksia Amanda kertoileekaan. Kaikenlaisia herkkuja siellä on syötykin, ai että vallan ranskista ja lauantaimakkaraakin. Onko nyt täydenkuun aikaa, ilmankos on nukuttanut niin huonosti :-)

  VastaaPoista
 11. Famu on aivan silmälläpidettävä olento, mutta on se hyvä kun on noin hvyä vahti.
  Luulen, että se ampiainen tuli pelargonioiden houkuttelemana ;)) Oletko Amanda samaa mieltä?

  VastaaPoista
 12. Amanda olet kyllä ♥ Mukavasti kerrot sinusta ja Famusta. Onneksi ampiainen ei pistänyt sinua, sillä vaikea uskoa että sinä olisit myrkyllinen ;) Minä olen täällä pohjoisessa viettänyt nyt vähän vapaampaa elämää kun nuo kaksi isointa lähtevät aina aamulla jonnekin päiväksi. Ei tarvitse enää vahtia kuin kahta pienempää..Minulle tahtoo tulla tosi kuuma tuolla ulkona, joten olen ollut nyt sisällä kun tuo emäntä pelkää että läkähdyn turkkini alle. Terveisiä Famulle emännältä. t. Sohvi

  VastaaPoista
 13. Älä pure Famua, ei todellakaan tiedä, mitä tuoksuja se on nyt itseensä laittanut; ampparikokemustensa jälkeen! Sulla on elämä hyvällä mallilla; sä saat määrätä suunnan iltayöstä ja Famu vauhdin!

  VastaaPoista
 14. Täysikuu taisi olla syynä, kun Kollokin halusi käydä vielä pimeällä tutkimassa pihaa talon toiselta puolelta. Täysikuu tekee levottomaksi! :)

  VastaaPoista
 15. Olet sinä tosiaan nyt sopivan virtaviivainen ja sutjakka kissaneiti ja tassutkin jaksa varmasti paremmin, kun on vähemmän kannettavaa :)

  VastaaPoista
 16. Amanda, oot mainio jutustelija!
  Lapsuuden muistoissa on itelläkin lauantaimakkarat ja ranskikset.
  Pitäkääpä toisistanne huoli, sinä ja Famu

  VastaaPoista
 17. Onpa teillä herkuteltu!
  Mutta ihmeen kiukkuisia pörriäisiä sielläpäin, hui.
  Tuon yöjuoksentelun ihanuuden jakavat myös mäyräkoirat, kaipa kesäöistä täytyy nauttia joka tavoin.

  VastaaPoista
 18. Ei olis passannut lukea, ranskis ja lauantai kuuluivat salaisiin syömismenoihini lue;yösyominen..
  Se täysikuu on prillannut minunkin elämäni.

  VastaaPoista
 19. Unelma!
  Famulle tekee hyvää ottaa pieni yöspurtti:)) Ranskanleipä muistitti sitä aitoa melkoisesti.

  Hpy!
  Olen tässä kyllä harkinnut sitäkin.

  Paula, Rakkauden talossa!
  Kissa huomaa enemmän kuin arvataankaan:)

  Erjuska!
  Famu ei ole onneksi reagoi kovin vahvasti ampiaisen pistoksiin.

  Tia!
  Täysikuu on paistanut komeasti viime öinä.

  Zilga!
  Voi hyvinkin olla niin, että ampiaiset pitävät niiden pelakuiden tuoksusta.

  Sohvi!
  Onkohan sinulla Sohvi paksumpi turkki kuin minulla. Minä vaan makailen ulkona vaikka famu väittää sisällä olevan viileämpää. Yöksi on kylläkin pakko tulla sisään, vaatii famu. Terveisiä Elisalle Famulta!

  Vilukissi!
  En uskalla purra famua, sille ampparillekin kävi niin huonosti.

  Sirpa ja Kollo!
  Täysikuu on kissoja varten.

  Millan!
  On parempi pysyä hoikempana.

  Aimarii!
  On hyvä maistella ranskista ja lauantaimakkaraa, jos sattuu saamaan. Niistä herää kivat muistot.

  Mk!
  Ymmärrän mäyräkoirienkin pitävän kesäöistä. Terkkuja heille!

  Kaanon!
  Ahaa! Siis sinäkin tunnet ranskis-lauantaimakkaranautinnon:))

  VastaaPoista
 20. Ole sinä Amanda vain ylpeä emännästäsi. Ei ole kaikilla noin ihania kurpitsapenkkejä ja kattauksia.
  Voisit vähän nuolaista Famua ampiaisen piston jälkeen, paranee nopeammin, kun tulee hyvä mieli : ) Jospa se ampiainen oli siinä kirjassa syyllinen ja yritti estää ilmituloa : )
  Jäin nyt haaveilemaan rankanleivästä, makkarasta ja meijerivoista. Se voi maistui taivaalliselle, koska meillä tehtiin normaalisti kotona voi.

  VastaaPoista
 21. Voi noita tuumailujasi Amanda. Koko postauksesta tuli ilmi kaikki kissan päässä liikkuvat pohdiskelut. Ja mitä herkkuja saatavilla!

  VastaaPoista
 22. Mayo!
  Famu ostaa silloin tällöin meijerivoita, mutta ei anna sitä minulle.

  Tiuku!
  Herkut näyttävät maistuvan näin kesäkuumalla.

  VastaaPoista
 23. En ol yhrenkä kissan tiätäny näin pal hunteeraava, ja viäl ossava sen muillaki tuara julki. Oles sää valla eriomane, täytty oikke ruvet miättimä, kummot sunt ruppe tituleerama tulevaisuures.
  Famu on kyl kaikinpuali kunnolline ihmine, mut ilman sun appuus pärjäis tuskin päivääkä. En mää kumminka usk, et hämmyrkylline ols, vaik se ampiaine kualiki. Jokku ihmise ovakkyl myrkyllissi, ainaki miäleltäs, mut Famu ei kuulu siihen porukkaa ollenkas. Famu o miäleltäski kaikke muut, mut ei vähhääkä myrkylline. Pirä kumminki hualt hänest, ja koit ajjaa ne ampiaise pois, tai pist poskesas, ennenko ne kerkki pistämää teitti kumppaka.

  VastaaPoista
 24. Eila!
  Tänään huomattiin aamukahvilla,että ampiaiset suorastaan himoitsevat sellaista pullaa jonka päällä on herukoita ja mansikoita ja vadelmia. Semmoista kun tarjotaan niille joka päivä niin jättävät varmasti famun rauhaan.

  VastaaPoista