perjantai 1. tammikuuta 2010

Kissanristiäiset

Eilen aamulla minua alkoi epäilyttää, kun famu heilutteli mattoja ulkona ja raahasi ympäri huushollia sitä kamala-äänistä eläintä joka imee kissankarvoja. Sitäpaitsi famu kuulutti että tänään sinulla Amanda on taas perinteinen SUURI päivä.

Asia valkeni minulle nähdessäni olohuoneessa pöydän johon oli aseteltu välineet KISSANRISTIÄISIÄ VARTEN.
Jo ennenkuin juhlat ehtivät alkaa, kuulin ulkoa niitä pelottavia paukahduksia ja siirryin varmuuden vuoksi sängylle päiväpeiton alle. Vieraat huudahtelivat tullessaan iloisesti, toivat minulle lahjoja ja utelivat että missähän päivänsankari tänä vuonna on. Kellarissako? Olisin ollut, mutta famu ei päästänyt. En kuitenkaan tullut esiin. Päättivät sitten taas kerran kastaa minut poissaolevana. Ottivat kuohujuomaa ja antoivat minulle yhden nimen lisää. Nimeni on nyt sitten Amanda Beata Cecilia Dorothea EUFROSYNE! Juhlamenoihin kuuluen famu luki otteen kirjasta "Kissankuria". Lauloivat sitten yhteen ääneen "Kis, kis, kippurahäntä huomenna mennään Lappeenrantaan" ja niin edelleen. Ihmettelivat eikö siinä ole kuin yksi säkeistö. Muistivat sitten että laulussa "Mäntyharjun pojat lähti reissulle" on sata säkeistöä. Lauloivat onneksi vain muutaman. Huh!
Kyllähän minä vielä ymmärrän nuo juhlamenot ja laulannat, mutta sitä en ymmärrä miksi koko saarikylän pitää osallistua näihin kissanristiäisiin paukuttelemalla ja ampumalla taivaalle niitä värivaloja joita pakoon olin siinä vaiheessa siirtynyt

sängyn alle.

Muut siirtyivät keittiöön mässäilemään ja pelaamaan peliään. Pelin nimi on "Miksi juuri Mäntsälä...?. Esiintyy siinä Lappeenranta ja Mäntyharjukin. Hauskaa kuului olevan.

Kellon lyödessä kaksitoista keittiössä olevat ottivat taas kuohujuomaa ja huutelivat minulle että tule sinäkin, kun olet saanut lahjaksi oman pullon.Olin sitä mieltä että minähän se päivänsankari olen joten minulle olisi pitänyt olla isompi pullo.

Ainakin näin iso.

Toivoteltuaan suureen ääneen kaikenmaailman onnellisuuksia toisilleen, huutelivat niitä minullekin sinne sängyn alle. Vähitellen maailma hiljeni, joten uskalsin varovasti kurkistaa ja kuunnella toisella korvalla josko sentään voisi siirtyä nukkumaan sängyn päälle famun kainaloon.

Käytän tässä tilaisuutta hyväkseni kiittääkseni kaikkia lukijoitani siitä että he ovat jaksaneet seurata elämääni ja lähettäneet minulle kilttejä, ymmärtäviä ja ystävällisiä kommentteja koko viime vuoden ajan. Hyvää tätä vuotta kaikille!

P.S. Famu sanoisi samaa, jos jaksaisi vääntäytyä tuolta sängystä ylös.

28 kommenttia:

 1. Hih, niin ihanan hauska postaus jälleen. Sinä ja Amanda olette huippuja!

  Vai on teillä kissanristiäiset joka vuosi. Odotappas kun Amanda on saman ikäinen kuin meidän Petteri(kohta 16v) niin hänellä on niin monta nimeä, että pitää olla lunttilappu mukana kun esitellään nimeltä. ;)

  Oikein rattoisaa Uutta Vuotta teille!

  -Villikissa ja kissukat-

  VastaaPoista
 2. Huippujuttu tähän heti vuosikymmenen alkuun ^^
  Anna sen Famun vielä huilia rauhassa... Oli kyllä uskomattoman suloinen pikkupullo. Ei tuosta voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 3. Oi oi, onnea uuden nimen johdosta ♥ On siinä palvelusväellä kutsuminen, kun seuraavan kerran menet piiloon peiton tai sängyn alle ;) Sohvi lähettää myötätuntoiset terveiset paukutteluista, tosin ihmisväen kainalossa ne ei pelottaneet!
  Oliko tuo pullon sisällys hyvää? (Sohvi haluaa tietää..)

  VastaaPoista
 4. Olet kerrassaan upea kissanrötkäle, (A B Bla bla) Eufrosyne! Onneksi pauke on ohi eikä enää kiusaa luontokappaleita. Rauhallista uutta vuotta.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon Amanda mitäkaikkea Eufrosyne. Hurjalta kuulostaa nuo kissanristiäisjuhlat ja vielä hurjemmalta se määrä nimiä, joka sinulle lopulta kertyy, jos elät esimerkiksi yhtä kauan kuin meidän Essikoira tai Miisukissa..Kahdeksannentoista nimen kohdalla voi jo emännällekin olla muistilista tarpeen :)

  Oikein onnellista alkavaa vuotta teille molemmille!

  VastaaPoista
 6. No onpas sulla ollut kurja uudenvuodenaatto :(.
  Ja famukin juhlinut niin, että makaa vielä puolilta päivin sängyssä...voi voi.
  Toivottavasti tänään on ollut kivempaa. Mites Amanda laihis etenee?

  VastaaPoista
 7. Oi jee, kyllä hienot juhlat ja onneksi olkoon nimestä.
  Ikävää vaan, että pelotti tuo hiivatinmoinen paukuttelu, kun peloissasi kyyhötit sängyn alla. Ne ihmisten juhlat on tuommoisia.
  Mukavaa menoa vaan tälle vuodelle.

  VastaaPoista
 8. Olethan jo ottanut siitä suloisesta rusettipullosta uuden vuoden kunniaksi. Mukavaa kuului muilla olevan, et sitten uskaltanut joukkoon mennä. Onneksi sinulla oli hyvä paikka piilosta seurailla ja myötäelää kissanristiäisiä.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle.
  Kunhan famu gerää niin hän saa lukea myös
  Hyvää Uutta vuotta 2010.

  VastaaPoista
 9. Villikissa!
  Yritän toistaiseksi selvitä ilman sitä muistilappua;)

  Tuuluska!
  Hienot rusetit oli pulloon kyllä vikerretty.

  Elisa!
  Pullon sisällä on oikein maukasta kissanmaitoa. Famu antaa sitä vain puoli desiä päivässä.

  Rita!
  Kiitos! Rauhaa tässä tarvitaan sen paukkeen jälkeen.

  Kiitos Millan!
  Kahdeksantoista nimen listaa täytyy jo kantaa mukanaan rullalla:)

  Hullukaali!
  Laihis sujui eilen oikein hyvin, kun en uskaltanut syödä sen paukkeen takia kuin aamupalan.

  Aimarii!
  Tänä vuonna menee jo paremmin. Seuraaviin kissanristiäisiin on pitkä aika.

  Kiitos Arleena!
  Otin siitä rusettipullosta jo vähän ja kerroin toivotukset famulle.

  VastaaPoista
 10. Onnea vain Amanda cecilia Dorothea Eufrosynelle uudesta nimestä. Sääli vain, kun juhlat jäävät joka vuosi toisten juhlittavaksi paukkeen takia.
  Onnea ja menestystä, sekä Amandalle hiiririkasta Uutta Vuotta 2010 toivottelee meidänkin klaani.

  VastaaPoista
 11. Zilga!
  Hiiririkasta kuluvaa vuotta teidän klaanille toivottavat Amanda ja famu.

  Isopeikko!
  Niin minustakin:)

  VastaaPoista
 12. Ihanat juhlat! Amanda on kyllä onnentyttö, kun saa osakseen tuollaisia juhlimisia. Ei moni ihminenkään saa! Omat nimipäiväni taisivat olla viime kesänä HUOMATTAVASTI vaatimattomampaa kaliiperia..!

  VastaaPoista
 13. P.S: Niisku ja Nuppu muuten toivottavat Amandalle hyvää uutta vuotta! Mutta tietysti kunnioittavan välimatkan päästä ja hiljaa haukahtaen! ;)

  Ja minulta sama toivotus Amandan omalle ihmiselle.

  VastaaPoista
 14. Ninni!
  Amanda kiittää Niiskua ja Nuppua tervehdyksestä.
  Kirjoitellaan ja käydään vieraisilla blogeissamme!

  VastaaPoista
 15. Pullahdinpa sivuillesi. Kauniit ja selkeät sivut sinulla. Ja ihania valokuvia!!!!! :):) Iloisia alkaneet vuoden päiviä toivottelee Kiirepakolainen

  VastaaPoista
 16. Voi mahdoton miten "hauskat" kissaristiäiset teillä on ollut, Eivät sentään vettä pistäneen Amandan päälle, vaikka yhden nimen lisää antoivatkin. Tosi hieno nimi onkin, kyllä harvalla kissalla noin monta ja hienoa nimeä on. Meidänkin Vilmalla on vain yksi nimi ja sekin ihan yksinkertaisella veellä. Vilma kylla halusi kai ristiäiset ihan itse, kun halusi mennä suihkuun ihan itse, oikein pyysi suihkuttamaan. Pyyhkimistä piti vähän vastustella. Terveisiä vain Amanda.... Eufrosynelle.

  VastaaPoista
 17. Kiirepakolainen!
  Tervetuloa käymään tänne toistekin!

  Anna-Reetta!
  Vilma halusi aloittaa vuoden puhtaana, kun halusi heti aluksi suihkuun. Amanda kyllä ottaa löylyä saunassa, mutta suihkuun ei suostu.
  Terveisiä Vilmalle meiltä molemmilta!

  VastaaPoista
 18. Onnea Eufrosynelle!
  Ymmärrän Amandaa, minäkään en jostain syystä pidä paukuttelusta.

  Pakkasen puraisemat uuden vuoden tervehdykset täältä toivottelee Kaanon!

  VastaaPoista
 19. Kaanon!
  Eufrosyne kiittää! Paukuttelusta ei pidä meistä kumpikaan.

  VastaaPoista
 20. Kuinka hienon nimen saitkaan jatkeeksi toisille kauniille nimille. Kyllä se pauke kävi minunkin korviini, joko olet pullon tyhjentänyt. Hyvää kuluvaa vuotta 2010 koko porukalle.

  VastaaPoista
 21. Tia!
  Famu ei anna minulle siitä pullosta kuin desilitran päivässä. Vielä on ainakin yksi annos jäljellä. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 22. Onnea täältäkin! Uusi nimi rimmaa hyvin tuohon jatkoksi. Onnen täyteistä ja iloista Uutta Vuotta teille kummallekin.

  VastaaPoista
 23. Kiitos Amalia!
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 24. Hyvää uutta Vuotta Amalia ja emäntänsä.
  Nyt onkin paljon luettavaa, kun olen vähän reissannutkin tässä vuoden lopulla. Ilahduin kovin, kun huomasin pöydässänne samanlaiset kahvikupit kuin meilläkin on. Tavallisesti teet juodaan nykyään mukeista, mutta sellaisina juhlapäivinä, kuin teilläkin nyt oli, otetaan "Kulta-aikakupit" esille.

  VastaaPoista
 25. Unelma!
  Miten hauskaa että meillä on samanlainen kahviastiasto. Minäkin otan ne esiin vainerityisen juhlavissa tilaisuuksissa kuten kissanristiäisissä:D

  VastaaPoista
 26. A.B.C.D.E, huomenta! Olen vähän myöhässä onnittelemassa sinua uuden hienon nimesi johdosta, mutta saat kesto-onnittelut ja jos vain haluat, soitan sinulle kissanpolkkaa ja laulankin.


  plimplomplompetiplom
  lalalaalallaallaa

  Kuuluiko sinne asti?

  SOITAN UUDESTAAN VÄHÄN KOVEMPAA. JA LAULAN KISSA KEHRÄÄVÄINEN -LAULUN. (Siinä sanotaan: älä syö yksin, älä syö yksin.) Juon kanssasi tilkan kermamaitoa.

  Kuuluiko nyt? Toivotan sinulle, ABCDE ja F famulle hurjasti uuden vuoden onnea :)

  VastaaPoista
 27. TOIVOTAMME SINULLE LASTU KAIKENLAISIA IHANIA ASIOITA TAPAHTUVAKSI TÄNÄ VUONNA! Laulamme sinulle kaksiäänisesti laulun MIKKIHIIREN MÄENLASKU!! Terveisin ABSDEF ja famu.

  VastaaPoista