keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Arabialainen flunssa.

 Lähdettiin käymään pääkaupungissa parissa hyvin valitussa paikassa. Ensimmäinen paikka mainosti itseään hienolla kissaeläimen kuvalla.

Paikan päällä luulimme pääsevämme suklaatehtaaseen. Sinne meitä ei kuitenkaan sisälle päästetty hygieniasyistä, mikä ainakin minussa kytevää flunssapommia silmälläpitäen olikin aiheellista. Itse en vielä siinä vaiheessa tiennyt sen kytemisestä mitään. Pääsimme kuitenkin käymään tällaisessa viidakossa.

Viidakossa kasvoi kaakaopensas. Enpä ollut ennen tiennyt, että kaakaopavut kasvavat suoraan pensaan rungossa. Saisinpa tuollaisen puutarhaani. Olisi siinä saarikyläläisillä hämmästelemistä.

Nähtiin myös vanha suklaamassan keittämiseen käytetty pannu. Olisi tuokin aika hauska pihalla grillin päällä. Siitä voisi tarjota vieraille itse valmistamaansa juomaa. Tarkoitan tietysti kaakaota. Mitä te luulitte!

Viidakossa käyskenteli hämmästyttävää kyllä myös supisuomalainen  lehmä.
 Suklaata siellä olisi saanut syödä vatsansa täyteen, jos olisi halunnut.
En kuitenkaan syönyt, sillä matka jatkui Arabiaan, jossa oli luvassa lounas. Hieman ihmettelin matkalla sinne, kun matkanjohtaja kertoi siellä saatavan syödä kaikkea mitä tarjolla löytyy, paitsi lautasia. En ole kuullutkaan, että Arabiassa voitaisiin syödä myös lautaset. Kyllä sitä ihminen matkaillessa viisastuu.
Arabiassa pääsimme kuin pääsimmekin tehtaaseen sisään katsomaan lautasten, kuppien, kippojen ja kappojen valmistusta. Aika monimutkaista hommaa. En enää yhtään ihmettele astioiden hintaa kaupassa. Tehtaassa kävellessäni aloin tuntea itseni kumman väsyneeksi. Tähän ulkomaanmatkaan sisältyi tietenkin myös museokäynti. Siinä ihailtiin ja ihmeteltiin. Jokainen ilahtui löytäessään vitriinistä samanlaisen kahvikupin kuin äidillä tai isoäidillä oli ollut. Minä mietin, josko vanhuus on pahasti iskenyt, kun tuntui siltä etteivät jalat enää kanna metriäkään. Olin oikein tyytyväinen päästyäni bussiin ja kotimatkalle , paitsi kaikeen näkemääni, myös siihen että sain istua ja aivastella ja pyyhiskellä nenääni, joka alkoi vuotaa ja vuotaa ja vuotaa. Kotona kömmin heti sänkyyn, sillä arabialaisen flunssan kanssa ei ole leikkimistä. Käytettyäni kolmen päivän aikana 289 paperinenäliinaa, voitin taudin, joten voin jo taas oikein hyvin.
P.S. Amanda haluaa ilmoittaa mielipiteensä: "Famu liioittelee taas. Ei hänellä ollut edes kuumetta"

36 kommenttia:

 1. Arabialainen flunssa paranee suklaalla!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ehdottomasti suklaata, varsinkin toipilas aikana. Paras vaikutus saadaan kun sekoitetaan useampaa suklaalajia palasina kulhoon ja napsitaan säännöllisesti. ;)

  VastaaPoista
 3. Ehkäpä se lähtee suklaalla tai kaakaolla Arabian kupista nautittuna:)
  Enpä minäkään tiennyt, että kaakaopavut tuolla lailla törröttävät rungosta. Aina sitä voi oppia uutta.

  VastaaPoista
 4. Kuumaa vettä ja sinne Pax'ia luulis lentsun lähtevän.
  Hemmottelu juomana sitten suklaista maitokaakaota XD
  Tuo suklaapannu näyttää ihan sukelluskellolta.
  Mainiota maaliskuuta ja parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista maaliskuuta sinulle Tarina! Olen jo ihan terve.

   Poista
 5. Ah, syksyllä käytiin Fasulla ja Mä söin niin paljo ku jaksoin, tai ois vieläki mahtunu mutt ku muut jo odotti . . . Pax mainos on kiva, en oo nähnykään.
  Just luin etikka-asiaa: Lievittää karheaa kurkkua.Sekoita 1tl etikkaa lasilliseen vettä, kurlaa ja nielaise.

  VastaaPoista
 6. No onneksi selvisit siitä Arbialaisesta, vaikka kuumetta ei ollukaan. Kyllä sitä on vaan ainut kertaisen kipee joka lunssassa Amanda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alkuflunssassa sitä aina uskoo, ettei mitään kamalampaa voi olla:)

   Poista
 7. Hyvä että selvisit flunssasta. Helsingissä flunssa on iskenyt lapsiin ja nuoriin viime viikkojen aikana. Onkohan heilläkin arabialainen flunssa? Tiikerikissa on komea, samoin lehmä.

  VastaaPoista
 8. Jostain syystä alkoi heti tehdä mieli tuollaiselle matkalle.
  Hyvä kun selvisit flunssasta, monelle tuntuu jäävän sitkeä yskä vielä kiusaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen samankaltaista matkaa. Onneksi ei yskää jäänyt. Aluksi kyllä yskitti niin ettei ollut pystyssä pysyä.

   Poista
 9. Hyvä, että flunssasi on selätetty!

  VastaaPoista
 10. Kiitos mielenkiintoisista kuvista. Olipa komea lehmä ja mielenkiintoisia kasveja. Vai yrittää se Amanda vähätellä sinun arabialaista flunssaasi.

  VastaaPoista
 11. Ensimmäinen matkakohteesi odottaa minuakin taas toukokuun lopussa. Ammatin suoma etuus ;). Arabian tehtailla en ole koskaan käynytkään, mielenkiintoinen kohde varmaan sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ammatti sinulla. Jos minä töissäollessani matkustin, pääsin maistelemaan korkeintaan selluloosaa ja päälle sai ryypätä vettä jätevesialtaasta.

   Poista
 12. Ihana vanha "Rauha"-aski. Vuokattilainen muistutti arabialaista. Voimat hupenivat kesken hiihtolenkin, ja viikon verran elo oli yhtä haahuilua, kunnes tauti kampesi sitten sängyn pohjalle. Nyt helepottaa vähitellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin sitä kummallista väsymystä ainakin viikon, ennenkui tauti puhkesi. Selvästikin vuokattilaisen serkku tämä potemani.

   Poista
 13. Arabialainen käy todella paperinenäliinojen kimppuun. Itse olen juuri siitä selvinnyt ja ymmärrän miksi askeleesi hidastui..
  Amanda on tainnut saada olla terve tyttö? Vai onko kissalla milloinkaan nuhaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amandalla oli syksyllä nuha. Se pyyhki nenänsä sohvanpäälliseen!

   Poista
 14. Olen vielä säästynyt flunssalta. Ei mikännmukava juttu, kun retkellä alkaa. Retki kuulosti antoisalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säästyt flunssalta. Sain sen vaikka minulla on rokotus. Kenties se ei ollut kuitenkaan kausiflunssa.

   Poista
 15. Voi että, mikä retki! Todellinen KokemusRetki. Tämä vihreä väri naamassani ei todellakaan sovi tähän kirjavaan paitikseeni! En muuten tiennyt minäkään, miten kaakaopavut kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkihän oli loistava. En muistanutkaan tuossa yllä kertoa, että tietysti Arabiassa on useampia tehtaanmyymälöitä. Jaksoin kantaa kotiin jonkinverran ostoksia taudista huolimatta:)

   Poista
 16. Onpas hyvä kuulla, että olet taudin nujertanut. Onneksi pääsit bussiin etkä ollut millään patikkaretkellä. Ja bussista sänkyyn. Lepo paras lääke on.

  Retkikuvat ja -tarinasi ovat innostavat. Että suklaatia sai syödä niin paljon kuin halusi. Minulle olisi ehkä käynyt hullusti :).

  Tuo suklaamassapannu mahtuu toiveiden tynnyriini. Mieluummin se kuin soppatykki täynnä hernekeittoa. Semmoien minä olen. Perso suklaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa makeislaatu, jota saattaisin syödä liikaa on marshmallow ja senkin pitää olla englantilaista:) Olenko kenties ronkeli:)?

   Poista
 17. Kerropa miten selvisit. Minulla on tuollainen kuumeeton flunssa ollut jo kaksi viikkoa - vasymysta, yskaa, nenan niistamista - mutta mikaan ei tunnu sita parantavan. Mita teit muuta kuin niistit nenaasi? APUA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makasin ja luin dekkareita. Mikään muu kirjallisuuden laji ei kelpaa flunssan parantamiseen. Vakavasti puhuen, kun maltoin pysyä vuoteessa pari päivää, taudin valta taittui. Pikaista paranemista!

   Poista
 18. Toivottavasti sait taudin karkoitetuksi kokonaan ja voimasi palautumaan.
  Kiusaisin sinua taas haasteella, joka odottaa kurkistustasi blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä. Käyn kurkistamassa haastettasi.

   Poista