lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kun kaikki on kielletty.

Tuhannet kiitokset kaikille lukijoilleni ystävällisistä kommenteistanne ja kiinnostuksestanne Amandaa kohtaan. Repeytynyt ristiside sen polvessa korjattiin leikkauksella viime keskiviikkona. Leikkaus onnistui kirurgin kertoman mukaan hyvin, mutta jälkihoito on tärkeää. Tässä on nyt kolmas päivä jälkihoitoa meneillään. Kuten kuvasta näkyy, Amandan päässä on kauluri. Se estää sitä nuolemasta leikkaushaavaa. Haavassa olevat tikit ja hakaset poistetaan 26.4. Leikkaushaavan vieressä on morfiinilaastari. Se luovuttaa hitaasti morfiinia Amandan kipujen poistamiseksi. Tänään laastari pitää poistaa. Lääkäri muisti useaan otteeseen kieltää syömästä sitä. Lienee turha mainita, ettei Amanda erityisemmin pidä kaulurista. Kielettyä on toistaiseksi myös hyppääminen sohvalle tai sängylle, jotka ovat Amandan mielipaikkoja. Ulos on kielletty menemästä 8 viikon ajan. Kuvassa Amanda makaa saunan oven edessä. Sinnekin on meneminen kielletty, vaikka niin mieli tekisi.

Ostin tälläisen aika ison häkin minne voin sulkea Amandan siksi aikaa kun en ehdi sen perässä kävelemään ja vahtimaan, ettei se saa päähänsä hypätä jonnekin. Toistaiseksi se ei ole kylläkään yrittänyt hyppäämistä, jalka on kai sen verran kipeä. Antibioottia pitää työntää ruiskulla suuhun kahdesti päivässä ja kipulääkettä kerran päivässä. Se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi yksin. Onneksi kiltti rouva, jolla on kokemusta, tulee auttamaan toimenpiteessä. Nyt viikonlopun ajan sukulaistytön autonkuljettaja ruiskuttaa lääkkeet taitavasti Amandan suuhun. Heti leikkausta seuraavana päivänä piti kutsua eläinlääkäri kotiin, koska Amanda ei ollut pissannut. Lääkäri antoi rauhoittavia pistoksia ja onnistui hieromalla saamaan rakon tyhjäksi. Laitoin sitten tuonne häkkiin pienen pissa-astian, johon Amanda tekikin aamulirut eilen. Tänä aamuna se kävi jo keittiössä isossa astiassa liruamassa. Harvemmin lienee kuultu jonkun melkein tippa silmässä kiittelevän ja kehuvan kissaa kissanpissan hajusta. Amanda vaikuttaa päivä päivältä pirteämmältä. Tässä voi tulla vielä monta kertaa sanomista ulospääsystä tai sohvalle hyppäämisestä. Onneksi tuo häkki on siitä kätevä, että sen voi nostaa takaterassille ja antaa Amanda ulkoilla siten.

33 kommenttia:

 1. Onneksi pahin on jo takana! Siis leikkaus.. Kurjaa tuo kaulurin pitäminen, mutta se on vain Amandan omaksi hyväksi. Lähetämme Sohvin kanssa täältä PALJON voimia ja kehräyksiä sinne suuntaan ♥

  VastaaPoista
 2. No onhan tämäkin kurjaa, kun ei pääse ulos, eikä saa tehdä sitä, eikä tätä. Onneksi se on ohi menevää. Olen kuitenkin hegessä muka teidän taisteluissa. Paljon paijauksia Amandalle ja sinullekin Famu

  VastaaPoista
 3. Voi reppanaa, mutta onneksi kauluri ja muut rajoitukset on sen omaksi parhaaksi. On muuten varmaan kova paikka Amandalle, kun ei pääse siistimään itseään. Otatko siltä kaulurin pois ruokailun ajaksi vai pystyykö se syödä se päässä?

  Lähetän paljon parantavia voimia!

  VastaaPoista
 4. Huh, kahdeksan viikkoa on pitkä aika! Eikun kärsivällisyyttä koko poppoolle ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 5. Elisa!
  Kiitos! Yritämme kaikin keinoin pärjäillä.

  Amalia!
  Ohimenevää on. Kiitos paijauksista!

  Elegia!
  Otan kaulurin pois syönnin ajaksi. Amanda on aika taitava riisumaan sen itse, siksi joudun heräämään yöllä, jos vähänkin sen suuntaisia ääniä kuuluu, että se touhu on meneillään.

  SusuPetal!
  Yritetään edetä kärsivällisesti päivästä päivään.

  VastaaPoista
 6. Voi kissa rassukka ja voi emäntä rassukka. On siinä nyt huoli ja hoivaaminen pitkäksi aikaa. Tuo kissakassi on kätevä. Voi siirrellä paikasta toiseen. Pikaista paranemista tilanteen vaatimaan tahtiin. Amanda varmasti ymmärtää, että hoito on hänelle vain hyväksi.

  VastaaPoista
 7. Onneksi paraneminen on alkanut ja päivä päivältä Amandan kunto kohenee.
  Rapsutuksia ja terveisiä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä Amanda toipuu ja on entistä ehompi.
  Kauluri on kiusallinen kissalle ja säälittävä katsella emännälle.
  Paranemista ja voimia molemmille.

  VastaaPoista
 9. Hyviä paranemisia ja voimia molemmille kohti kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 10. Kyllä aika menee nopeaan ja Amanda voi heittää kaulurin pois ja varmaan hypytkin onnistuvat.

  VastaaPoista
 11. Kauluri on nyt taakka, mutta suuri apu pranemiseen.
  Kesällä Amanda kulkee taas iloisena pitkin pihamaata. Ja sehän on jo aika pian se.

  VastaaPoista
 12. Miten onkin nyt niin, että seuraamissani blogeissa on nyt paljon lemmikkihuolta ja -surua. Onneksi teillä tilanne menee parempaan suuntaan. Kun meillä koira joutui käyttämään kauluria, helpotti paljon kun ostin lemmikkitarvikeliikkeestä pehmeän, kankaisen kaulurin. Sen kanssa oli parempi nukkua, eikä se kulkiessa kolissut ovenpieliin. Voimia teille!

  VastaaPoista
 13. Monty toivottaa pikaista paranemista Amandalle. Montylta itseltään leikattiin revennyt polven ristiside jokunen vuosi sitten ja kaikki meni hyvin. Monty kyllä sai/joutui käymään ulkona asioillaan heti 1. päivästä lähtien. Alku oli hankalaa, mutta ihme on, miten nopeasti eläin toipuu; kolmantena päivänä poika jo pissatessaan nosti jalkaa. Polvesta tuli hyvä - ehkä jopa parempi kuin uusi.

  VastaaPoista
 14. Tiuku!
  Onneksi löytyi tarpeeksi iso ja kevyt häkki, jossa voi oleilla myös ulkona.

  Kaanon!
  Amanda on tänään jo huomattavasti pirteämpi.

  Zilga!
  Kauluri on harmittava kapistus.

  Kiitos Kiirepakolainen!

  Tia!
  Toivottavasti aika menee vauhdilla.

  Arleena!
  Amanda on varmaan onnellinen sitten kun ulosmenopäivä koittaa. Niin olen minäkin.

  Riitta!
  Kiitos vihjeestä, pitääpä käydä katsomassa niitä kankaisia.

  Ina!
  Erittäin hauska kuulla, että Montyn leikkaus onnistui ninn hyvin. Terveisiä Montylle.

  VastaaPoista
 15. On teillä kestämistä. Kissaressu ja emäntäressu. Kätevä keksintö tuo häkki. Helpottaa tilannetta ratkaisevasti. 8 viikkoa menee kyllä nopeasti kunhan paraneminen edistyy. Alku aina hankalaa. Toivotan helpompia aikoja teille!

  VastaaPoista
 16. Ei ole kivaa ei, kun kaikki on kielletty. Mutta parempaan suuntaan ollaan nyt koko ajan menossa, joten tsemppiä molemmille.

  Hyvin keksitty, tuo häkki. Meillähän koirat ovat automatkat aina tuollaisessa, ja viihtyvät paremmin, kuin vain penkillä matkustaessa.

  VastaaPoista
 17. Rita!
  Paraneminen edistyy onneksi hyvin. Amandan voimat ovat lisääntyneet niin, että se panee vastaan entistä tiukemmin antibioottia ja kipulääkettä annettaessa.

  Anskukka!
  En tiennyt aikaisemmin tuontyyppisiä häkkejä olevan olemassakaan. Oikein kätevää.

  VastaaPoista
 18. Amanda ja Famu! Yhdessä te pärjäätte hyvin ja huominen on aina parempi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 19. Huh mitä täällä olikaan tapahtunut kun oon vähän aikaa ollut käymättä! Onneksi leikkaus kuitenkin tehty ja takanapäin ja asiat näyttäis olevan hyvin. Mitähän Amandalle oikein mahtoikaan tapahtua, jäänee arvoitukseksi. Onnikoirakin lähettää terveisiä sille, se sanoi ettei se nyt viitsis edes ajaa Amandaa puuhun kun se on noin toipilas.

  VastaaPoista
 20. Aimarii!
  Yhdessä yritetään. Kyllä tämä tästä vähitellen...

  Tuuluska!
  Terveisiä Onnille. Sille Amanda saattaisi kertoa miten se oikein kävi.

  VastaaPoista
 21. Huh, mikä helpotus, että saimme vihdoinkin uutisia. Olemme (kissojen kanssa) olleet NIIN huolissamme teistä molemmista. Luulimme jo vaikka mitä. Olen käynyt joka päivä kurkkimassa sivustoasi.
  Onnea paranemiselle ja oikean kesän alkaessa riemu on ylimmillään : )

  VastaaPoista
 22. Mayo!
  Blogin päivitys on jäänyt paitsioon. Amandaa ei arvaa juurikaan jättää vielä yksin, joten minulla menee ne ajat,jolloin Amanda varmasti nukkuu jokapäiväisten asioiden tekemiseen. Paranemin vaikuttaa edistyvän. Amandalta terveisiä sinulle ja kissoillesi!

  VastaaPoista
 23. Tuo hakki on varmaan hyva idea vaikkei Amanda pitaisikaan siita! Muistan kun Moumoune kerran suoraan leikkauksen jalkeen meni ylakertaan mukama lepaamaan ja sielta hyppasi pienen aukon lapi ULLAKOLLE! En vielakaan ymmarra miten se siihen pystyi, mutta se tietysti halusi olla rauhassa. Joten Amandalle rauhaa myos, ja sita se saa varmaan hakissa.

  VastaaPoista
 24. Hpy!
  Minua ihmetyttää, miten hyvin Amanda viihtyy tuossa häkissä. Se nukkuu siellä tuntikaupalla.

  VastaaPoista
 25. Voi ei... olen ollut poissa ja täällähän on tapahtunut kamalia sillä välin. Paranemista potilaalle!

  VastaaPoista
 26. Kiitos Pau!
  Potilas piristyy päivä päivältä.

  VastaaPoista
 27. i.h.a.n.a kuulla! Alkuvaikeuksien kautta voittoon, Amanda! Kollaa kestää!

  VastaaPoista
 28. Mitä teille kuluu? Onko Amanda jo tervehtymään päin?

  VastaaPoista
 29. Vilukissi!
  Parempaan päin ollaan menossa.

  Amalia!
  Kyllä tästä vähitellen tervehdytään.

  VastaaPoista
 30. Laulan Amandalle:

  Amanda rakas sairastaa, häntä hellikäämme.
  Lääkkehillä hoidelkaa kisuystäväämme.
  Maito tuore lämpöinen hyväks olla voisi.
  Vehnäkorppu valkoinen ehkä avun toisi.

  Patjaksensa parahin matto levitellään,
  Peitteheksi toinenkin kääritähän hellään.
  Laulu kaunis lauletaan univirreksensä,
  Itse käymme uinumaan hänen vierellensä.

  ***
  Hyvää yötä, Amanda ja famu, nukkukaa hyvin :)

  VastaaPoista
 31. Lastu!
  Lämpimät kiitoksemme suloisesta univirrestä! Nukuimme hyvin.

  VastaaPoista
 32. Hyvän ystäväni kissa putosi tuossa 1,5 vuotta sitten kaapin päältä ja kissalta katkesi jalasta sivu- ja ristiside. Iso leikkaushan siitä tuli! Mutta vaikka kissaherra ei ihan nuori poika enää olekaan, niin parani todella hyvin ja on taas oma itsensä :)

  VastaaPoista
 33. Marika!
  Hauska kuulla, että kissaherra paranu entiselleen. Toivottavasti Amandakin.

  VastaaPoista