sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Juhlamatka osa 2.

 Juhlamatkan toisena päivänä lähdettiin heti aamiaisen jälkeen hotellia vastapäätä sijaitsevaan Saint Stephen's Green-nimiseen puistoon.


Puisto on yhdeksän hehtaarin laajuinen, joten siellä voi tehdä kunnon aamulenkin.

 Kuten lammen pinnasta huomaa, satoi. Ei kovin runsasti, mutta sen verran, että sateenvarjo oli aluksi tarpeen.

 Läpötila oli suunnilleen yhtä kolea kuin Suomessakin oli ollut sieltä lähdettäessä. 6-7astetta. Kevät oli Irlannissa kuitenkin pidemmällä, johtuen lauhemmasta talvesta.

 Saint Stephen's Green on erittäin suosittu puisto. Se on yleensä sekä Dublinin asukkaiden että turistien kansoittama. Koleasta säästä johtuen puistossa liikkui vain muutama turisti ja jokunen paikallinen aamulenkkeilijä.

 Puisto on vuosisatojen kuluessa ehtinyt palvella niin yhteislaitumena kuin hirttopaikkanakin.

 Vuonna 1880 Sir Arthur Guinness osti alueen omakseen, koristeli sen salaperäisillä poluilla ja kaarevilla lintulammikoilla ja lahjoitti sen kaiken kansan iloksi.

 Puiston laidalla olen näköjään kuvannut tämän patsaan. Nyt olen kuitenkin jo unohtanut patsaan nimen, josta olisi kenties selvinnyt, miksi naiset siinä ovat kovin surullisen näköisiä.


 Lounaan jälkeen tunnettiin taas tarvetta liikuntaan ja käveltiin Merrion Square- aukiolle. Matkan varrella kuvasin tämän elegantin oven. Näin jälkeenpäin harmittaa, etten ottanut enempää kuvia hienoista, erivärisistä ovista. Niitä oli usein samassa rakennuksessa vierekkäin punaisia, keltaisia, sinisiä, vihreitä. Riehaannuin niin, että kotiin palattuani vaihdoin ennen matkaa tilaamani uuden ulko-oven värin punaiseksi. Onneksi sitä ei oltu vielä ehditty valmistaa, joten värin vaihto onnistui. Kunhan se parin viikon päästä on asennettu, laitan tänne kuvan siitä.

 Ohitimme Luonnonhistoriallisen Museon, jonka pihalla komeilivat nämä puksipuina kasvatetut eläimet. En kuitenkaan aio yrittää saada aikaiseksi omista pikku puksipuistani vastaavia. Mahdotonta mikä mahdotonta.

 Kirjailija ja runoilija Oscar Wilde lepäilee hämmästyttävän rennon näköisenä Merrion Squarella sijaitsevan puiston sisäänkäynnin liepeillä. Luulisi olevan vaikeata vuosisadasta toiseen pysytellä tuossa asennossa kiven päällä:)

 Tarjoan tässä vielä lähikuvan, jotta hänen ilmeensä näkyy paremmin.
Puistoa ympäröivät Yrjöjen aikaista arkkitehtuuria edustavat upeat talot. Hämmästyttävä määrä irlantilaisia kirjailijoita on lapsena asunut niissä punatiilisissä taloissa. Yritin katsoa niitä tarkasti ymmärtääkseni, mikä aiheutti moisen kirjailijakeskittymän.

 Ehkä osasyynä oli heillä leikkipaikkana ollut aukion keskellä sijaitseva hurmaava puisto.

 Tulppaanit kukkivat.

Paikka paikoin kasvullisuus on erittäin rehevää.
Kun te nyt, hyvät lukijani, olette joutuneet kävelemään näin paljon, lupaan seuraavassa osiossa viedä teidät oluttehtaalle.

22 kommenttia:

 1. Luin samaan syssyyn molemmat osat. Hienoja kuvia ja hauskasti kerrot matkasta. Tuo kylpyammejuttu edellisessä osassa alkoi oikein naurattamaan, entisenä urheilijana muistui mieleen nuo saksihypyt;))
  Noin kauniissa puistossa mieluusti tekisi päivälenkin, kamera kaulassa.
  Hieman tuli jano, odotan sinne oluttehtaalle menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oluttehtaalla oli oikein mielenkiintoista. Kerron, kunhan ehdin.

   Poista
 2. Olipas viehättävä kävelyretki! Ihan tulin hyvälle tuulelle vaikka takana on rankka päivä, viikko ja kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että ilahdutin mieltäsi! Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Kiitos, jotta sain olla mukanasi matkalla.
  Oi, jospa täälläkin tehtäisiin tuollaisia patsaita kuin Oscar Wildestä siellä.
  Noita yrmyköitä nunnapatsaita kyllä piisaa.
  Nauti lomastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen patsas, jolla on värikkäät vaatteet taitaa olla aika harvinainen.

   Poista
 4. Hyviä kuvia, kauniita patsaita ja puistoja:))

  VastaaPoista
 5. Mieluusti kyllä kävelinkin. Olipa mielenkiintoinen puisto ja runoilijalla luova ilme :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Oscar Wilden patsas on mielenkiintoinen: miehen ilme on sopusoinnussa hänen teostensa kanssa, sekoitus kyynisyyttä ja sarkasmia. Dandyn kengätkin sopivat kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi Oscar Wilden ilmeestä. Hyvin on kuvattu.

   Poista
 7. Luulenpa olevani melkoisen varma asiastani. Jos lapsuuteni leikkipaikan lähellä olisi ollut kuvaamasi puisto, ei mitään määrää runoillani ja pakinoilla joita olisin esiin suoltanut. Sanoo kuvistasi inspiroitunut ja mielikuvittelee itsensä kivelle lepäilemään Oscar Wilden viekkuun;o)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, Kaanon, siltä, että sinulla on tainnut olla mainiot leikkipaikat pienenä. Runoistasi ja pakinoistasi päätellen siis!

   Poista
 8. Nautin suunnattomasti kävelyretkestä puistossa. Kiitos Famu. Ei siinä tihkusade haittaa, kun noin paljon löytyy kaunista ja ihmeellistä.

  VastaaPoista
 9. Kiitän kävelyretkestä kauniissa puistossa sekä aikaisemmista hotellikuvista. Muutkin Dublinissa käyneet ovat hämmästelleet kaupungin kauniita ulko-ovia.

  VastaaPoista
 10. Kaunista on! En ole viela koskaan Irlannissa kaynyt muttanyt tekee viela enemman mieli joskus sinnekin tupsahtaa.

  VastaaPoista
 11. Voi, mitä ihania paikkoja olet päässyt katselemaan ja kuvaamaan.

  VastaaPoista