tiistai 13. huhtikuuta 2010

Ikäviä asioita.

Viime viikon keskiviikkona Amanda käveli illalla sisään pahasti luukaten. Se kertoi minulle monisanaisesti tapahtuneen. Koska en vieläkään ymmärrä kunnolla kissan kieltä, en tiedä mitä Amandalle oli tapahtunut. Se pystyi kävelemään pari-kolme askelta kerrallaan, sitten piti välillä levätä maaten. Vein sen torstaina lääkäriin, joka tutki ja totesi sillä olevan kovat kivut takajaloissa. Amanda sai kipupiikin ja minä kehotuksen viedä Amanda sellaiselle eläinlääkärille, jolla on röntgenlaite. Se osoittautui vaikeaksi. Toinen paikkakunnalla olevista ilmoitti puhelimessaan pyörivällä nauhalla olevansa sairaslomalla ja palaavansa vasta 22.4. Toinen ilmoitti tulevansa lomalta 12.4. Sainkin onneksi jälkimmäiseltä heti eilen ajan. Röntgenissä ei näkynyt murtumia, mutta Amanda ollessa nukutettuna, lääkäri pääsi paremmin tutkimaan jalkoja. Ilmeni, että Amandalla on todennäköisesti oiken takajalan polvesta ristiside revennyt. Annettiin kipupiikki ja varattiin aika Kouvolaan leikkaukseen. Se on huomenna. Amanda on kivuistaan huolimatta kovin reipas, käveleekin jo paremmin eikä saata ymmärtää miksi en päästä sitä ulos. Matkat autolla lääkäreihin ja takaisin käyvät Amandan hermoille. Se parkuu koko ajan. Eilen lääkärin tutkiessa, ennenkuin Amanda oli nukutettu, se yritti purra minuakin. Kun Amanda sairastaa, olen minäkin kipeä. En fyysisesti, mutta ole kykenemätön mihinkään. Tässä on nyt viikko vierähtänyt meidän yhdessä potiessa. Huomenna on taas edessä oikein koettelemusten päivä.

25 kommenttia:

 1. Voi itku ja vielä kerran parku ;( Voi Amanda raukka ja Famu raukka! Toivottavasti Amanda paranee, mutta perheenjäsenen ollessa sairas koko perhe sairastaa..
  Kovasti voimia ja rapsutuksia ja silityksiä sinne ♥

  VastaaPoista
 2. Voi pieni Amanda raasu! :( Me toivotetaan pikaista paranemista Amandalle ja sinulle, Famu, voimia hoitaa pientä potilasta.

  VastaaPoista
 3. Amanda ressu, toivottavasti kaikki selviää ja Amanda saa avun vaivaansa. Kaikkea sitä sattuu, voi pirkuliparkuli.
  Meilläkin on huomenna eläinlääkäri koirun kanssa, mutta ei mitään muuta kuin rokotukset ja kynsienleikkuu, nukutuksessa, se kun ei muuten onnistu.
  Hyviä vointeja sinne!!!!

  VastaaPoista
 4. Voi Amanda reppanaa. Toivottavasti leikkaus onnistuu ja olo paranee teillä molemmilla. Tuo on kyllä niin hankalaa, kun eläinlääkäripalveluja on vaikea saada silloin, kun olisi hätä. Täältäkin lakkautettiin eläinlääkärin virka ihan kokonaan..

  VastaaPoista
 5. On se vaan niin, että kun eläin on kipeä, ei oikein mistään tule mitään itselläkään.
  Amandalle tsemppiä huomiselle ja myös Famulle!

  VastaaPoista
 6. No, voi teitä.

  Amandalle ja koko perheelle tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Voi sinua parka. Tiedan milta sinusta tuntuu. Kun omat kissani sairastavat olen uskomattoman onneton. Kerran olen nukkunut Nefertitin vieressa lattialla koko yon.Jos nyt nukkumisesta voi puhua. Amanda taas taitaa olla kovin rohkea vaikka se puraiseekin. Parempaa oloa kummallekin. Siihen auttaa tosin vain Amandan pareneminen.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ikäviä uutisia. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Sehän näissä eläimissä on, kun ne ei osaa sanoa mistä panee pahasti. Monta monta rapsustusta leuan alta Amandalle. Halaus sinullekin.

  VastaaPoista
 9. Olen myötätunnosta mykkyrällä!
  Amandalle rapsutuksia ja sinulle rohkeutta huomiseen päivään.

  VastaaPoista
 10. Amandalle lähetän hirmuisen paljon tervehtymisen toivotuksia. Ja varmaan sitten kun Amanda on leikkauksesta toipunut ja unenpöpperöstä herännyt Famun tarjoamat herkut maistuvat, muusta hellittelystä puhumattakaan. Pai, pai.

  Voimia myös Famulle.

  VastaaPoista
 11. Voi kamala paikka! Kaikkea onkin sattunut. Pidän peukkua Amandalle ja paranemisia. Koeta sinäkin jaksaa.

  VastaaPoista
 12. Teitä ressuja! Toivotaan että apu löytyy.

  VastaaPoista
 13. Voi Amanda-parkaa! Rapsutuksia kisulille ja onnea leikkaukseen. Ja Famulle jaksamista myös. Tiedän, että kovin on vaikea olla, kun eläin sairastaa.

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti- ja varmaan onkin teidän eläinlääkäri kissaystävällinen.
  Minä vein noin vuosi sitten kissani loukkaantuneena lääkäriin, jalkaa nilkutti ja hännästä nahkaa pois. Oli jotain sattunut. Lääkäri teki siitä niin ison numeron, ettei sille voinut tehdä mitään ja nukutti pois.
  Kun selvisin shokista, en tahtonut mahtua kuukausiin nahkoihini.
  Toivotan Amandalle paranemista, se saa varmasti hyvän hoidon ja emännälle jaksamista. Eläin on omistajalleen rakas.

  VastaaPoista
 15. No voi voi ressukkaa (ressukoita). Se on aina niin kurja, jos eläin tai lapsi sairastaa, eikä voi auttaa. Paranemisia!

  VastaaPoista
 16. Voi teitä molempia! Tunnen kovasti myötätuntoa! Eläimen sairaus on aika sydäntäraastavaa: sille ei voi selittää, että oudot ihmiset (lääkärit) vain auttavat, vaikka ensin sattuisikin yms. Toivotaan, että kissaneiti paranee entistä ehommaksi pian.

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä Amandalle. Kyllä kaikki hyvin menee.
  Lääkärit osaavat hyvin tehtävänsä eikä Amandan tarvitse tuntea kipua.
  Hyvää jatkoa myös Amandalle että sen emännälle

  VastaaPoista
 18. Me täällä Sofian kanssa pidämme peukkuja ja kissantassuja ylhäällä, että kaikki menee hyvin huomenna. Kyllä eläimet ovat niin rakkaita perheenjäseniä. Kyllä eläinlääkäri on meillekin tuttu paikka.

  VastaaPoista
 19. Amanda ja minä kiitämme teitä kaikkia lämpimästi ystävällisistä, ymmärtävistä, herttaisista ja kannustavista kommenteistanne. Kiitos!

  VastaaPoista
 20. Voi, että pitikin tuollainen sattua. :(

  Onneksi Amandalla on hyvä ja huolehtivainen emäntä. Varmasti jalka tulee vielä hyvään kuntoon, ja Amandakin pääsee taas pihapuuhista nauttimaan.

  Rapsutuksia Amandalle, ja hali Famulle!

  VastaaPoista
 21. No voi auts, mitähän on Amandan reissulla tapahtunut kun on noin itseään telonut... :/ Onneksi Amandalla on rakastava perhe, joka hoitaa sitä. Toivon, että leikkaus meni/menee hyvin ja Amanda toipuu pian. Jaksamista, Famu!

  VastaaPoista
 22. Pikaista paranemista, teille molemmille!

  -marit

  VastaaPoista
 23. Anskukka, Elegia, -marit!
  Kiitos herttaisista kommenteistanne. Raportoin Amandasta huomenna.

  VastaaPoista
 24. Voi kauhistus. Nyt vasta luin uutisen. Hyvä, että tilanteeseen löytyi konkreettinen syy, joka hoidetaan. Helpottaisi kyllä kovasti, jos voisi selittää Amandalle tilanteen.

  Meidän kissoilta nuolaisuja kipeään paikkaan ja hyrinää ja myötätuntoa.

  VastaaPoista
 25. Mayo!
  Kiitos hyrinästä ja myötätunnosta!

  VastaaPoista