tiistai 23. kesäkuuta 2009

Autiot talot

Elegian blogissa käydään keskustelua autioiden talojen kuvaamisesta. Saako niitä yleensäkään kuvata ja niihin mennä sisään. Minäkin pistin lusikkani soppaan, kommentoin ja olin sitä mieltä, että kyllä saa. Olinhan minäkin tehnyt niin. Hyvä perustelu:))

Elegia halusi nähdä kuviani. Olen kuvannut nämä yli kymmenen vuotta sitten. Se aiheutti etsintää. Etsintä on aina terveellistä. Sen yhteydessä löytyy niitä asioita, joita on joskus etsinyt ja löytänyt, muttei enää tarvitse. Saattaa jopa heittää jotain ehkä ja mahdollisesti pois. Kuvat ovat niin isoja, että piti laittaa ne olohuoneen lattialle ja kuvata uudelleen, jotta sain ne siirrettyä tänne koneelle.
Nyt ne ovat jo ainakin kolmeen kertaan eri tekniikoilla käsiteltyjä. Sisäkuvia en löytänyt.


Talot olivat niin surullisen kauniita, että laitoin niihin silloin kymmenen vuotta sitten asukkaita. He ovat asuneet siellä onnellisina elämänsä loppuun asti. Ole hyvä Elegia!

5 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Itse harrastan myös autiotaloja, ja kuvaan niitä blogiini... tuhansia kilometrejä tulee vuodessa ajeltua talojen perässä:)

  VastaaPoista
 2. Elisa!
  Kiva, kun kävit katsomassa. En varsinaisesti etsi autioita taloja, kuvaan niitä mielenkiinnolla, jos semmoisen sattumalta löydän.

  VastaaPoista
 3. Pysähdymme kans aina 2 erittäin ison pohjalaistalon kohdalle, jotka ovat molemmat hylättyjä ja rapistuneita ja tyhjiä. Mietin aina silloin tarinaa niille...miten voi olla kaksi niin isoa ja komeaa taloa molemmat hylättyjä, vierivieressä. Monasti olen miettinyt, että pitäisi kirjoittaa tarina niille. Ovat vieraalla paikkakunnalla, etten ole voinut kysyäkään syytä talojen kohtaloon. Kuka lähti viimeksi ja sammuttiko lähtiessään valot ja päästi kissan ulos?

  VastaaPoista
 4. Nämä ovat aivan ihania, kauniita ja historiaa henkiviä! Ja nuo vanhojen talojen muodot tosiaan ovat ihan omaa luokkaansa.

  Jännä idea laittaa niihin asukit. Itse olen vääntänyt vain henkiä taloon, mutta kenties joku kerta hieman matkin sinua ja teen johonkin taloon perheen. Toivottavasti ei haittaa? :)

  Ps. Sehän on paras perustelu: Koska minäkin... ;D

  VastaaPoista
 5. Vilukissi!
  Tietääkseni museovirasto on suojellut nämä talot. Ne olivat vuosikymmeniä autioina rapistumassa, mutta tuo keskimmäisen kuvan talo on nyt peruskorjattu. Muista en tiedä, sille alueelle ei nykyisin pääse.

  Elegia!
  Laita vaan asukkaita taloihin. Perustetaan "Autioiden talojen kuvausasutusliike". Kyllä tuli taas keksittyä mahtavan hieno uudissana! Olen siitä niin ylpeä;)))

  VastaaPoista