perjantai 24. huhtikuuta 2009

Ikkunanpesu.

Rannan rinteessä on ensimmäinen kääpiöiiris avannut kukkansa. Laitoin 20 sipulia maahan joulukuussa. Niitä on noussut täällä hetkellä kahdeksan. Jännittävää nähdä minkä verran niitä tulee. Tällä hetkellä ne kasvavat melkein pelkässä hiekassa.

Sain tänäaamuna ikkunanpesukohtauksen. Onneksi se kohdistui vain keittiön ikkunaan. Yleensä jos kohtaus iskee, on ryhdyttävä heti toimeen. Niin teinkin. Hankin uudet ikkunat viime syksynä. Kuinka ollakkaan, en millään onnistunut avaamaan ulommaista ruutua. Ikkunoiden mukana tuli oikein opaskirjanen "Ikkunan huolto- ja käyttöohje". Kaivoin sen esiin ja totesin, että vempain jota en saanut auki on nimeltään pienpainike. Yritin vääntää sitä kaikin voimin. Ei auennut. Soitin ikkunatehtaan paikalliselle edustajalle. Puhelu meni vastaajaan. Soitin ikkunatehtaalle. Siellä erittäin palvelualtis keskus yritti yhdistää tekniseen palveluun. Olivat kaikki varattuja. Hän yritti yhdistää samaiselle paikalliselle edustajalle. Ei onnistunut. Hän yritti yhdistää ikkunoiden asentajalle. Ei onnistunut. Hän lupasi laittaa paikalliselle edustajalle viestin asiasta.
Odottelin. Pelkäsin, että ikkunanpesukohtaukseni menee ohi. Puolentoista tunnin kuluttua edustaja soitti. Hän neuvoi minua painamaan ikkunan puitetta ulospäin samaan aikaan kun väännän pienpainiketta. Kiittelin neuvosta. Hän lupasi tulla paikanpäälle, jos ei vieläkään aukea.
Ei auennut vaikka painoin ja väänsin ja painoin ja väänsin ja painoin ja väänsin.
Onneksi tytär pistäytyi. Hän painoi ja väänsi. Ikkuna aukeni.
Pesin ikkunan raivon vallassa. Koko ongelma ilmeisesti johtui siitä, että olen liian vanha. Ei riitä voimat ikkunan avaamiseen!! Sietämätöntä!!! Sain kuitenkin ikkunan suljettua.



Tyytyväisenä siitä ripustin mieliverhoni keittiöön kesäksi


Tässä kuvio lähempää. Juuri oikea mummonmökkiin.

3 kommenttia:

 1. Todella ihanat kesäverhot!
  Sinulle on muuten haaste blogissani.

  VastaaPoista
 2. No johan kävi hankalaksi ikkunoiden pesu. Mäkin saan noita kohtauksia joskus, korkeintaan kerran vuodessa. Silloin on tosiaan ryhdyttävä pikaisiin toimiin, ennen kuin kohtaus menee ohi:) Taloomme vaihdetaan ikkunat joskus kesällä, mikä pelastaa minut tänä keväänä ikkunoiden pesulta. Eihän niitä kannata pestä, jos ne kerran vaihdeaan....

  VastaaPoista
 3. Tuija!
  Katsoin haasteen. Siihen vastaaminen vaatii ankaraa aivotyötä. :))

  Hullukaali!
  Samasta syystä minäkin jätin ne pesemättä viime keväänä. Jätin ne pesemättä syksylläkin. Kuka nyt uusia ikkunoita pesemään!! Olin kyllä vähän hämmästynyt siitä, että ikkunalasit eivät olleetkaan putipuhtaat tehtaalta tullessaan.

  VastaaPoista