sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Rokkaa ja lopuksi tanssia.


Eilen pidettiin saarikylän perinteinen kevättapahtuma. Sen onnistumiseksi kaikki saarikylän yhteisöt lyövät hynttyyt yhteen ja ponnistelevat tapahtuman onnistumiseksi. Työskillä voi käydä syömässä hernekeittoa, juomassa kahvia tai "limskaa" ja nauttimassa työskin edessä grillimakkaraa. Saarikylän VPK tarjoaa lapsille paloautolla ajelua. Voi suorittaa luontorastin ja käydä koululla kirpputorilla. Esilläoleva näyttely kiinnostaa kaikkia kävijöitä.

Lasten askartelun näytteitä.

Koululla olevassa kutomossa tehtyjä mattoja.

Vanhat palomiesten kypärät olivat VPK:n pöydällä.

Saaren taiteilijat olivat laittaneet esille teoksiaan.

Jokaisen piti tietenkin kirjoittaa kevätruno.
Ottamani kuvat ovat vain pieni osa näyttelystä. Minulla piti kiirettä kahvinkeitossa. Keitin sitä kello yhdestätoista kuuteentoista ja yhdeksästätoista kahteenkymmeneenkolmeen.
Kuudestatoista yhdeksääntoista saarikylän asukkaat, ja minäkin, kävimme kotona hengähtämässä ja vaihtamassa tanssiasun yllemme. Tanssit Trio Hovinarrien tahdissa ovat hurmaavaa katsottavaa. Siellä voi nähdä äidin sylissä tanssivan vauvan, isän kanssa tanssivan tyttären, isoäidin kanssa tanssivat kaksi pikkutyttöä ja tietysti kaikenikäisiä pariskuntia. Milloinkaan tällä tanssilattialla ei ole liian ahdasta. Vaikka jalkani ovat sen tuntuiset kuin olisin kahvinkeiton sijaan tanssinut koko päivän, odotan jo seuraavaa tapahtumaa.

1 kommentti: