keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tunnustus ja tunnustuksia.

Nenunen blogista "Matalalentoa sanojen voimin" ojensi minulle ylläolevan blogipalkinnon.
Tämä pitää antaa eteenpäin 15 bloggaajalle ja kertoa 7 satunnaista asiaa itsestään.


Herra Kivi, joka on ystävällinen olevainen, kuten ylläolevasta kuvasta huomaatte, tarkkailee minua päivittäin. Annankin hänen kertoa viimeaikaiset huomionsa minusta.

Herra Kivi:
- Minullahan on suora näkyvyys rannallesi. Näen kaiken mitä touhuat täällä rannan puolella.

1. Pöllyttelet takaterassilla kaikki pyykkiin menevät vaatteesi, käännät ne nurin ja heilutat raivokkaasti.
 Olen päätellyt, että sinulla on erityisen kuiva iho. Minulla ei ole mitään iho-ongelmia, hoidan sitä joka päivä merivesiroiskeilla. Tee sinäkin niin!

2. Toissapäivänä kitkit rannan hiekalta sinne kasvaneet vaahterantaimet. Niitä näkyi olevan tällä kertaa 128 kappaletta. Muistaakseni niitä viime vuonna oli enemmän. Jos päättäisit ruveta kasvattamaan vaahterantaimia myydäksesi niitä Kotkan torilla, niitä ei takuuvarmasti taimettuisi kuin korkeintaan viisi kappaletta.

3. Viime viikolla, kun oli vähän myrskynnyt, haravoit samaiselta hiekalta valtaisan määrän tervalepästä pudonneita urpuja, käpyjä ja oksankappaleita. Et kai elätä sellaista harhaluuloa, ettet kohtapuoliin joutuisi kitkemään noin viittäsataa pikku tervaleppää?

4. Sitten kantelit aamupäivisin takaterassille kahta petuniaa, jotka oli ensin istutettu ulos, ja jotka sitten saman päivän iltana kaivoit taas ylös, kun ennustettiin yöksi alle viiden asteen lämpötilaa. Nyt olet sitten kantanut niitä edestakaisin ulos terassille aamupuolella ja sisään eteiseen illalla. No, saahan tuossakin liikuntaa! Tänään niitä ei ole näkynyt, lienet istuttanut ne takaisin maahan eilen. Älä nyt enää kaiva niitä ylös! Kokemukseni mukaan yöt tähän aikaan jo lämpenevät.

5. Eilen leikkasit rannalta pari ämpärillistä villiviinin köynnöksiä. Villiviinin on tarkoitus kasvaa terassin senämää pitkin koristeellisesti. Saa se kiemurrella rannan muuriakin pitkin. Se vaan ei tyydy siihen vaan kasvattaa lonkeroitaan pitkin hiekkaa. Kai muistat, että se kesän kuluessa pyrkii keittiön ovesta sisään. Se saattaa lonkeroida makuukamariin asti ja kuristaa sinut yöllä. Pidä se siltäosin kurissa!

6. Jaaha! Kaipa nyt sitten on kesä, koskapa eilen työntelit jo pikku ruohonleikkuriasi.

7. Sen jälkeen seurasi tavanomainen pyllistely, kun kitkit rannan kukkapenkistä rikkaruohot. Sitä on oikein mukava vanhan katsoa. Onneksi sitä kesän mittaan riittää!

Tutkiskelin asiaa, ja totesin niin monen blogiystäväni jo saaneen tämän, etten haasta varsinaisesti ketään. Tämän saa ottaa itselleen jokainen, joka asiasta innostuu.

19 kommenttia:

 1. Hahaa, sitä on vietetty oikein rantaelämää :)) Olin tikahtua nauruun noiden petunioittesi kanssa :))
  Summa summarun, paljastuksistasi voisin arvella, että olet äärettömän huumorintajuinen ihminen, sanalla sanoen.

  Huiskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyllistely rannala on sanalla sanoen rantaelämääni:)

   Poista
  2. Lisää edelliseen yksi ällä, jos se tuntuu tarpeelliselta.

   Poista
 2. Pakko nauraa, En Famu sinulla, mutta Herra Kivi on tarkkailijana verraton ja pitää sinusta luultavasti aika paljonkin. Ainakin uutterasti seuraa rantaelämääsi, johon kuulostaa mahtuvan mukavasti, sekä katsottavaa että kommentoitavaa.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän oli naurunpaikka,Kyllä Herra kivi osaa tarkkailla hienoa:)

  VastaaPoista
 4. Lokit taitavat kuiskutella herra Kivelle lisätietoja rantaelämästäsi. Näyttävät niin olevan kavereita keskenään.

  VastaaPoista
 5. Kuva on äärimmäisen kaunis! Ihana valo.
  Taidat vain siellä rannan puolella ahkeroida ja talon takana sitten laiskottelet, ettei Herra Kivi näe : ) Kohtaan 5 sanoisin, että äkkiä pois tuollaiset köynnökset : )

  VastaaPoista
 6. Juu, pihan puolella voin istua portailla kahvia juoden ja ristikkoja ratkaisten. Tosin siellä on näkyvissä kuusi kukkapenkkiä, jotka vaativat kitkemään ja nurmikko, joka vaatii leikkaamaan:)

  VastaaPoista
 7. Hauskasti Herra Kivi kertoi päivästäsi.

  VastaaPoista
 8. Herra Kiven ympärillä näyttää parveilevan melkoisesti siipiveikkoja. Saattavat tuoda hänelle viestejä kauempaakin. Hän pysyy hyvin ajan tasalla ja tekee tarkkoja havaintoja, huomaa jopa villiviinin katalat aikeet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Kivellä riittää noita siivekkäitä kavereita. Siitä huolimatta hänellä on aikaa tarkkailla minuakin.

   Poista
 9. Ei voi kuin ihailla kuin ihanasti selvisit tästä vaativasta tehtävästä ;-) Herra kiven mukavalla avustuksella ja terävällä ja kiven kovalla tarkkailulla oli siinä ehdottoman tärkeä rooli:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koville se otti, mutta sisulla mentiin läpi harmaan kiven:)

   Poista
 10. Kivi nautiskelee keväästä ja tarkkailee huumorin kukka silmäkulmasaan touhujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Kivellä on oikein mukavat oltavat näin keväisten tuulien aikaan.

   Poista