perjantai 18. toukokuuta 2012

Juhlamatka osa 1.


Päätettiin sitten tehdä se niinjaniinmonikymmenviisivuotisjuhlamatka Irlantiin Dubliniin. Tämä raportti tulee jonkin verran jälkijunassa. Älkää antako sen häiritä. Raportteja tulee useammassa erässä liikaakin. Älkää antako senkään häiritä.
Matka alkoi 28.4.12. Ajoimme taksilla lentoasemalta hotelliin. Taksikuski osoittautui erittäin puheliaaksi, kertoi matkan aikana Dublinin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja kysyttäessä kertoi vielä Irlannin taloudellisesta tilanteesta. Näitä kuunnellen matka sujui rattoisasti. Hotellin eteen päästyämme, sen sisäänkäynnin edessä seisoi bussi ja sen ympärillä niin paljon ihmisiä kuin jalkakäytävälle mahtui ilman, että talloivat toisiaan kuoliaiksi. Oho, sanoi taksikuski. Hän keksi heti syyn moiseen. Dublinissa oli alkamassa rugbyottelu skotlantilaisen ja pohjois-irlantilaisen joukueen välillä ja jommankumman joukkueen jäsenet olivat majoittumassa samaan hotelliin. Fanit olivat kerääntyneet bussin ympärille fanittamaan. Tuntui toivottomalta päästä ihmismassan läpi hotellin ovelle. Ennenkuin ehdimme edes taksista ulos, tuli onneksi hotellista henkilö, joka vei meidät laukkuinemme salaperäisestä sivuovesta salaperäisiä käytäviä myöten hotellin aulaan. Kuva on hotellin aulasta.


Huoneessani oli tämän ikäiselle tarpeeksi leveä sänky ja siinä tarpeeksi tyynyjä.


Hotelliin tultuani tarkastan aina ensimmäiseksi kylpyhuoneen. Se johtuu siitä, että minulla on aina siinä vaiheessa kiire sinne. Kiinnittäkää huomiota hanaan. Läpäisin tämän älykkyystestin ja sain siitä vettä tulemaan.

Hanavaikeudet alkoivat vasta siinä vaiheessa, kun halusin mennä suihkuun. Hanat olivat nuo omituiset töpykät tuossa seinällä. Vääntelin niitä vähän, mutta en ilmeisesti tarpeeksi, koskapa en saanut vettä tulemaan. Ei auttanut muu kuin kysyä naapurihuoneesta sukulaistytöltä miten niitä piti vääntää. Hän oli minua älykkäämpänä ratkaissut asian. Minua lohdutti tieto siitä, että sukulaistytön autonkuljettaja oli myös tarvinnut asiassa hänen opastustaan.
Seuraava ongelma oli kylpyammeeseen meno. Amme ei ollut hirveän korkea, mutta korkea minulle. Yritin ensin saksaustyylillä. En päässyt ammeeseen. Saksaustyyliä käytän aina automaattisesti siksi, että kansakoulua käydessäni korkeutta hypättiin vielä saksaustyylillä. Tämän ymmärtävät vain iäkkäämmät lukijani, mutta ei se haittaa. Vaikka itse sen sanon, olin aika hyvä korkeushypyssä. Vielä parempi oli pituushypyssä, mutta siitä ei tässä tapauksessa ollut hyötyä. Onneksi sukulaistytön neuvo siirtyä kierähdystyyliin tuotti tulosta, jotta saatoin vietää aikani Dublinissa puhtaaksi pestynä.
Tässä juhlamatkan osa 1. Jatkoa seuraa. Siis liikaakin.
Hyvää viikonloppua kaikille!

22 kommenttia:

 1. Mitenkähän tässä unen saa, kun pitää miettiä, miten se saksautyyli epäonnistui, mutta kierähtämällä onnistui. Komeat puitteet ainakin hotellissa. Mukavaa viikonvaihdetta sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan et vaan rupea näkemään unia niistä tyyleistä. Saatat pudota sängystä.

   Poista
 2. Onpas hieno hotelli!
  Saksaustyyli on tuttu, siis ammeeseen meno on hallinassa. Kävin noin kuukausi sitten Italiassa, älykkyystestiin jouduin/pääsin lentokentän wc:ssä. Painelin kaikki namikat läpi kun yritin huuhdella pöntön. Oven aukaisu laukaisi huuhtelun.
  Hienoa viikonloppua sinulle, jään odottamaan 2. osaa

  VastaaPoista
 3. Tyylikkäältä näyttää hotelli, kutsuvalta. Itse en ole vihreiden nummien maassa käynyt, kuin suunnitelmissani. Saattaapi olla hyvä vuodenaikan tuolle reissulle. Ja mitä saksaukseen tulee, niin jep, saksaustyylillä itsekin rimaa olen ylittänyt, ollen siinä erittäin huono....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenaika oli sikäli sopiva, ettei satanut kuin parina päivänä eikä turisteja vielä ollut tuhatmäärin joka paikassa.

   Poista
 4. Juu, saksaustyyli on tuttu, mutta noiden älyhanojen kanssa en varmaankaan selviäisi.
  En ole juurikaan matkustellut, enkä tiiä, miten noin luksuksessa osaisin ollakaan! Upealta näyttää matkasi alku, jatkoa oottelen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että niitä vielä löytyy, jotka ymmärtävät saksaustyylin salat.

   Poista
 5. Kyllä on hotelilla tyyliä,hieno kylpyhuone,hyvää matkanjatkoa:))

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen alku matkalle. Hienosti selvitit käytännön ongelmat. Odotan innolla jatkoa matkakertomukseen.

  VastaaPoista
 7. Helei Famu, sinua on paiskattu haasteella blogissani :)

  VastaaPoista
 8. Hienolta tuolla muuten näyttää vaikka amme olikin korkealla. Heti aloin minäkin miettimään saksaustyyliä ja sitä miten korkea se amme oikeastaan onkaan.....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitenkään erityisen korkea ollut, kunhan luulin. Noin aluksi:)

   Poista
 9. Saksaustyyli on kyllä hallinnassa, mutta hanojen kanssa olen aina ongelmissa.

  Tämä matkakertomus ainakin alkoi oikein mielenkiintoisesti, jatkoa odotellen!
  Kohdemaakin kun on kovin kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Korkeushyppy on siis enenvanhaan sujunut sinultakin:)

   Poista
 10. Riemastuneena selostuksestasi odotan jatkoa. Dublinissa en ole aikaisemmin käynytkään. Nyt ryhdyn harjoittelemaan saksausta, pitkästä, pitkästä aikaa.

  Onpa tunnelmallisen kaunis hotellihuone. Niin, ja kylpyhuone :)

  VastaaPoista
 11. Luksukselta näyttää, hankalat hanat ja kaikki muukin. Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa ja seuraavaa hyppytyyliä.
  Olen pian matkalle lähdössä, pari hotelliyötä luvassa. Yritin varata huoneet, joissa on pelkästään suihku. En ole ammeiden ylin ystävä, pyörähdystyylin olen opetellut, mutta ammeen liukkaus on joskus luonut ihan oman tyylin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keski-Euroopan hotelleissa joutuu usein tekemisiin kylpyammen kanssa. Suomessa hotelleissa on tavallisesti vain suihku. Ammeeseen mennessä ja sieltä pois noustessa pelottaa nimenomaan mahdollinen liukastuminen. ei sitä vanha luut kestä:)

   Poista