keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Sadetta odotellessa.

Huomiseksi on luvattu sadetta ja tuulta. Tällä hetkellä pilvet näyttävät lupaavilta ja ilmapuntarikin on laskenut lukemiaan koko päivän alaspäin. Sadetta saisi tulla, ja runsaasti. Kukkamaat ovat kuivia. Kastelin eilen yhden perennapenkin, kun se asukit alkoivat olla jo kärsivän näköisiä. Olen tehnyt normaalit kovaan tuuleen valmistautumistemput. Nostanut roikkuvat amppelit maahan, laittanut tukia pioneille, valkoiselle särkyneelle sydämelle ja ritarinkannukselle. Tuuli kaatoi kolmesti pöntön, johon on tarkoitus kerätä kallisarvoista sadevettä. Laitoin lopuksi sen sisään kiviä painoksi, että pysyy pystyssä.
Päätin mennä käymään taidekodissa hyvän sään aikana.


Lähtiessäni ihailin naapurin morsiusangervoa. Ei tarvitse ihmetellä, mistä se on nimensä saanut.

Saarikylän pääraitilla kukkivat nämä ihanat puut. Mitähän morsiamia nekin lienevät? En tiedä. Pitäisi kysyä kaupunginpuutarhurilta.

Taidekodin nurkalla kutsuvat nämä taiteen pariin.

Pihalla voi pysähtyä keskustelemaan tämän kuninkaallisen parin kanssa. Tein sieltä omalle pihalleni sopivan hankinnan. Minkälaisen. Sen paljastan myöhemmin.

Odotellessani ostoksen kuljetusta yritin kuvata tätä kujan toisella puolella seisovaa kiveä.
SE ON VALTAVA. Olen yrittänyt kuvata sitä ennenkin. En vaan onnistu saamaan sen VALTAVUUTTA tallennettua. Jatkan yrityksiä.

Kotiin tultuani ohi ajoi tämä värikylläinen laiva. Sen valtavuuden tietää. Se on niin ja niin monta bruttorekisteritonnia tai jotain sensemmoista.

Ja sitten. Tästä tulin VALTAVAN ILOISEKSI. Nimittäin kuvan vasemmassa alalaidassa näkyvästä säkistä. Se sisältää hevonkakkaa!! Voin kasvattaa VALTAVAN isoja perennoja. Kiitos!!!

11 kommenttia:

 1. Tahtoo myös taidekotiin, näyttää kiintoisalta! Ja hyvin onnistuit saamaan esille kiven suurta kokoa - siinä jää puukin kakkoseksi.

  Toiset ne ostaa vaikka kakkaa paketissa, mutta taisit saada mitä tilasit ;))

  VastaaPoista
 2. Ihana loppuhuipennus; hevonkakkaa...odotin jos mitä keramiikkatonttua ymv ruukkua puutarhaan. Oot sä hyvä! Minkänimisiä keramiikkataiteilijoita siellä asui!? Vaikutti aivan ihastuttavalta pariskunnalta ja tieltä. Olen hulluna keramiikkaan....

  VastaaPoista
 3. Kyllä on naapurilla tosi upee angervo. kivan näköiset naamat ja pannu. Kyllä kivestä saa oikean kuvan, siis sen suuruudesta. Kakasta en ole kade, kun sitä just sain itsekin, mutta toi tuoli kukkineen on tosi makee.

  VastaaPoista
 4. Ihanat vaaleanpunaiset tikkaat, tästäkin näkee, että väreillä saa ihmeitä aikaan. Tuskin olisin huomannut tikkaita jos ne olisivat olleet tavanomaisen harmaat. Tuollainen kakkapussi kyllä keloaisi meillekin. Täällä nautitaan nyt sateesta, vihdoinkin.

  VastaaPoista
 5. Saisikin hevosenkakkaa. Tietysti sita voisi poimia maanteilta kun siella nykyaan tapustelee niin monta hevosta. Ratsastus on muodissa ja maaseudulla monet kavellyttavat hevosiaan.Sinne vaan niita seuraamaan, muovipussi ja lapio mukanaan.

  VastaaPoista
 6. Elegia!
  Hevonkakan sain lahjaksi. Taidekodista ostin teoksen. Esittelen sen kunhan saan otettua siitä kunnon kuvan.

  Vilukissi!
  Taiteilijan nimi on Anneli Moilanen.

  Amalia!
  Tuoli-ideasta saa ottaa mallia. Se on omalla pihallani. Verhoaa takana olevaa lehtikompostoria.

  Unelma!
  Onneksi täälläkin nyt sataa.

  Hpy!
  Pikku lapiolla sinkkiämpäriin sitä äitinikin keräsi saarikylä ainoan hevosen mentyä ohi.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin tuulee ja on kylmä vaan ei sada. Pakko on kukkia kastella. Hienoja patsaita ja naamoja siellä teillä. Ja ihana kukkatuoli :)

  VastaaPoista
 8. Voi apua, luulin siis että ostit sieltä tuota heposen ulostetta :DD Mutta se siis ei ollutkaan se ostos - jään innolla odottelemaan sitä oikeaa ostosta!

  VastaaPoista
 9. Tuija!
  Kukkatuoliin on helppo istuttaa kukkanen:)

  Elegia!
  Minua niin nauratti aamulla lukiessani kommenttisi. Tarkempi tarkastelu osoitti, että tekstistäni saa hyvinkin sellaisen käsityksen, että hevonkakka oli se ostos.

  VastaaPoista
 10. Oispa muuten hyvä, jos hevonkakkaa sais valmiiks pussitettuna. Säkki hevonpersssiiseen ja pääpuoleen kaurasäkki. Tuotantolinja parhaimmillaan!
  Muistakko sen mainoksen vuonna yks ja kaks, kun ne tädit vahtas sitä kikkarekasaa kadulla:)
  Se oli hauska!

  VastaaPoista
 11. Juu muistan. Sittenhän tuli se yks' kakkaa, kaks' kakkaa. Hevonkakkaa ei ainakaan vielä saa kuivina kikkareina kuten kanankakkaa. Arvostan saamaani luonnontuotetta.

  VastaaPoista