sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Roskapussipostaus.

Ajattelin ensin laittaa tämän postauksen nimeksi roskapostaus, mutta sitten aloin epäillä tämän blogini joutuvan suoralta kädeltä roskablogeihin. Nythän minulle kävi niin, että työväentalon vahtimestari soitti ja kehoitti minua menemää työväentalolle kuvaamaan juhlasalia sen ollessa valmiina häitä varten. Laitoin kameran tähän nostalgisella kuvalla varustettuun laukkuun ja muistin samalla ottaa mukaani roskapussin keittiön alakaapista viedäkseni sen roskapönttöön. Siihen, jonka nimi on Sulo.

Päästyäni tälle kauniille saarikylän kujalle, havaitsin kantavani vasemmassa kädessäni sekä nostalgista laukkua kameroineen että roskapussia.

Työväentalon eteisessä ripustin roskapussin takkini kanssa samaan naulaan. Onneksi roskat olivat tällä kertaa tuossa kaupan pussissa eivätkä siinä vaaleanvihreässä, läpinäkyvässä pussissa, jollaisia tavanomaisesti käytän. En uskaltanut jättää roskapussiani lattialle. Pelkäsin sen A: unohtuvan siihen ja alkavan haista hääjuhlassa tai vaihtoehtoisesti B: sen joutuvan pitopalvelun tavaroiden joukkoon.

Kuvasin sitten juhlasalia eri puolilta. Mitä tämä nyt taas on??? KUVAHAN ON SELVÄSTI EPÄTARKKA!!! Miksi ne kuvat, joita otan huiskimalla ovat tarkkoja, kun taas silloin kun yritän otaa kuvia huolellisesti, niistä tulee epätarkkoja???
Ai niin, en malttanut olla kertomatta vahtimestarille kantaneeni roskapussiani pitkin saarikylän kujia tänne asti. Hän pakotti minut heittämään sen työväentalon roskikseen. Olisin ihan noin tutkimusmielessä halunnut nähdä, olisinko muistanut takaisin tullessani pudottaa sen omaan Sulooni vai olisinko kantanut sen takaisin keittiööni.

Lohduttauduin illemmalla ottamalla kuvan kesän ehkä viimeisestä sateenkaaresta.

19 kommenttia:

 1. Huiskit tai et, niin kuvasi ovat silti kelpo kuvia. Ja sateenkaarikuva ihan hurmaava!
  Voi miten hauskaa, että roskapussikikin pääsi vähän ulkoilemaan, eihän sen elämä ole yleensä kovin hohdokasta = )

  VastaaPoista
 2. Noin siinä joskus voi käydä. mutta olipa molemmissa käsissä kannettavaa. Komeat kuvat ja sateenkaari kaunis

  VastaaPoista
 3. Olen taas erittäin fiksulla päällä. Sain kommenttini valmiiksi, ja ajattelin vielä katsoa kuviasi suurempina. Katsoin kyllä kuvat, tulin takaisin ja kommenttini oli lentänyt varmaan sateenkaaresi päälle, koska havaitsin kommenttiruudun typötyhjäksi palattuani.
  --
  Sinä ulkoilutit siis roskapussia, vallan juhlasalin liepeille asti. Minä taas ulkoilutan aina joskus palautuspulloja. Usein minun ei tarvitse niitä viedä, ja sitten kun pitäisi, tuon ne melko säännöllisesti takaisin kotiin. Milloin pyörän korissa, milloin ohjaustangossa ja joskus auton takakontissa. Sitten jätän ne autotalliin odottamaan seuraavaa ulkoilua.
  --
  Juhlasalin kuvasi on ihan hyvä, kauniiksi ovat häitä varten laittaneet. Ja sateenkaari on todella kaunis, hyvä kontrasti, kun luonto on niin valoisa kuvanottohetkellä. Taivaan sini ja sateenkaaren monet värit! Kaunista kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
 4. Tekevälle sattuu XD
  minua kerran luultiin myymälävarkaaksi, kun unhoitin roskapussin vauvanvaunujen alakoriin n. kolkyt v sitte.
  Ihastuttava kylänraitti ja niin hurmaava sateenkaari.
  S/S Hyökyn kuvasin isollakirkolla torinrannassa.
  Namu unia!

  VastaaPoista
 5. Ai kun alkoi naurattamaan täällä minua ,vai ulkoilutit sinä roskapussia, ei kauheeta, no sellasta sattuu, on varmaan Amanda nauranut partaansa, eikä virkkanut mitään, että väärä kassi!
  No kuvat on oikein hyviä mielestäni kuten aina ♥
  Ihana sateenkaari!
  Mukavaa alkavaa viikkoa :D

  VastaaPoista
 6. Taru!
  Roskapussi vaikutti tyytyväiseltä seikkailuihinsa:)

  Arleena!
  Näitä sattuu.

  Eila M!
  Välillä minunkin kommenttini lentävät ties minne. Jossakin täytyy olla kadonneiden kommenttien maa. Pulloja en ole ulkoiluttanut, ne ovat niin painavia kantaa etteivät unohdu.

  Taru!
  Minä olen havainnut vasta kaupan kassan edessä kassissani tyhjät maitotölkit, jotka piti viedä keräykseen. Sekin on aika epäilyttävää:)

  VastaaPoista
 7. Seijastiina!
  Olisihan Amanda voinut minulle huomauttaa, kun näki minun menevä sen Sulon ohi roskapussu kädessäni. Eipä sanonut mitään, nauroi tietysti viiksiinsä.

  VastaaPoista
 8. Hih, minä olen työelämän aikoihin tukka putkella juossut bussiin ja tietenkin roskapussi kädessä, ja roskapussissa oli silakanperkuujätteet.....arvaa lähtikö tuoksut...arvaa jäinkö seuraavalla pysäkillä pois...
  Huiskis!

  VastaaPoista
 9. Onneksi et sentaan laittanut kamerakassiasi Suloon!
  Olen itsekin joskus ulkoiluttanut roskapussia vahan samalla tavalla, tosin autossa, ja hyva on ettei se ole koskaan jaanyt sinne haisemaan moneksi paivaksi!
  Eilen illalla se tosin jai viematta alas joten nyt se haisee (ei viela) keittiossa tiistai iltaan asti, jolloin voin sen vieda. (Meilta haetaan tavalliset roskat kolme aamua viikossa.)

  VastaaPoista
 10. Oi, miten kaunis kylätie! Tulee lapsuuden kylä mielen. Valitettavsti moni vanha talo on hävitetty ja kylän ilme on muuttunut. Sateenkaari on upea.

  Minunkin roskapussini lähtivät joskus väärään suuntaan, kun menin aamulla töihin. Onneksi huomasin erehdyksen ennen bussipysäkkiä ja ehdin viedä pussin roskalaatikkoon. Sulo-laatikot ovat suomalaisesta nimestään huolimatta kansainvälisessä käytössä. En tiedä, missä niitä valmistetaan.

  VastaaPoista
 11. Tätä on liikkeellä monissa muodoissa. Joku ajaa autolla aivan erisuuntaan kuin alkuperäinen aikomus on jne... ;)

  VastaaPoista
 12. ;)) Mukavaa tosiaan, että roskapussi pääsi vähän kylille mukanasi! Meidän roskapussin koti on myös Sulo-niminen. Meillä ulkoilutetaan joskus päiväkausia paperin- ja pahvinkeräykseen meneviä lehtiä ja lootia. En tiedä nauttiivatko he jopa viikon kestävistä ajeluistaan, mutta aika usein käy meille näin!
  Amandalle terveisiä ♥

  VastaaPoista
 13. Kaunis kuja ja niin romanttisen näköinen. Kiva siinä on kuljeskella. Onpa täälläkin roskapussia ulkoilettu erinäisiä kertoja elämän varrella. Pizzaakin on ulkoilettu auton katolla kotimatkalla.

  VastaaPoista
 14. Sinä sentään muistit ottaa sen kotoa mukaasi ;-)
  Hyvä kuvahan tuo on, usein on niin että vaikka kuinka yrittää ottaa tarkkaan kuvaa ei vaan onnistu.
  Teilläkin oli sateenkaari, minä näin uimahallista kotiin tullessani sateenkaaren toisen pään metsän takana meidän talon kohdalla, aarrehan siellä oli, koti. Kameraa ei ollut mukana.

  VastaaPoista
 15. Kiirepakolainen!
  Olettivatkohan kanssamatkustajat sinun käyneen aamutuimiin nostamassa silakkaverkot:)

  Hpy!
  Täällä Sulot tyhjennetään joka toinen viikko. Ihme on, etteivät ne ala haista pahemmin edes kesäkuumalla.

  Olivia!
  Kuvassa olevat talot on rakennettu viime vuosisadan alkupuolella. Saarikylään ei nykyisinkään saa rakentaa minkänäköisiä taloja tahansa. Uusien on sovittava miljööseen.

  Zilga!
  Kommenteista päätellen sitä on liikkeellä. Ettei vaan paisuisi kulkutaudiksi asti:D

  Elisa!
  Tottakai lehdet nauttivat ajeluista, nehän ovat tottuneet lehdenjakajan kyytiin:)

  Tiuku!
  Pizzalla mahtoi olla hauskaa siinä kyydissä:)

  Tia!
  Kyllä sateenkaari tietää missä aarre on.

  VastaaPoista
 16. Hi-hii, olen myös jokusen kerran löytänyt itseni bussista matkalla Tampereelle roskapussin kanssa. Roskis olisi ollut niinkin lähellä kuin omassa pihassa...

  VastaaPoista
 17. Omassa pihassahan se minullakin on. Kuljin noin metrin päästä sen ohi. Miten se onnistuukin olemaan niin huomaamaton:)

  VastaaPoista
 18. Mitään epätarkkoja olleet! Amanda on sitten saanut olla työnjohtajana? Kaunis pussi! Pyöräilin edellisaamuna vesisateessa työkassi toisessa fillarinsarvessa ja toisessa keikkui roskapussi, muina miehinä jätin sen ulos ja het, ku työkaverin silmä vältti kiikutin roskiin, ennen kuin haratkat olisivat sen keksineet. Siis pussin ei sitä työkaveria.

  VastaaPoista
 19. Vilukissi!
  Mitä! Siis sinäkin! Tarttuukohan tämä bloggailun välityksellä. Tässä olisi jollekin tutkijalle selvittämistä.

  VastaaPoista