tiistai 17. huhtikuuta 2012

Blogipalkintoja ja haaste.


 Mayo blogista "Pieni ihminen, suuri elämä" jakoi minulle ylläolevat kaksi kaunista blogipalkintoa. Niistä oikein iso halaus! Niihin sisätyy haaste, jossa pitäisi taas kerran kertoa jotakin itsestään. Koska minusta tuntuu siltä, että olen jo kaiken itsestäni paljastanut, annan Amandan taas avata sanaisen arkkunsa aiheesta.

Parempi onkin antaa tehtävä minulle. Minä taidan sentään katsella maailmaa ja famun touhuja useista eri näkökulmista. Silloin tällöin tarkastelen molempia jopa ylösalaisin.

Kohta 1: Viime aikoina famu on häirinnyt yöuniani. Hän on lähdössä Dubliniin. Syystä moisesta hän lukee öisin Neil Jordanin kirjaa "Ilmetty". Kirjan tapahtumat sijoittuvat Dubliniin. Tästä syystä famulla on sängyssä myös kaksi Dublin-opasta, kynä ja keltaisia tarralappuja. Vähän väliä hän selaa oppaita, tarttuu kynään, kirjoittaa jotakin tarralapulle ja laittaa lapun oppaan sivulle. Yritä siinä sitten nukkua kunnon kissan yöunia!!!!!!!

Kohta 2: Valokuvaus. Ymmärrän kyllä luontokuvauksen ja puutarhakuvauksen ja patsasvillityksen, muuta sitä että ihminen kuvaa jäälauta reunalla itseään peilaavaa ROSKAA, en oikei jaksa enää ymmärtää. Tuo lienee taas laitettava ns. "taidekuvien" kategoriaan. On hän ottanut enemmänkin omituisia kuvia, mutta menkööt ne Herra Kiven kontolle.

Kohta 3: Uusien vaatteiden osto. Hän käyttää tulevaa matkaa tekosyynä hankkiakseen uusia vaatteita. Nyt on jo ostettu uusi takki, uudet housut, uudet kengät ja uusi neule. Jollei tästä pian tule loppua alan huolestua rahojen riittämisestä kissanruokaan!

Kohta 4: Koska tänä aamuna satoi kuin saavista kaataen, tuli taas sanomista oven avaamisesta. Enhän minä voi tietää viiden minuutin kuluttua edellisestä oven avaamisesta, onko sade jo mahdollisesti tauonnut. Kyllä ulos on kurkistettava pienin välein siihen asti, kunnes sade lakkaa. Sitäpaitsi liikunta tekee famulle hyvää ainaisen tietokoneen äärellä istumisen lomassa, sanon minä.


Koska Herra Kivi lähetti kukkia ystävilleen, lähetän  minäkin kaikille blogiystävilleni ja heidän kissoilleen tässä pari keväistä hortensiaa!
Haasta kaikki blogikissat kertomaan emännistään! Saavat antaa heille nuo kauniit blogipalkinnot.24 kommenttia:

 1. Hih, olipas hauskaa luettavaa!!! KP toivottaa vallattoman hauskaa matkaa vihreään maahan!

  VastaaPoista
 2. Voi Amanda rukkaa, ettei nyt vain olisi oma lehmä ojassa? Famu lähtee, mutta kuka sinulle avaa oven viiden minuutin välein kysyn vaan.
  Kiitos päivän ensimmäisestä hymystä. Se muuttui yhä leveämmäksi kirjoituksen edetessä. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasut oikein Kaanon, famun matkalla ollessa eno käy minua ruokkimassa, mutta ulos hän ei taida päästää minua lainkaan. Kerron kyllä famun takaisin tultua hänelle kärsimykseni. Kuuluvalla äänellä!

   Poista
 3. Kait Amanda olet sinäkin laukkusi pakannut? Ihmeelliset taidekuvat ovat mannaa kuvaajalleen, vaikka vain roska, jos se on oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin pujahtaa famun matkalaukkuun. Kokemusteni mukaan hän kyllä huomaa sen laukkua sulkiessaan. Ei auta. On jäätävä kotiin osottamaan.

   Poista
 4. Niin kauniit hortensiat,vai sellaisia mietteitä Amandalla,oikein hyvää matkaa Famu:))

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Amanda, kukista. Sano sille Famulle, että kun jatkuvasti availee sulle ovea, niin siinä hommassa olis hyvä pitää niitä uusia kenkiä jalassa, että ne muuttuvat mukaviksi kulkea. Uusilla, kulkemattomilla kengillä ei saa lähteä matkalle. Tai sitt pitää muistaa ottaa laastaria mukaan, ja varakengät.
  Ja kuvat nyt on kuvia ja katsojan silmä voi nähdä niissä vaikka mitä kivaa, sellaista mitä Ehkä kissansilmä ei näe. Tietysti sulla on hyvät ja tarkat silmät mutta . . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu pitää niitä uusia kenkiä jalassa täällä sisällä. Ulos hän ei ole vielä voinut niilä mennä, kun on kurakelit. Mukkaansa hän myös ottaa useammatkin vanhat hyviksi koetut jalkineet. On tarkoitus kävellä paljon.

   Poista
 6. On sulla Famu vaan aikamoinen kissa. Ja sen aivoituksista kohta 4 oli makea. On hyvä, että joku pitää sun kuntoilusta huolta, olkoonkin vaan vaikka pyllyn nostamista tuolilta ja oven availua.

  Hienoa matkaa Dubliniin. On paikka jonne itsekin haluaisin matkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amanda on paras:) Kiitos Orvokki, odotan matkaa innolla.

   Poista
 7. Voi mika ihastuttava kissankertomus!!! Saanko ottaa haasteen vastaan ja kysya Sebastianin ja Leopoldin mielipitetita emannastaan? Hyvaa matkaa kevaiseen Dubliniin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat ilomielin kysellä Sebastianin ja Leopoldin mielipiteitä. Kerron niistä sitten Amandalle.

   Poista
 8. Kylläpä Amandalla on hieno näkökulma ajankohtaisiin asioihin. Tottakai se huolettaa, jos rahat tärväytyvät vaatteisiin eikä riitä kissanruokaan, huak! Se on vähän sama kun lapsuusmaisemassani kerrottiin eräästä erikoisesta miehestä, joka "pistää tienaamansa rahat vaatteisiin ja viinatta olla kurnottaa". No, en sanontaa lapsena ymmärtänyt, mutta nyttemmin "isona" on selventynyt.
  Mukavaa matkaa vihreille nummille. Dublin on varmasti ihana kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisssanruoka on tietenkin huushollin pääasiallisin hankinta. Kaikki muu tulee sen jälkeen:)

   Poista
 9. Famulle ihanaa kevätmatkaa satujen saarelle ja suloiselle Amandalle paljon lohduttavia silityksiä.

  VastaaPoista
 10. Sofia täällä pyytää kertomaan, että ikuista marmatusta oven availusta täälläkin kuulee. Mutta eihän sitä voi etu käteen tietää, millainen säätila siellä ulkona houkuttelee ja viitsiikö sitä sitten lähteäkään ulos, kun on oma vessakin sisällä odottamassa. Sofia haluaa mennä takaovesta ulos ja etuovesta sisälle, jotta mami saa hyötyliikuntaa sohvalla makoilun sijasta.
  Hyvää ja aurinkoista matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin teen, Sofia! Vaihtoehtoisesti kurkkaan ulos ensin etuovesta ja sitten takaovesta ja sitten taas etuovesta. Liikunta on mamille hyvästä. Sisävessakin on vielä köytössä, koska kukkapenkit ovat vielä niin märkiä, ettei niisä viitsi tassujaan liata.

   Poista
 11. Olipa hauska kirjoitus. Amanda osaa valita oikeat asiat kerrottavaksi.

  Hyvää matkaa sitten Famulle falsetissa.

  VastaaPoista
 12. Olenkin tätä kirjoittaessani jo tietoinen, että tämä teksti on arvokas tarina Amandan ajatuksista. Iloinen kuitenkin siitä, että tajusin sinun lähtevän matkalle. Milloin se tapahtuu? Tuli todella sopivaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka tuli tehtyä ja oli oikein hyvä, että ajatukset oli pakko kääntää aivan muihin asioihin. Kerron matkasta, kunhan saan kuvasuman selvitettyä.

   Poista