keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Näillä säillä.

Maanantaina herätessäni totesin, että lumitöitä on taas tehtävä. Syötyäni aamupuuron painelin ulos ja tartuin lumikolaan. Raivasin tieni kadun varteen. Siellä totesin että kamera on noudettava sisältä. Oli aika erikoisen näköistä, kun merisumu leijaili saarikylän kujalla. Omituinen huuru kuvassa ei johdu siitä että aurinko paistaa taustalla. Ilma oli todellakin täynnä huurua.

Otin sanomalehden postilaatikosta ja matkalla takaisin huomasin asuvani satumaisemassa.

Totesin myös ettei Amanda ole yhtään viitsinyt tehdä lumitöitä. Pian hänen talonsa hukkuu lumeen.

Jos hankkiin puutarhaansa taulun, voi katsella kukkia talvellakin. Taulu roikkuu häiritsevästi vinossa, mutta sen luo kahlaaminen on liian työlästä. Väärä mies sen vierellä näkyy rukoilevan sisäänpääsyä.

Käväisin saman tien rannalla ottamassa kuvan merimaisemasta. Ihan totta! Oli se tämän näköinen. Epäilen että horisontti on vinossa, mutta ei sitä kukaan pysty todistamaan.

Tiistaina herätessäni totesin, että lumitöitä on taas tehtävä. Syötyäni aamupuuron painelin ulos ja aioin tarttua lumikolaan. Ei onnistunut. Yön aikana oli lunta kertynyt niin paljon etten jaksanut työntää sitä kolaa. Otin käyttöön sen pienemmän, lapionmallisen. Sitä käyttäessäni joudun ensin työntämään viisi askelta pihatien vasenta reunaa ja heittämään lumen tien vasemmalle puolelle. Otan viisi askelta taaksepäin ja työnnän sitten sitä lapionmallista pihatien oikeaa reunaa pitkin ja heitän lumen tien oikealle puolelle. Pihatie on pitkä ja ylämäkeä. Päästyäni vihdoin kadun reunaan otin lehden postilaatikosta. Jaksoin juuri ja juuri kantaan sen sisään. Pakko oli kuitenkin ottaa ylläoleva kuva. Merisavu leijaili vaihteeksi naapurisaaressa kivan näköisesti.

Tänä aamuna herätessäni ilahduin tavattomasti, kun yöllä ei ollutkaan satanut lunta. Iloni oli lyhytaikainen. Syötyäni aamupuuron havaitsin lunta satavan, miten sen nyt sanoisin, aikalailla. Painelin siis ulos ja tartuin siihen lapionmalliseen. Lunta oli tullut vähemmän kuin eilen joten saatoin ottaa kymmenen askelta eteenpäin pihatien vasemmasta reunasta, kymmenen askelta taaksepäin j.n.e. Jos lukijoistani alkaa tuntua siltä, että toistan itseäni ja elämäni vaikuttaa jotenkin yksitoikkoiselta, voin kertoa huomenaamuksi luvatun runsasta lumisadetta tännepäin. Lämpötila on näinä päivinä ollut 10 asteen paikkeilla. Muutin tuon tämänpäiväisen kuvan seepian väriseksi koska tunnen itsekin muuttuneeni seepianväriseksi. Siis vanhanaikaiseksi.

25 kommenttia:

 1. Jos insinöörit kehittäisivät kissan käpäliin sopivan lumikolan (ja psykologit keksisivät miten kissan saa motivoiduksi lumitöihin) saisit Amandasta apulaisen :)

  VastaaPoista
 2. PS Äskeiseen kommenttiin tuli roskanestosanaksi kissahenkisesti "siest", hahhah. Kävipä sopivasti!

  VastaaPoista
 3. Taas kerran on huokailtava,sitä millaisessa satukirjamaisemassa asutkaan ♥ Mutta ilmeisesti ne lumityöt on tehtävä sielläkin! Muuten meidän Sohvillakin on oma koppi, en olekaan sitä vielä esitellyt..
  Tänä aamuna ihan liian kylmää, lunta ei onneksi ollut yöllä tullut!

  VastaaPoista
 4. Mitenkähän mulle tuli mieleen kysymys: harrastetaanko siellä päin avantouintia. Olisi niin kaunista, merisavun keskellä, pulahtaa virkistävään veteen. Oliko tämä kovin sopimaton kysymys lumifamulle mutta kun se jo tuli tuohon ruudulle, niin laiskottaa pyyhkiä pois.

  Meillä sataa lunta, miten päin taivas on teillä? Voisiko polun varrelle laittaa kynttilät palamaan, sulattaisivatko lumet.

  VastaaPoista
 5. Kas, siella on jopa enemman lunta kuin meilla! Lapioon en ole viela tarttunut, mutta kavelin eilen noin 7 kilometria lumessa (silla kukaan ei siivoa jalkakaytavia) ja se tuntui jopa selassa. Kaunista on kuten kuvasi kertovat. Sanasi myos.

  VastaaPoista
 6. Otan aina oikein hyvän asennon, kun tulen lukemaan juttujasi ja sitten suupielet alkavat mennä mukavasti kohti korvia! Asut kyllä taikamaisessa paikassa! Merisumu/usva leijuu takapihalla, mieletöntä! Ja Amandalla oma talo, tosin ei siellä kai talvella kannata olla. Omasta kokemuksesta tiedän, että se lapionmallinen on melkeinpä paras ja sellainen naisellinen versio. Se iso on vähän liikaa! Ja saahan sen taulun suoristettua myöhemminkin, ei kaikkien tarvitsekaan olla ihan vimpan päälle, ei horisontinkaan :D

  VastaaPoista
 7. Rita!
  Taitaa tässä olla vielä tekemistä, ennenkuin Amanda lumitöihin ryhtyy:D

  Elisa!
  Odotamme Amandan kanssa innolla Sohvin talon esittelyä.

  Lastu!
  Minua ei avantoon saisi, vaikka mitä maksettaisiin. Naapurin rouva sensijaan viime talvenakin kastautui, kun jään päälle oli noussut tarpeeksi vettä. Hui!
  Lunta sataa. Olen tehnyt lumityöt jo kahdesti tänään. Kun avaa pihatien vähän väliä, ei homma tule liian raskaaksi.

  Hpy!
  Lumessa tarpominen on raskasta. Täällä tiet aurataan ensin ja sitten jalkakäytävät. Siis, jos ehtivät ennen seuraavaa lumipyryä.

  VastaaPoista
 8. Taru!
  Amanda viihtyy näissä olosuhteissa paremmin sägyllä tai sohvalla, kuin omassa talossaan.
  Vähintään kymmenen ketaa päivässä pitää tosin käydä kurkistamassa oven raosta, josko kesä olisi jo tullut.

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo kuva, jossa usva leikittelee vastarannalla ja portaat vievät jäiseen veteen. Voi, kun joskus vielä pääsisi avantoon! Avantouinti on ihanaa (kuiskii masokisti olkapäälläni).

  VastaaPoista
 10. Täällä ei ole lumikolaa tarvinnut muutamaan päivään, täällä paukkuu pakkanen.
  Aivan ihania sumu, usva ja horisonttikuvia ihailin.
  Amanda ei taida pitää talviasunnostaan?

  VastaaPoista
 11. Kävin jo aikaisemmin kurkkimassa että kyllä sulla on tosiaan ollut lumitöitä. Turhauttavaa tuommoinen kun kola täyttyy heti kun sen maahan laskee ja eteenpäinkin pitäis päästä.
  Mutta nuo sumut on hienoja. Niitä voisi ihailla kauankin. Älä nyt liian seepianväriseksi ala muumioitumaan ;D.

  VastaaPoista
 12. Tuija!
  Ymmärrän kyllä heitä, joiden mieli tekee avantoon. Minusta sinne ei ole menijäksi.

  Kaanon.
  Amanda väittää asuntoonsa pyryttävän:D

  VastaaPoista
 13. Tuuluska!
  Ei tässä auta ruveta muumioitumaan:D Lähdenkin taas lumitöihin.

  VastaaPoista
 14. Ei tälle voi kuin nauraa.
  Sinun päivästäsi ei puutu mitään. Saat liikuntaa, kuvaat, havainnoit ympäristöäsi ja keität puuronkin joka aamu ja Amanda tietysti seurustelee kanssasi sen ajan, minkä joudat sisällä olemaan. Ja sitten tuo seepia ;)

  VastaaPoista
 15. Tämähän oli vallan mainiota luettavaa. Lumilinnassa siellä tunnut nyt asustelevan.
  Minulta on lumityöt tänä talvena jäänyt, kun joulumatkasta lähtien olen flunssaa potenut. Onneksi meillä ei ole pitkää matkaa kadulle, taata on yksin selvinnyt lumitöistä.
  Se lapionmallinen on tosi hyvä, sitä jaksaa heikommillakin voimilla varustettu kolaaja työnnellä.

  VastaaPoista
 16. Eipä tarvitse kuntosalille eikä kuntolenkille lähteä, kun kuntoiluohjaaja löytyy yläilmoista ja välineet ja vehkeet omasta takaa.
  On tässä kauneuden lisäksi sekin hyväpuoli - saavat lihakset harjoitusta.

  Ihanat maisemat, niissä silmä lepää lumitöiden jälkeen.

  VastaaPoista
 17. Voi, koera ei pääse koppiin lämmittelemään. Se varmaan haluaa ollakin tuvassa.

  VastaaPoista
 18. Zilga!
  Amandan kanssa keskustelemme syvällisesti joka päivä. Asia on aina sama. Syötäisiinkö taas!

  Unelma!
  Se lapionmallinen käy naisen käsiin. Sitäpaitsi se on oranssinvärinen.

  Arleena!
  Kyllä lumityöt kuntosalia vastaavat. Mutta, kun tänäänkin viisi kertaa kuntosalia!

  No, mutta Isopeikko!
  Se on KISSAN talo.

  VastaaPoista
 19. Nyt voin huoletta naapureille näyttää kuviasi (kuvat 5 ja 6) ja kertoa miten kylmä Suomessa on ja miten ihmiset asuvat igluissa. Uskoisivatkohan he jos näyttäisin heille Amandan kuvan ja kertoisin, että tällaisia jääkarhuja siellä kävelee kaduilla. Älä kuitenkaan kerro Amandalle tätä.

  VastaaPoista
 20. Simpukka!
  Näytä vaan kuviani naapureillesi. Ymmärtävät sitten iglussa asumisen idean. Amanda on oikein iloinen, jos hän pääsee esittämään suurta ja mahtavaa jääkarhua.

  VastaaPoista
 21. Jaaha, ei ole eilinen kommenttini tarttunut tänne. No, yritetään uudelleen.

  Toivottavasti eilinen lumisade ei yltänyt sinne asti, ja olet kolan ja Amandan kanssa saanut nyt vain nauttia talven kauneudesta! Luultavasti manaisin talven syvimpään manalaan, jos itse joutuisin lapiota heiluttamaan. :D

  Nuo merisumukuvat ovat ihmeellisen ihania!

  VastaaPoista
 22. Tulipa mieleen ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta kadehdin Sinua kun saat liikunnan lunta luodessa ja varmastikkaan ei tarvitse ihmetellä jouluna tulleita liikakiloja. Toisaalta olen hyvin onnellinen kun asun kerrostalossa, eikä tarvitse huolehtia lumitöistä, mutta liikuntakin jää vähiin ja vaa´alle en uskalla mennä.
  Mutta tuo satumaisema on ihana, kyllä se varmasti voiton vie ja sen eteen luo mielellään luntakin. Ilmeisesti eilen sinulla taas oli kovat hommat lumen kanssa, niin paljon sitä tuli.
  Ihana kun sinulla taulu ulkona ja hyvän näköinen sellainen. Joko Amanda teki lumityöt? Meidän Vilma on niin kaupunkilainen, että ei edes parvekkeelle uskaltaudu kylmällä, makaa vain sohvalla ja kylkeä kääntää pari kertaa päivässä.

  VastaaPoista
 23. Anskukka!
  Eilinen lumisade viihtyi täällä aamusta iltaan. Kolasin pihatien viiteen kertaan.

  Anna-Reetta!
  Eipä tässä pääse lihomaan. Eilen oli aika hurjaa tuo lumentulo. Amandakin viihtyy sohvalla näillä säillä.

  VastaaPoista
 24. Kaunista, todella kaunista! Monet kärsivät nyt kylmän kourissa, niin ulkona kuin sisälläkin. Olikohan tuodssa yhdessä kuvassa tikapuut avantoon?

  VastaaPoista
 25. Vilukissi!
  Täälläpäin ei kylmästä pitäisi valittaa, kun pohjoisemmassa paukkuu niin kamalat pakkaset. Lumentulo on sensijaan ollut aika tolkutonta. Ei vie tikapuut avantoon. Kesällä niitä pitkin kyllä pääsee uimaan.

  VastaaPoista