tiistai 1. joulukuuta 2009

Puurojuhlajuttu.

On se vielä olemassa. Aurinko. Se kierii pitkin taivaanrantaa.

Tänään oli eläkeläiskerhon puurojuhla. Äidyin taas pitämään siellä pakinan. Tarjoilen sen nyt tässä teillekin.

Hyvät ihmiset!
Tänä vuonna ajattelin aloittaa puurojuhlaohjelman teon ajoissa. Päätin koko vuoden ajan laittaa muistiin lehdissä julkaistut ja radiosta kuulemani terveellisen elämän ohjeet.
Varsin pian huomasin, että niitähän tulee uusia noin viisi päivässä. Koska niitä näinollen olisi kertynyt vuoden mittaan 1365 kappaletta ja tämä esitelmä kestänyt viisi tuntia, päätin karsia hieman ja kertoa teille vain merkittävimmät.

Kahvi on lempijuomani. Havaitsin siitä seuraavat tutkimustulokset:
- Kahvi on hyväksi keuhkoille. No, senhän ymmärtää! Kun hörppäilee kahvia aamulla oikein suuresta mukista siinä joutuu vetämään henkeä kunnolla, jolloin keuhkot tuulettuvat perusteellisesti heti aamutuimiin.
- Kuppi kahvia ennen päivänokosia estää unihumalan. Tämä kannattaa muistaa, ettei tarvitse lukea Kymen Sanomien tekstaripalstalta jotta: "Unihumalaiset vanhukset häiriköivät marketin kassajonossa."
- Kahvi saattaa ehkäistä ihosyöpää. En muista pitikö sitä juoda vai sivellä kahvilla koko kroppa. Voihan sitä ottaa kahvikylvyn silloin tällöin, jos omistaa kylpyammeen.

Entä sitten suklaa! Siinäpä todellinen terveysravinto:
- Tutkimuksen mukaan, jos syö suklaata kaksi kertaa viikossa on kolme kertaa pienempi riski kuolla sydäntautiin, kuin niillä jotka eivät ikinä syö suklaata.
- Tumman suklaan syönnillä voi vaikuttaa auringon aiheuttamiin ryppyihin. Siinä ei kerrottu vähenevätkö ne vai syvenevätkö mahdollisesti.
- Parin päivän kuluttua edellisestä uutisoitiin, että suklaata pitää ehdottomasti myös sivellä iholle. Ihan itse päättelin tämän käytännön vaikuttavan parisuhdetta parantavasti, kun vaimo päivittäin sivelee, sanotaan nyt vaikka kasvonsa sulalla suklaalla, ja aviomies sitten nuolee sen pois ettei se mene hukkaan. Sitäpaitsi suklaatahan on nykyisin saatavana vaikka minkä makuista. Voi vaihdella makuja. Kuvittelisin ruisleipäsuklaan tai katajanmarjasuklaan terveysvaikutuksen olevan aivan huippuluokkaa.

D-vitamiinista on sitten hohkattu kaiken vuotta.
- Paras uutinen mielestäni oli se, jossa kerrottiin D-vitamiinin estävän yli 65-vuotiaiden kaatumisia. Napatkaa nyt hyvät ihmiset se pilleri joka päivä. Ulos lähtiessä kannattaa vielä laittaa se pilleripurkki taskuun ja toinen vielä toiseen taskuun. Ne kenties tasapainottavat. Ulkoisesti.

Mainitsen tässä vielä, että tutkimusten mukaan:
- Selkäkipu paranee luultua useammin. Mitä sekin tarkoittaa. Luuleeko ihminen, että selkä on kipeä, vaikka se on jo parantunut. En ymmärrä.
- Kylmäkinttuinen nainen on terve. Luvassa on viikon lopulla lumisadetta. Taidan mennä paljain jaloin kävelemään lumihangessa.

Mitä siitä sanotte, kun ensin uutisoitiin, jotta eläkkeellejääminen parantaa terveyttä ja sitten, että eläke on hyväksi terveydelle. Siinä kuulkaa lääkärit ihmettelevät kuukauden alussa, kun eläkkeet tileille tipahtelevat, että missä ne kaikki vanhuspotilaat ovat, kun ketään ei näy vastaanotolla. Loppukuusta tilanne onkin jo toinen.

Yhtä tutkimustulosta olen jäänyt edelleenkin odottelemaan.
Mikä ihme parantaisi nimimuistia!
Kun minulle äskettäinkin kävi sellainen tapaus, että tapasin tuossa Keskuskadulla konserttitalon edessä naisihmisen, jonka nimeä en muista. En sitten millään. En vaikka kuinka mietin.
Kerroinkin siitä yhdelle toiselle naisihmiselle. Kävimme seuraavanlaisen keskustelun:
Minä: "Muistatko sen naisen nimeä, joka oli ensin höyläämöllä töissä ja sitten meesauunilla siivoamassa ja joka kävi sen toisen höyläämön naisen kanssa vapaakirkossa?"
Tämä toinen: "Tarkoitatko sillä toisella naisella sitä, jonka poika oli töissä korjauspajalla ja sen pojan lapset olivat aina kesätöissä Kutsetilla? Niin ja sitten sen miniä oli töissä laboratoriossa. Ootas nyt! Sen miniän etunimi on Famu."
Minä siihen: " Juu, muistan minä sen. Nyt muistankin. Sen sukunimi on Falsetissa. Jotenkin tuntuu kyllä tutulta."
Siinä vaiheessa ymmärsin, että olin tavannut itseni Keskuskadulla konserttitalon edessä. Arvatenkin olin matkalla siihen konditoriaan missä on ne mielettömän ihanat kakut. Sillä mielettömien ihanien kakkujen määrällä menee kyllä nimimuisti ja muukin muisti.

Muistin juuri, että lopuksi minun pitää toivottaa omasta sekä sivupersoonani puolesta erittäin hyvää ja leppoisaa ja maukasta joulua teille kaikille!

22 kommenttia:

 1. Siinä olikin positiivisiä uutisia kerrakseen. Sekin on hienoa, että löytää itsensä ihan vaan niin kun puol huolimattomasti :)

  VastaaPoista
 2. Tässähän oli kaikkea oleellista...kahvia suussa ja iholla, suklaata myös ; )
  D-vitamiinia myös taskussa ja aivan...paljon huumoria!!!!!! Näillä mennään pitkälle, mainio juttu tämä! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Maukasta pakinaa pyörittelit!! Parhaat terveysneuvot tuli tässä Famumaisen räiskyvässä muodossa! En edes yrittänyt pidellä naurua :DDD

  VastaaPoista
 4. Aah, tämä oli hauska! Kahvia ja suklaata iholle ja sitten lakanoiden väliin :)

  Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Aplodeerasin vallan mahdottoman paljon pakinallesi.
  Huumorilla on terveysvaikutuksensa myös.

  VastaaPoista
 6. Kaikki varmaan kuuntelivat hievahtamatta ja totisina pakinasi loppuun asti. Minulla lukiessani näkö sumeni ;)

  VastaaPoista
 7. Riemastuttava pakina, oli mukava aamunavaus tässä.

  VastaaPoista
 8. Amalia!
  Itsensä löytäminen on tärkeää.

  Taru!
  Vitamiinit taskuun ja menoksi!

  Tuula!
  Löysin itseni. Terveysneuvojana.

  SusuPetal!
  Menit asian ytimeen.

  Aimarii!
  Kiitos taputuksista!

  Zilga!
  Vakavan näköisinä kuuntelivat vakavaa asiaa;)

  Kiitos Vilukissi!

  Unelma!
  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 9. Voi Famu:DDD
  Kiitos vinkeistä! Mä tästä lähenkin ettimään sopivaa "maalattavaa"!!

  VastaaPoista
 10. Suklaa on niin hyvaa, mutten kuitenkan halua sita lakanoitten valiin. Pitanee nuolaista pois ensin.
  Miten muuten on, mina en muista enaa, milloin aurinko nousee, ja milloin se laskee talla hetkella Suomessa? Siella etelassa.

  VastaaPoista
 11. Arjaanneli!
  Vink, vink! Kyllä se löytyy.

  Hpy!
  Aurinko nousi tääällä tänään klo 8.53 ja laski klo 15.10. Valoisaa on noin 8 tuntia. Tänään olikin kirkas sää, mutta eilen piti pitää valoja päällä sisällä koko päivän.

  VastaaPoista
 12. Olen ihan varma että elämäni piteni paljon kun tämän luin. Kiitos kun pääsin mukaan juhlaan. Joulupuuron mantelin löysin.

  Semmoinen on hyvän tuulen voima:).

  VastaaPoista
 13. Minusta tuntuu kans, että tästä tuli elinvuosia lisää..hieno juttu ja ihanasti kirjoitettu. Varmaan 'livenä' oli vieläkin (jos mahdollista) hauskempi. Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Lastu!
  Rouskutellaan manteleita!

  Elisa!
  Livenä olin aika livenä. Tuli ihan hiki.

  VastaaPoista
 15. Tumma suklaa sekä syventää, että tummentaa ryppyjä, vai olinkokohan jo sivellyt suklaat naamaani ja nuolaisu oli jäänyt puolitiehen, tiedä sitten...

  VastaaPoista
 16. Kaanon!
  Kannattaa nuoleskella huolellisesti;)

  VastaaPoista
 17. Ihana pakina, kyllä alkoi hymyilyttämään, niin monta tuttua juttua oli ;-))

  VastaaPoista
 18. Aatteles, toiset etsii itseään koko ikänsä kaikista eksoottisista paikoista eikä silti löydä. Sinä olit jo tavannut itsesi siinä keskuskadulla konserttitalon edessä. Mikä mahtava etu. Elämän voi ottaa tosi rennosti.

  VastaaPoista
 19. Tia!
  Mehän tiedetään nämä jutut:))

  Isopeikko!
  Rennosti vaan, tapasin itseni!

  VastaaPoista
 20. Oli pakko tuossa puolessa välissä huutaa miehellä; tuoppas pari palaa suklaata. Olin ostanut suklaan huomista kakun koristelua varten, mutta nyt oli pakko, jos halauan elää pidempään enkä halua ryppyjä. Otin siis 2 palaa tai no otin kolmannenkin.

  VastaaPoista
 21. Arleena!
  Ei sitä kukaan huomaa, jos pihistät siitä kakkusuklaasta vielä yhden palan. Tai kaksi.

  VastaaPoista