maanantai 24. kesäkuuta 2013

Olipa eloisa juhannus.

 
 Juhannus sujui hyvin joskin aika eloisasti. Kalalokkipariskunta sijoitti lapsensa kasvamaan tähän rantaan. Lapsia oli alunperin kolme, mutta varis onnistui sieppamaan yhden. Lienee vienyt sen ruoaksi omille jälkeläisilleen. Tästä tuohtuneena lokit vahtivat kahta jäljelle jäänyttä raivokkaasti. Heti kun joku lähestyi rantaa - välillä riitti se, että astuin aivan rauhallisesti takaterassilleni - alkoi korviahuumaava kimeä huuto. Hermostuneet vanhemmat hyökkäilivät ympäriinsä raivokkaasti kiljuen.
Yhdessä vaiheessa yksinäinen joutsen yritti lähestyä. Sen kimppuun käytiin niin monta kertaa, että se katsoi viisaammaksi poistua.
Ylläoleva kuva on otettu juhannusiltana kello 22.17. Sataa aika tavalla. Kaunista on. Siihen aikaan paikalle ilmestyi joutsenpari mukanaan kolme aivan pientä poikasta. Ihme ja kumma! Ne saivat uida aivan rantaan lokkien hermostumatta. Niiltä ilmeisesti riitti ymmärrystä toisille vanhemmille.
Saimme seurata miten joutsenäiti polki matalan rannan pohjaa saaden siten pohjakasvustoa nousemaan pinnalle pikkuistensa ravinnoksi.

 Veneitä näimme varmaan kaikki mahdolliset merkit ja mallit. Merivartiolaitos paineli vauhdilla ohi useampaan otteeseen samoin Meripelastus erikokoisine veneineen. Eilen illalla hämmästyimme sekä Herra Kivi että minä, kun poliisivene ilmestyi näihin maisemiin. Aika harvinaista. Kävivät toteamassa tilanteen ja poistuivat maihin nousematta.

Tilanteen rauhoituttua ihailimme illalla kello 22.50 paljon mainostettua superkuuta.
Oikein mainiota loppukuuta kaikille!

20 kommenttia:

 1. Sateenkaari ja superkuu!
  Ja kaikenlaista tapahtuu.

  Ihan runolliseksi heittäydyin näitä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon tapahtumat ilahduttavat tällä hetkellä aika meluisasti:)

   Poista
 2. Onpa upee kuva, toi eka. Aurinkoista loppukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein henkeä pidättäen seurattiin sateenkaarien muodostumista.

   Poista
 3. Olipa kauniit juhannuskuvat. Sateenkaari ja täysikuu.
  Mukavaa kesänjatkoa.

  VastaaPoista
 4. Juhannus ja meri ne yhteen kuuluu. Kokko, kuu ja sateenkaari on sitten boonusta.
  Kesänjatkoja.

  VastaaPoista
 5. Herra kivi on ollut aitiopaikalla seuraamassa keskikesän näytöksiä superkuusta polliisiveneeseen.
  Leppoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Kivi ehtii tuskin nukkua näin kesällä. Talvella hän voi vedellä unia senkin edestä.

   Poista
 6. Hienoja ilmoja on pidellyt, välillä hiukan sadettakin tarpeeseen. Kaunis kuva teidän sateesta ja sateenkaaresta. Meillä pikkulintuja pihalla vilistää, niin vaan ovat vikkeliä etten niistä kuvia saa, puskaan heti lentävät. Kurre kyläilee pihassa, siitä muutaman kuvan olen saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi jo taas kova tarve saada kunnon sade. Kovasti varoitellaan ukkosesta ja rankkasateesta, mutta aurinko vaan paistaa.

   Poista
 7. Kaunista on sekä maalla että merellä. Kaunista kesän jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Käyppä täällä http://puutarha.net/indexfr.aspx?s=/keskustelukanava/ketjut/16870/31/0/1/ Jos sen osoitteen jostain löydät, niin mee ihmeessä paikan päälle kattoo. On varmaan komee.

  VastaaPoista
 9. Ihana juhannustunnelma, lukuunottamatta ikävää lokkilapsen kohtaloa.. mahtava superkuu!! Täällä päin ei näkynyt ollenkaan:( Lokit pitivät minulle melko ökinää kun menin saareen, jonka vuoksi tuli taas typerästi hyssyteltyä niille, nauroivat varmaan rantanaapurit että pöhölö se on mutta lokit ja tiirat näyttivät oitis tajuavan että harmiton se vissiin on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun minäkin lokeille niitä näitä etenkin mielipiteitäni poikasten hoidosta:)

   Poista