tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kylätapahtuma.

 Järjestettiin perinteinen kylätapahtuma. Lapset hiihtivät kilpaa ja ajelivat paloautolla. Kaikki halukkaat saivat osallistua pilkkikilpailuun. Pidettiin kirpputoria. Esiteltiin kutomoa. Keitettiin hernekeittoa niin paljon, että vain yksi jäi ilman. Kahvia keitettiin ainakin 90 litraa. Kahvin kera myytiin moninaisia leivonnaisia. Eri yhdistysten toimintaa esiteltiin näyttelyssä. Pidettiin arpajaiset. Arpajaispalkintoja oli tolkuton määrä. Myöhemmin illalla pidettiin tanssit. Tanssin väliajalla ihailtiin nuoria, jotka osasivat todella tanssia. Sekä lattareita

että vakiotansseja.
Taputettiin tanssijoille ja huudahdeltiin ihastuksesta. Lopuksi kaaduttiin kotona sänkyyn lopen uupuneina jalat tunnottomina.
Ei se mitään! Ensi vuonna järjestetään taas kylätapahtuma.

20 kommenttia:

 1. Teillä on hieno kyläyhteisö. Onnittelut siitä. Minä en tältä kylältä tunne juuri ketään. Lähes kaikki ovat muualta tänne muuttaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on viime vuosina muuttanut paljon uusia asukkaita. He ovat hyvin ottaneet saarikylän omakseen ja osallistuvat yhteisiin touhuihin.

   Poista
 2. Tuollaiset juhlat / tapahtumat ovat tärkeitä. Hyvä, että niitä jaksetaan järjestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli saarikylä tärkein vuosittaionen tapahtuma.

   Poista
 3. Teillä Saarikylässä on vireää toimintaa. Muut kylät voisivat ottaa mallia. Sosiaalinen kanssakäyminen on kuin sokeria mielelle.

  VastaaPoista
 4. Teillä on aikaansaapa kyläyhteisö. Ilman aktiivista puuhaporukkaa se ei onnistu. Harmittaa vain se yksi, joka jäi ilman hernekeittoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän antoi anteeksi ja päätti ensi kerralla syödä rokkaa heti alkuunsa:)

   Poista
 5. Kuulostaa tosi kivalta tapahtumalta tuollainen yhteisöllisyys. On mukava kuulua johonkin ja nauttia monesta asiasta yhdessä aina rokasta ja myyjäisistä tansseihin saakka.

  VastaaPoista
 6. Kiitti kuvista! Tiutinen on entisensä näköjään! Hyvä. Olispa saanut olla mukana taas...kuten 1950-luvun riennoissa. t. Outi

  VastaaPoista
 7. Kertakaikkisen hienon juhlan tuo kylätapahtuma silmieni eteen. Jalat minullakin uupuivat jo katselemisesta ja kuvittelemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkoja kannattaa lepuuttaa pari päivää tämän jälkeen:)

   Poista
 8. Hienoa että pidätte kiinni perinteistä. Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Jep, olen ihan samaa mieltä, että kylätapahtumat ovat hauskaa yhdessäoloa. Kyllä niihin väkeä tulee, kunhan vaan puuhanaiset ja -miehet jaksavat aina järjestää jotain. Minä olin tässä taannoin vastaavanlaisessa tapahtumassa paistamassa makkaroita. Alkuun jännitti, miten kauppa rupeaa käymään, vaan hyvinhän se.

  VastaaPoista
 10. Olisipa ollut kiva olla siellä, en ole ikinä ollut missään kylätapahtumissa kun suurkaupungista olen kotoisin.Siellä varmaan tuntisi itsensä ihan oikest suomalaiseksi.:)Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunsin itseni erittäin suomalaiseksi ja erittäin, erittäin saarikyläläiseksi:)
   Iloista Pääsiäistä sinulle Pia!

   Poista