perjantai 4. joulukuuta 2009

Huldan huvila.

Joulukuu on valaissut öitämme tällä viikolla. Viime yönä Amanda taisi mennä kuun paisteesta sekaisin. Se herätteli minut maukumalla. Vilkaisin kelloon. Kello oli kymmenen yli. Nousi ylös ja kiittelin Amandaa varhaisesta herätyksestä. Aioin käyttää aamuhetken kirjoittamalla muutaman joulukirjeen. Kaivoin esiin kirjoitustarpeet ja postimerkitkin. Istuin keittiön pöydän ääreen. Silmäni osuivat keittiön kelloon. Se näytti 01.20. Luulin kellon olevan 07.10 siinä vaiheessa, kun Amanda minut herätti. Jotenkin minusta kyllä tuntui siltä, että menipä yö nopeasti ja tulipa nukuttua kertaakaan heräämättä. Kömmin takaisin sänkyyn. Oli pakko tarttua dekkariin ja antaa yhden murhan tapahtua ennenkuin sain taas unen päästä kiinni. Amandan jätin mietiskelemään makuukamarin oven ulkopuolelle.

Päivällä pääsin käymään Huldan huvilassa. Se on paikallisten käsityöyrittäjien myymälä.

Jääkaappimagneetit olivat siellä kiinni vanhassa pyykkilaudassa.

Ostin kierrätyspuuvillasta tehdyn laukun.

Sekä muutamia saarikylässä syntyneen taiteilijan Erkki Sandbergin kortteja. Tässä on saaritunnelmaa.

17 kommenttia:

 1. Kuutamo...kissa...kauhua, sopivassa suhteessa. Söpö laukku.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Kiitos etenkin kuukuvasta. En saa kuusta ikinä tarpeekseni, se on lumonnut minut pysyvästi!

  VastaaPoista
 3. Sama kuu ja valvojia muitakin ;) Minä en uskalla yöllä dekkareita lukea-hui!
  Hienon laukun löysit!

  VastaaPoista
 4. Aika kiva oikeastaan tuo juttu: ensiksi iloitsit siitä että pääsit aikaisin ylös eikä ollut tarvinnut turhia heräillä yöllä, sitten sait iloita siitä että voikin vielä mennä nukkumaan. Ja dekkari vielä kaupan päälle. Ei ollenkaan huono yö ;)

  VastaaPoista
 5. Kuuhulluus iski sitten Amandaankin. Tekeehän se kuu levottoman olon, varsinkin, jos se sattuu onnistumaan tuijottamaan suoraan makuuhuoneen ikkunasta naamaan. Se antaakin oikeastaan hyvän tunnelman lueskella dekkaria!
  Hauska putiikki siellä!

  VastaaPoista
 6. Jospa Amandaa valvottaa täysikuu, kuten eräitä muitakin.Itsekin olen hieman huonosti nukkunut alkuviikosta, tosin en rohkene ottaa kuitenkaan kirjaa seuraksi.
  Farkkukassi näyttää tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 7. Aika aikaisia herätyksiä...

  Tuollaiset käsityöpuodit ovat mukavia.

  VastaaPoista
 8. Hienoja töitä Huldan huvilalla on kyllä.
  Joku noita kissoja vaivaa. Minä sain kolmen kissan voimalla tänäaamuna herätyksen puolineljän aikaan, eikä auttanut muuta kuin lähteä ruokapurkki avaamaan, vaikka napuja oli kuppi täynnä.

  VastaaPoista
 9. Taas niin kauniita kuvia - kiitos! Tuo Huldan huvila vaikuttaa ihanalta paikalta. Minä päätyisin varmasti henkilökohtaiseen konkurssiin, jos kävisin tuollaisissa.. :)

  Joulukirje on muuten viehättävä tapa! Itselläni on sukulainen, joka harrastaa niitä. On mukavaa lukea koko joukon kuulumiset, niin tietää missä mennään. Toivottavasti useammatkin ihmiset viitsisivät joulukirjeillä. On siitä enemmän iloa kuin vain pelkästä kaupan kortista, jossa on sitten vain lähettäjien allekirjoitukset.

  VastaaPoista
 10. Simpukka!
  Vähän jännitystä elämään ettei tule yksitoikkoiseksi.

  Rita!
  Kuuta tuijotan ja etenkin kuunsiltaa.

  Elisa!
  Minulle käy dekkari. Amanda on turvanani:)

  Tuula!
  Ei moittimista yön tapahtumissa.

  Taru!
  Dekkari kuutamossa. Täydellistä.

  Aimarii!
  Kuuhan se taisi olla mikä valvotti.

  SusuPetal!
  Joku tolkku heräämisajassa saisi olla:)

  Zilga!
  Ahaa tämä oli yleistä viime yönä. Ruokaa minäkin annoin. Se rauhoittaa.

  Ninni!
  Joulukirjeessä voi kertoa koko vuoden tapahtumat. Kirjoitan ja saan niitä muutaman joka vuosi.

  VastaaPoista
 11. Mitä sitä yksin valvoa kissa varmaa ajatteli ja kyllä kissojen kuuluu kuutamolla ulista. Mukavan tuntuinen käsityökauppa, kivoja ostoksia, minäkin ostin kierrätysmateriaalista tehtyjä tyynynliinoja, joissa oli lampaan kuvia, tulisikohan uni paremmin ;-)

  VastaaPoista
 12. Olipas tuo Huldan kauppa mukvantuntuinen.
  Amanda, yritäppä nukkua nyt koko yö, vasta aamulla saa herätä.

  VastaaPoista
 13. Tia!
  Kyllä uni maistuu, kun on lampaita pään alla.

  Arleena!
  Yritän nukkua ainakin kuuteen asti ettei Famu hermostu. Terveisin Amanda. Mjau!

  VastaaPoista
 14. Tua pyykkilauta oli hauska!
  Vähän niinku mun vatta:)

  Kuka muuten kuoli?

  VastaaPoista
 15. Lapsena sanottiin kun kysyttiin paljonko kello on: "No lörttiä vaille vartti." Tai: yhtä paljon kuin eilen tähän aikaan. Jospa Amandalla on savolainen kello sisällään. Se osoittaa minuutit, mitäs niistä tunneista. Tämä taisi olla pienoinen puolustuspuhe Amandalle mutta ei sittenkään, kyllä empatia on puolellasi: on pienoinen riski herätä kuutamoyönä, uni karkaa kuun siltaa pitkin. Kirja on hyvä unilääke.

  Huldan huvilassa on hyvä meininki ja kauniita käsitöitä. Viehättävä on saarikylän taiteilijan korttikin. Vesille venosen mieli. (Me kävimme itsenäisyyspäivänä Savossa venepaikalla, muttei enää päästy saareen. Jää oli STOP-liikennemerkki.)

  VastaaPoista
 16. Meidan kissamme eivat ole hairinneet yountamme ollenkaan viime taysikuun aikana. Miatakohan niita vaivaa? Usein Moumoune haluaa ulos joskus neljan aikaan, joskus aikaisemminkin, ja silloinon avattava makuuhuoneen ovi -joka vie suoraan ulos tikapuille - ja Nefertiti haluaa syotavaa viimeistaan seitsemalta. Viikonlopun aikana kumpikin nukkui siivost alakerrassa eika tullut meita herattamaan (ellei unemme sitten ollut niin kuusikea ettemme heranneet mokomata.)
  Kierrattamalla saa kivaa aikaan.

  VastaaPoista
 17. Arjaanneli!
  Jääkaappimagneetit vattan päällä on kivan näköistä. Bikiniasussa.
  Tom O´Reilly tapettiin ajamalla autolla hänen päälleen.= Anne Holt: Presidentin salaisuus. Suosittelen. Luettuaan sen rupeaa pelkäämään poliittisesti, maailmanlaajuisesti.

  Lastu!
  Amanda kiittää! Monet ovat ymmärtäneet häntä kuutamoyönä.
  Täälläpäin mökkiläiset näkyivät vielä ajelevan saariin mökilleen itsenäisyyspäivänviettoon.

  Hpy!
  Ruokaa Amanda haluaa viimeistään kello seitsemältä. Amandalle tuli eläinlääkäriltä kutsu rokotukseen. Siellä taas moititaan. Amanda on liian lihava.

  VastaaPoista