keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Mummelit suljetussa tilassa.

Tässä takaterassillani oleva pääsiäisenodotuskori.

Tänään meitä oli viisi mummelia palveluautossa ostoksinemme matkalla lähikeskustasta kotiportille. Ajettuamme yhden pysäkinvälin, kuljettaja pysäytti auton tarkoituksella lisätä mummeleiden lukumäärää vielä yhdellä. Palveluauton ovi ei auennut. Kuljettaja yritti uudelleen useita kertoja. Kuului vain omituisia ääniä. Siinä vaiheessa oven ulkopuolelle ilmestyi auttavainen mies, joka yritti käsivoimin vääntämällä avata ovea. Koska autossa on kuljettajan vieressä ovi, hyppäsi hän siitä ulos tekemään samaa. Hän hyppäsi taas sisään yrittämään oven aukaisua. Ei auennut. Siitä kuljettajan viereisetä ovesta matkustajien olisi ollut vaikea mennä ulos, sillä siinä välissä on aika korkea seinämä.
Mietin, kuinka kauan tässä mahdetaan joutua istuskelemaan. Kenties yli pääsiäisen. Onneksi oli tullut käytyä ruokakaupassa. Oli mukana ainakin leipää ja leikkelettä. Niin, ja kissanruokaa tietysti. Sillähän pärjää pitkälle. Sorttimentin nimi oli "Hurmurin herkut". Ainakin Amalia syö sitä mielellään. Kahvia ei kyllä ollut. Se huomio aiheutti minulle paniikkituntemuksia.
Kuljettaja otti esiin jonkinlaisen vempaimen ja meni vääntelemään sillä ovea oven joka reunasta.
Sitten hän hyppäsi taas sisään ja yritti ovea auki. Se suvaitsikin aueta. Mummeleiden suusta pääsi yhteinen helpotuksen huokaus.

Ai niin, olin melkein unohtaa kertoa, että kun tänään menin pankin kolikkoautomaatille viemään yhdistyksen kolikoita, laitteen se osa mikä lajittelee kolikot oli aivan täynnä ilmeisesti edellisen kävijän sinne jättämiä rahoja.
Pari käyntiä sitten siellä oli kaksi ruuvia, kuten olen kertonut.
Taas piti heittäytyä rehelliseksi ja mennä ilmoittamaan automaatin tilanne virkailijalle.
Hän avasi laitteen. Mätimme yhdessä siellä olevat rahat muovipussiin. Ilmeni, että lajittelijaan oli tälläkertaa juuttunut hyvin ohut muoviletkun pätkä. Sen poistamiseen virkailija käytti sieniveistä ( Ihan totta! ) ja pinsettejä. Laite saatiinkin kuntoon. Se laski kolikkoni ja sai tulokseksi 9,40 euroa enemmän kuin olin kotona laskenut kolikoita olevan. Vähän ihmettelin, mutta sitten ymmärsin, että nehän olivat tietenkin kasvaneet korkoa silläväli kun laitetta puhdistettiin. Olimmehan pankissa! Tarpeellinen kapistus tuo sieniveitsi. Pitäisiköhän sellaista ruveta kantamaan laukussa mukanaan koko ajan.
Kenties se palveluauton ovikin olisi auennut sillä oitis.


Lopuksi meillä on tässä esillä saarikylän kissojen tämänhetkinen hiirenpyydystystilanne.
Kortit on taiteillut Graham Oakley.

9 kommenttia:

 1. Jestas, ku piti palata lukemaan uudelleen otsikko, luin ekalla kertaa pääsisäänkäynninjonotuskori. Taitaa mullakin olla samanlaiset aivot kuin sullakin; sinilevä. Sait kyllä hyvän koron rahoillesi, se tais olla sellainen riskisijoitus tuottonsa puolesta. Mulla on kynsisakset laukussa aina, joskus olen ajatellut, että onkohan se teräaseen kuljettamista yleisillä paikoilla? Se sieniveitsi kyllä vois olla. Toki monilla miehillä on vyössään roikkumassa sellainen jatke; letterman puukko (leatherman?), no jokin sellaanen kuitenkin. Mitäs jos mekin hommattais sellaiset sveitsiläiset kunnon monitoimipuukoot!?

  VastaaPoista
 2. "Sorttimentin nimi oli "Hurmurin herkut". Ainakin Amalia syö sitä mielellään."
  No tietysti Hurmurit menee ihan kun tyhjää vaan, mutta eikö se sinun kissa olle AMANDA ??:D

  VastaaPoista
 3. Vilukissi!
  Juu sellaiset meidän pitää hankkia heti ensitilassa.

  Amalia!
  Voi hyvät hyssykät!!!! Kirjoitusvirhe!!!
  Johtuu sinileväaivoistani.
  Tekisi mieli korjata. En kuitenkaan viitsi, kun sitten sinun kommentistasi menee koko vitsi. Saa nähdä tuleeko muita huomautuksia asiasta.
  Ei kannata näyttää tuota tekstiä Amandalle. Saattaisi loukkaantua pahasti, kun on niin herkkätunteinen.
  Onneksi sinulla riittää huumorintajua.

  VastaaPoista
 4. hehheeh...voihan Amaliakin syödä "Hurmurin herkkuja"!! Jos vain nyt epähuomiossa paljastit salaisuuden meille muille?

  VastaaPoista
 5. vilukissi!
  Suosittelen "Hurmurin herkkuja" lämpimästi kaikille naisihmisille.
  Miten olisi aivan uusi pääsiäistoivotus?
  "Hurmurinherkullista Pääsiäistä!"
  Toivottelee kaikille famu.
  (Pahus, kun ehdin jo lähettää kaikki pääsiäiskortit)

  VastaaPoista
 6. Kauhunhetket palveluautossa. Ajatelkaas, jos ei ovea olisikaan saatu auki ei sitten millään. Ei muuta kuin palokuntaa paikalle... ;D

  Minäkin ihmettelin, että oletko ristinyt kissasi uudelleen, mutta eihän sitä aina voi oman kissan nimeä muistaa :DD

  Nuo kortit ovat aivan ihania! Kiva, kun laitat niitä tänne. Jäin ihan tuijottamaan alemman kortin hiiriä - kaikilla on omanlaisensa ilme.

  VastaaPoista
 7. Elegia!
  Olisikohan palokunta avannut sen auton purkinavaajalla.
  Juu, pitäisi ehdottomasti aina kirjoittaa Amanda Beata Cecilia Dorothean koko nimi.
  Se vaatii jonkinverran skarppausta.
  Korttitarina jatkuu. Sen lupaan. Odotahan kun pääsen museokissoihin.

  VastaaPoista
 8. Sanon sulle, että tää on rääkkäystä laittaa noita kortteja näytille!!!
  Herkullista pääsiäistä kuitenkin:D

  VastaaPoista
 9. Amalia!
  Kiitos Pitkäperjantaiaamun nauruista.
  Herkullista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista