lauantai 13. kesäkuuta 2009

Vielä tämäkin!


Samana päivänä kuin edellisen postaukseni tapahtuma tapahtui, tapahtui vielä tämäkin. Tautologia tässä on tahallista ja korostaa tapahtumien vyöryntää kohdallani! Menin kyseisenä päivänä käymään lähikeskustassa. Siellä oli toripäivä. Tullessani ulos vihannesteltasta, kinnittyi huomioni torille levitettyihin jalkineisiin. Niiden nimi taitaa olla crocit. Tai jotakin sinnepäin. Olivat ihanan kukkakuvioisia, hintakin oli vain 5 euroa. Siitä ymmärsin heti, että jotain piraattituotteita varmastikin. En kuitenkaan pystynyt vastustamaan niiden herttaista ulkonäköä. Menin ja sovitin. Ostin. Myyjä pakkasi ostoksen muovikassiin ja sulki kassin suun huolellisesti. Siirryin valintamyymälään. Piti jättää edelliset ostokset säilytyskaappiin. Avasin kaapin, työnsin ostokseni sinne, ja ihmettelin mielessäni, mitä siellä lieneekään ennen minua säilytetty, kun siellä haisin niin KAMALALLE! Tehtyäni ostokset valintamyymälästä, hain laukkuni säilytyskaapista. Siellä HAISI. Hyppäsin palveluautoon. Ilmaus "hyppäsin" on kohdallani käsitettävä kuvaannollisesti. Oikea sana on ponnistauduin. Tai kiskoin itseni. Palveluautossa on erityisen korkea askelma kadulta autoon. Istuessani autossa aloin epäillä kassini muuttuneen KAAMEAN HAJUISEKSI siellä säilytyskaapissa. Nuuhkaisin sitä. Totesin muovikassin, missä kenkäostoksen oli, haisevan. Otin sen käteeni, palveluautoon levisi HAJU.
Pyysin edessäni istuvaa tuttavaani haistamaan sitä. Hän kohteliaana ihmisenä sanoi vain "HUI!!"
Kotiin tultuani totesin, että ostamani kengäthän ne haisivat. Kiikutin ne takaterassille, missä ne ovat vieläkin. Haistelen niitä aina ohi mennessäni. Mietin montako kuutiota puhdasta meri-ilmaa ne ovat jo saastuttaneet. Mitä jatkuva haistelu vaikuttaa aivoihini? Onko se syy siihen, etten saa tätä juttua loppumaan? Kuinka kauan minun pitää antaa niiden seisoa takaterassilla ilmaa pilaamassa, ennenkuin saatan heittää aivan uudet 5 euroa maksaneet kengät roskikseen? Älkää kertoko minulle, että haju lähtee, kun vain alan käyttää niitä. Jo 23 ihmistä on kertonut sen minulle. NE HAISEVAT VAARALLISELLE!


Laitan tähän vielä kuvan maisemasta, jonka merenraikkaan tuoksun ne pilaavat.

Ja kukkaan puhjenneesta koristemansikasta.

Ja alppitähdestä, jonka viattomuuden edellämainittu haju kenties vie. Tiedättehän: "Edelweiss, edelweiss, kukka.........

8 kommenttia:

 1. Haha, anteeksi että nauran täällä kippurassa! varsinaisen hajupommin olet ostanut - onneksi laitoit kauniin merellisen maiseman ja parit kukat, että tuo haju vähän turtui.

  Mutta mutta, miten tämän sanoisi... Itse ostin crocsit (varmaan piraattitavaraa myöskin, kun maksoivat sen viitisen euroa) viime kesänä eräästä kyläkapasta ja arvaa mitä - NE HAISIVAT! Pistin popot ulos pariksi viikoksi ja haisu hälveni hiljalleen. Eli älä vielä heitä niitä pois, piilota vaikka ne puutarhasi perimmäiseen nurkkaan (ja toivo, etteivät kukkaset lakastu) ;))

  VastaaPoista
 2. Herää kysymys, että miltä tuntuu niistä ihmisistä, jotka tekevät näitä kenkiä kehnolla palkalla.

  VastaaPoista
 3. Liota niitä siellä lokkien luona, ihan vaan kostoksi ja varmuuden vuoksi, että eivä tule toista kertaa sun ikkunaas paskomaan.

  VastaaPoista
 4. Uhhuh, olivatpas ne kengät! :( Kurja pettymys kyllä. Itse olen myös ollut joskus iloissani jostain huokeasta löydöstä ja sitten olen saanut pettyä - se on ilkeä tunne!

  Minusta tuollaiset popot saa heittää unholaan ihan ilman syyllisyyttä. :) Haitta se on hajuhaittakin!

  Kiitos muuten taas kauniista kuvista ja niiden tarjoamasta katselunautinnosta. Itse yritin juuri purkaa omia viikon aikana kertyneitä kuvia - en onnistunut. Kuinka voi ihminen olla näin tumpelo tietokoneen kanssa?

  VastaaPoista
 5. Elegia!
  Tarina päättyi crocsien kannalta katsottuna onnellisesti. Siitä kerron seuraavaksi.

  Unelma!
  Ajattelemisen arvoinen asia.

  Amalia!
  Lokit säästyivät kostolta:)

  Ninni!
  Tietokonetaidoistani pitää kiittää entistä esimiestä työpaikalla. Hän laittoi koko poppoon kurssille, heti kun ensimmäiset koneet hankittiin sinne. Kurssit toistuivat aina kun uutta ilmeni. Sitten on vielä se, että innostuin, ja hankin omankin koneen aika pikaisesti.

  VastaaPoista
 6. Höh, onpa yllättävää. Katselin munamarkkinoilla crockseja, just noita 5 euron, eivät torilla haisseet. Teki vähän mieli ostaa, mutta jätin toistaiseksi.

  Mikset panisi kenkiä likoon mäntysuopavetten joksikin aikaa ja sitten sinne puutarhan hämäranurkkaa, ehkä hajut häviää. Jos ei niin sitten hävitä..

  VastaaPoista
 7. Kirjoitus joka saa hymyilemaan!

  VastaaPoista