torstai 23. huhtikuuta 2009

Kiurunkannuksia näkyy jo!

Pihallani kiurunkannukset puhkeavat juuri kukkaan. Niitä kasvaa saarikylässä runsaasti. Se ei ole Suomessa kovin yleinen. Saarikylän asukkaille niiden kukkiminen on odotettu kevään merkki. Ne ilmestyvät ennen valkovuokkoja, joita niitäkin kasvaa täällä paljon.

Tässä vielä lähikuva kiurunkannuksesta.


Tänään poistuessani kotipihasta vastaan käveli tämä kiiltäväkarvainen kissa. Se huuteli jo kaukaa että: " Onko Amandalla jo se polkupyörä?"


Sen talon pihalla, jonne olin menossa kohtasin tämän kissan. Sen nimi on Muusa.

Se kertoi minulle olevansa tavattoman notkea.

Ja kysyi voisiko saada lainata Amandan polkupyörää muutamien sirkustemppujen esittämiseen.

Sanoin molemmille, että mitään polkupyörää ei nyt osteta, mutta jos haluatte tulla Amandan luo kylään, niin hänen kesämökkinsä on jo siivottu ja penkkikin odottaa istujaa.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä Muusa onkin notkea. On se hyvä, että et sitten hommannut Amandalle sitä pyörää, eihän se Amanda parka sitä koskaan näkisikään, kun aina joku olisi sitä lainaamassa. Ihana kesämökki Amandalla.

  VastaaPoista
 2. Amalia!
  Jospa Amanda nyt rupeaa hoitamaan puutarhaa ja sensemmoista, kun mökkikin on kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Upea mökki Amandalla! Puutarhanhoito on ainakin meidän ainoan ulkokisulimme lempiharrastus. Sisäkisutkin kyllä kouluttavat ahkerasti taimia ikkunalaudalla.

  Oli muuten mukavaa nähkä kiurunkannus edes kuvassa. Täällä pohjoisempanahan niitä ei juuri kasva :-)

  VastaaPoista
 4. Millan!
  Kissat ovat niin avuliaita. Etenkin puutarhan lannoitus sujuu Amandalta. Sisähiekka on ollut käyttämätöntä jo viikon verran.

  VastaaPoista
 5. Hieno kiurunkannus! Minä en muista koskaan tuota luonnossa nähneeni, mutta en oikein ollut biologian(kaan) tunneilla kovin ahkera.

  VastaaPoista
 6. Tuija!
  Ei mikään ihme, jos et ole nähnyt. Se kasvaa Etelä-Suomessa kosteissa lehtometsissä. Täällä sitä näkee "aivan sinisenään" eräänä ensimmäisistä luonnonkukista keväällä. Sen kukinta on nopeasti ohi.

  VastaaPoista