perjantai 30. tammikuuta 2009

Uusi sohva

Vanha sohva


Uusi sohva
Tarvitsin uuden vuodesohvan. Entisessä oli niin ohut patja, että selkänsä siinä sai kipeäksi, jos joutui useamman kuin yhden yön siinä viettämään.

Siispä uutta ostamaan. Hankintakritteetit olivat: kunnon patja, sohvan on mahduttava olohuoneen ovesta sisään. Saisi se kauniskin olla. Mentiin paikalliseen huonekalukauppakeskittymään. Joka liike käytiin läpi, toiset kahteen kertaan. Kauniinpikin olisi löytynyt, patja ei kelvannut.

Viimein löytyi sohva joka millimetrin tarkasti mitattuna ehkä mahtuisi ovesta. Nykyisinhän ei huonekalua kaupasta saa, vaikka siellä sellainen näytillä olisikin. Kalu tehdään senjälkeen kun se on ensin maksettu, entisen pois viemisestä on maksettu ja kuljetuksesta on maksettu. Onneksi siinä sentään on mukana lappu, jossa lukee, että se on valmistettu käsityönä Suomessa.

Käsityö kesti viisi viikkoa. Öisin heräsin miettimään miten sitten menettelen jos se ei mahdukaan ovesta olohuoneeseen.

Tänään aivan yllättäen kaupasta soitettiin, että sohva tulee tänään. Minulle tuli kiire kiidättää Amanda Beata Cecilia Dorothea toiseen taloon pois jaloista. Lipastoa piti siirtää vähän matkaa oikealle. Se ei tietenkään onnistunut ilman että tyhjensin siitä, laatikot ja kaapit. Kiire oli.
Nenästäni alkoi vuotaa verta. Otin talouspaperin.

Juuri kun olin ehtinyt sen tehdä, soi puhelin. Kysyttiin olenko kotona. Vastasin olevani. Sanoivat soittaneensa ovikelloa. Vanhasta kokemuksesta osasin kertoa, että ovat toisen talon ovella. Kerroin missä olen ja neuvoin ensin tulemaan hakemaan vanhan sohvan pois.

Otin uuden talouspaperin käyttöön. Veri valui. Puin takin ylleni. Hain uuden talouspaperin. Menin pihalle opastamaan. Kaksi nuorta miestä tuli noutamaan vanhaa sohvaa. He hämmästelivät sen painoa. Selitin, että se on vuodesohva ja kerroi miten päin se piti kääntää, jotta se mahtui ulos olohuoneen ovesta.

Hain uuden talouspaperin. Miehet kantoivat uutta sohvaa pihamäkeä alas. Se painoi yli sata kiloa. Eteisessä havaittiin ettei se mahdu ovesta. Hain uuden talouspaperin. Veri valui edelleen.
Miehet neuvottelivat oven nostamisesta pois paikoiltaan. Se otti kiinni ovilistaan. Hain vasaran ja uuden talouspaperin. Lista irroitettiin ja ovi nousi pois saranoiltaan aikamoisen ponnistelun jälkeen.

Sohva mahtui kuin mahtuikin ovesta sisään. Miehet laittoivat oven takaisin paikoilleen ja naulasivat ovilistan kohdalleen. Minä hain uuden talouspaperin. Kiittelin heitä kovin ja lupasin etten enää elämäni aikana hanki uutta sohvaa.

Miehet lähtivät. Nenäverenvuoto lakkasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti