keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Eläinrääkkäystä.

Arvasinhan minä tänäaamuna, kun famu rupesi tunkemaan muovikassia yhden vanhan tyynyliinan sisään ja jupisemaan, että lasket tietysti taas allesi. Sitten se työnsi sen tyynyliinan sen kamalan kissojenkidutusvälineen sisään. Juu. Ja laittoi laukkuunsa kortin. ROKOTUSKORTIN.
Johan siltä eläinlääkäriltä oli tullut postia viime perjantaina. Ei se kutsukirje tullut minun nimelläni. Se tuli famun nimellä. Tunkisi vaan itsensä siihen kuljetuskoppaan. Tietäisi miltä vankeus tuntuu.

Vetäydyinkin sängyn takalaitaan ja yritin olla sen näköinen kuin ei asia minua millään lailla koskisi. Ei auttanut. Famu tarrasi minuun raa'asti kesken unien. Tartuin päiväpeittoon kynsilläni ja yritin otaa sen mukaan. Pehmikkeeksi. Ei antanut ottaa. Kiljui vaan, että päästä irti. Pakko oli päästää, kun se päiväpeitto ei mahtunut siihen kissojenkidutusvälineeseen.
Sitten lähdettiin. Se auto kääntyi milloin vasemmalle, milloin oikealle. Välillä mentiin ylämäkeen, välillä alamäkeen. Uskokaa, että minä KILJUIN KOKO MATKAN. ERIKORKUISILLA ÄÄNILLÄ.

Eläinlääkärin odotushuoneessa oli SUUNNATTOMAN SUURI KOIRA. Minusta sinne ei saisi päästää suunnattoman suuria koiria silloin, kun minut on kutsuttu. Katsoin parhaimmaksi olla hiirenhiljaa. On siinäkin sanonta. Hiirethän tietääkseni vikisevät koko ajan.
Sitten pistettiin. Älkää kertoko famulle ettei se miltään tuntunut. Sitten eläinlääkäri alkoi loukkaavasti kaivella kylkiluitani. Sitten hän laittoi minut vaa'alle. KILO LIIKAA. MINÄKÖ LIIAN LIHAVA. ÄLKÄÄ VIITSIKÖ! Sitten sain kuunnella laihdutusneuvoja.
ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ KOKO HOMMA.
Takaisintulomatkalla. KILJUIN.
Terveisiä kaikille blogiystävilleni! Toivottaa Amanda Beata Cecilia Dorothea.

P.S. Famu laittoi tähän blogiin Elegian tekemän jouluisen taustan. Näkyy olevan joku tipu ylhäällä vasemmalla. Jätän rauhaan. Laihdutan.

31 kommenttia:

 1. Voi sinua Amanda parkaa. Onneksi meillä ei käytetä mittää tollaista konstia. Ainoastaan silloin minutkin laitetaan samanlaiseen koppaan, kun virtsakivet vaivaavat. Ollaan sen entisen poikaystävän kanssa samanlaisia kivellisä kundeja. Silloin olen kyllä niin kipee, että ei tee mieli huuttaa, eikä kiukutella. Tiedän, että se helpottaa siellä lääkärissä. Mutta että sinä muka ylipainoinen!! Se lääkäri ei tiedä kissaneideistä yhtää mitää. Mielestäni olet just sopiva. Poika nimeltä Doris

  VastaaPoista
 2. Tekisi mieleni päästää tämä koko kaarti olemaan Amandan kanssa samaa mieltä kissankidutuslaatikosta ja eläinlääkäristä, mutta en päästä.
  Hieno tausta, onneksi Amanda on laiharilla. Nanni pitäisi laittaa kanssa leivättömän pöydän ääreen, mutta miten laitat, kun on kaksi kasvavaa pentua aina nälissään ruokakupilla ;)

  VastaaPoista
 3. Aika paha joutua laihikselle näin lähellä joulua! En ollut aiemmin kuullutkaan Amandan koko nimeä. Aika ylväs ja juhlallinen nimi ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan kaameeta!
  Mitä tautia ne yritti susta häätää? Tai siis estää?
  Mikäs se lääkäri muka on sanomaan, jotta minkäpainoinen just Amandan pitäis olla?
  Oliks se itte laiha?
  Mä oon pahoillani tuommosesta kokemuksesta, mutta kylläkai se Famu tietää...
  Hyvä että kiljuit! Se oli ihan oikein=)

  VastaaPoista
 5. Tuo alimmainen kuva kyllä kertoo kaiken Amandan fiiliksistä matkalla sinne kauheaan paikkaan. Silitä taas sitä pikkuista ja laita se kehrätä hyrräämään : )

  VastaaPoista
 6. Voi Amanda pieni raasukka! Huutia pitäisi antaa moisesta kidutuksesta famulle ja lääkärillekkin. Toivottavasti edes pissasit sinne kidutuslaatikkoon! ;)

  VastaaPoista
 7. Doris/Amalia!
  Kiitos! Omastakin mielestäni olen sopiva.

  Zilga!
  Terveisiä koko teidän kaartille. Eikö olekin kamalaa!

  Tuula!
  Ei sovi olla liian hento, kun pitää kantaa koko nimeä.

  Arjaanneli!
  Ne estää kissaruttoa. Nyt ne haluaa estää kissaläskiä kanssa. On tässä kestämistä ja estämistä!

  Taru!
  Nyt on loppupäivä silitelty ja hyvitelty:))

  VastaaPoista
 8. Villikissa!
  Tottakai pissasin. Saivat haistella rangaistukseksi kissanpissaa.

  VastaaPoista
 9. Kylla mekin tiedetaan ettei kiljuminen auta, mutta kuljutaan kuitenkin koska tiedetaan etta se hermostuttaa hpy'ta. Ehka se sitten lopettaisikin meidan viemisen sille tohtorineidille jos tarpeeksi kiljumme.

  VastaaPoista
 10. Amanda, olet nyt turvassa sairauksilta. Sehän se rokotteen tarkoitus on. Saat elää leppoisaa kissan elämää, mutta pitääkö sinun todella laihduttaa. Ja vielä joulu on tulossa.

  Terveisiä famulle, kaunis jouluinen blogipohja.

  VastaaPoista
 11. Moumoune ja Nefertiti!
  Eikö ole kummaa, ettei ne ymmärrä? Jatketaan kuitenkin kiljumista samaan tyyliin.

  Arleena!
  Jos aloittaisin vasta joulun jälkeen. Silloinhan kaikki muutkin laihduttavat.

  VastaaPoista
 12. Kurjat rokotukset pitää kyllä hoitaa, vaikka se julmaa kissaneidolle onkin. Sohvi lähettää täältä takavasemmalta terkkuja - erityisesti tuosta autoilusta ei hänenkään korkeutensa tykkää. Ja huutaa koko matkan, olipa se tunti tai 5 minuuttia. Koetahan nyt toipua reissusta, varmaankin emäntäsi ajatteli vain hyvää - mutta hyi lääkäriä miten rumasti kommentoi ;(

  VastaaPoista
 13. oho, siellähän on ollut oikea kissankidutuspäivä. Aika raakaa, otan osaa Amanda! Ja sitten vielä laihikselle muka joulun alla, KÄÄK!

  VastaaPoista
 14. On nuo ihmiset julmia, kun tuolla tavalla kissaa kiusaavat. Meillä tukitaan myös parin päivän sisällä kuusi kisua kidutuslaatikkoon (jokainen erikseen). Emäntä tosin miettii, pitäiskö Piiskukissalle tilata hevosenkuljetusauto, niin että älä sinä Amanda kauheasti murehdi linjoistasi. Maailmassa on paljon painavampiakin kisuja.

  VastaaPoista
 15. Amanda, joskus noita lemmikkejä pitää ymmärtää, nehän ovat vain ihmisiä, eivät he voi sille mitään. Parhaansa yrittävät, mutta kun kyvyt ovat mitä ovat.

  VastaaPoista
 16. Voi sentäs, onhan Amandalla ollut melkoinen koettelemus, kyllä tuommoinen kyyti laittaakin kissan vähän kirvaamaan.
  Hyvää joulua vaan Amandalle, laihdutuskuurista huolimatta.

  VastaaPoista
 17. Elisa!
  Terveisiä Sohville. Ollaan samaa mieltä autoiluista.

  Elegia!
  On tässä ollut kestämistä.

  Millan!
  Kuusi kisua kidutuslaatikoihin. Sehän on joukkokidutusta. Terveisiä heille kaikille. Erityisesti Piiskulle.

  SusuPetal!
  Joo. Välillä ihmetyttää onko niillä vaistoja lainkaan. Pelkät tyhjät aivot.

  Unelma!
  Hyvää joulua sinnekinpäin!

  VastaaPoista
 18. Kyllä sää seuravaksi kerraksi jo jotain keksit :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos päivän ehdottomasti hauskimmasta postauksesta. :) Voi Amanda-raukkaa, kyllä sille on oltu julmia! Tyhmä ihminen saisi vain käydä itse lääkärissä, mitäs kissaa sinne raahaamaan. :)

  Kiljuminen oli varmasti aika stressaava kokemus.

  Meidänkin eläinlääkäriaikoinamme on kohdattu suunnattoman suuria koiria. On tainnut olla oikea tanskandogipäivä silloin, kun on Nuppua puoskariin viety..

  VastaaPoista
 20. P.S. Tuo ylipainokommentti oli todella raaka. :) Mitä se eläinlääkäri oikein ajatteli? Pikkujouluaikana dieetille! Hupsuja ovat ihmiset.

  VastaaPoista
 21. Isopeikko!
  Älä kerro famulle, mutta aion mennä sängyn alle.

  Ninni!
  Pelkäsikö Nuppu niitä tanskandoggeja? Ihmiset on aika pöhköjä.

  VastaaPoista
 22. Amandalle osaa-ottavia terkkuja! Keskivartalolihavuudesta kommentaatiota sannut ymmärtää Amandan loukkaantumisen syvyyden.
  Dieetille jouluksi? Epistä...

  VastaaPoista
 23. Hei Amanda,
  tule meille vaan meillä leivotaan saat lämmintä kermaa jos annetaan... ja annanhan minä. Maistuisiko voissa paistettu muikkuannos? Tai jos graavina syöt, annan sillä tavalla. Mikä on lempiruokaasi. Olipa mitä tahansa, tarjoan tuplaten. Olen varma että vatsaasi mahtuu. Hyvä jos on tilava masu. Terveisin Amandan ikuinen ihailija

  VastaaPoista
 24. Kaanon!
  Kiitos, että ymmärrät minua! Terveisin Amanda.

  Lastu!
  Lämmintä kermaa mahan täydeltä, kiitos! Terveisin Amanda

  VastaaPoista
 25. Autoilu on sitä kaikista kauheinta, tätä mieltä oli meidän ronttikissamme. Kidutusta pistää laiharille ennen joulua.

  VastaaPoista
 26. Tia!
  Autoilu on ihan kamalaa. Terveisiä ronttikissalle!

  VastaaPoista
 27. Nubs ei onneksi pelännyt niitä tanskandogeja, mutta kyllä se vaikutti tosi hämmentyneeltä ja katsoa tapitti niitä! Ei kai raukka voinut käsittää, että noin jättimäisiä olentoja onkaan.

  VastaaPoista
 28. Jestas, onko kissoillakin jotkut BMI-taulukot?
  Luulen kyllä, että pitemmän päälle Amanda ymmärtää nuo rokotukset. Ne lisää terveitä päiviä hänelle.
  Amanda on Persoona.

  VastaaPoista
 29. Ninni!
  Kokoerot erirotuisissa koirissa ovat kyllä hämmästyttäviä. Onneksi Nubs ei pahemmin säikähtänyt.

  Aimarii!
  Ainakin eläinlääkäri jostain taulukosta katsoi paljonko ruokaa Amandalle saisi antaa. Selvästikin hänellä oli kissojen painoindeksikin hyvin selvillä.

  VastaaPoista
 30. Se on kyllä kidutusta tuo laatikkoon meno, meidän Vilma sen kyllä myös tietää. Meidän Vilmakin joului joku aika sitten lääkärin käsiin, mutta ei se sanonut mitään liika lihavuudesta, vaikka ei Vilma mikään hoikka tyttö ole. Vilma pistelee possunsydämen alta aikayksikön, mutta viimeksi sen syötyään piti vähän sairastaa ja oksentaa. Mutta hyväähän se on, melkein pitää istua jääkaapin edessä kun tietää, että siellä on sydäntä.

  VastaaPoista
 31. Anna-Reetta!
  Possunsydäntä Amanda ei ole pitkään aikaan saanut. Pitääkin ostaa yksi. Lohdutukseksi:))
  Amanda lähettää terveisiä Vilmalle!

  VastaaPoista