maanantai 1. kesäkuuta 2009

Hämähäkkien verkkoyhteys.

Keittiöni lavuaarissa oli tänä aamuna kaksi hämähäkkiä. Se ei ole mitenkään harvinaista. Etenkin keväällä kun sää lämpenee, samoin syksyllä kun kylmenee, ne odottavat minua siellä joka aamu..

Otin kuvan molemmista. Eivät tahtoneet poseerata. Tuli epätarkat kuvat.

Ne eivät pääse omin avuin pois lavuaarista. Siinä on liukkaat reunat. Minulla on tapana paiskata juomalasi alassuin hämähäkin päälle, pujottaa alle postikortti ja kantaa näin vangittu hämähäkki takaterassille. Päästessäni sen vapaaksi kiljaisen: "Äläkä tule taas huomenaamulla!" Olisi kiinnostavaa tietää tuleeko sama hähäkki useamman kerran käymään.
Olen miettinyt, mitä ihmettä ne keittiön lavuaarista hakevat. Tänään se selvisi. Heti kun olin heittänyt ylläolevan pariskunnan terassille, menin tämän koneen ääreen. Yrittäessäni siirtyä tiettyyn paikkaan netissä, kone antoi ilmoituksen: "Selvitetään verkko-osoitetta."
Ahaa!! Hämähäkit ovat unohtaneet minne ne viimeksi virittivät verkkonsa, ja tulevat luokseni etsimään verkko-osoitetta. Ne luulevat tiedon löytyvän keittiön lavuaarista, onhan sekin yhteydessä verkkoon. Siis viemäriverkkoon. Kyllä luonto on ihmeellinen!!:))))

12 kommenttia:

 1. Minakin olen miettinyt mita ne hakit tuolla lavuaarissani tekevat, joten hyva etta annoit vastuksen!

  VastaaPoista
 2. hpy!
  Onneksi asia selvisi. Ei tarvitse kysyä radion luonto-ohjelmasta.

  VastaaPoista
 3. Hauska juttu hämä-hämähäkistä.Pistinpä oikein lauluksi tuossa.

  VastaaPoista
 4. Ha haa Mitä jos rengastaisit ne, niin saisit teitää, onko ne samat jotka tulevat aina sinne lavuaariin:)

  VastaaPoista
 5. Kiva, kun olet kiltti niille ja viet ulos leikkimään. Meillä pyritään myös siihen, mutta jos oikein iso ja pelottava hyönteinen osuu kohdalle, kutsun kissat apuun ja se siitä sitten..

  VastaaPoista
 6. En minäkään koskaan tapa hämähäkkiä, se on kohtalon eläin. Just samalla tavalla kiikutan ne aina sisältä ulos, vaikka talvella pakkaseen!
  On nää vaan hienoja nää verkko-osoitteet ja -yhteydet.

  VastaaPoista
 7. Blogia on ilo lukea. Hämähäkki harrastelijana voin kertoa totuuden - hämikset tulevat lavuaariin juomaan. Anteeksi, jos nyt pilasin jonkun ilon.
  Jos hämähäkin haluaa "rengastaa", niin se onnistuu kynsilakalla.

  VastaaPoista
 8. Unelma!
  Olen minä joskut laulanutkin niille.

  Amalia!
  Hyvä neuvo.

  Millan!
  Amanda ei halua auttaa minua tässä asiassa.

  Aimarii!
  Kannatetaan verkko-osoitteita.

  Hämis!
  Pitäisikö järjestää niille oma juomapaikka. Opasteella: "Vain hämähäkeille! Helpompi poispääsy kuin lavuaarista!"

  VastaaPoista
 9. Kiitos osanotostasi.

  Ihana tarina ja oivallus hämyjen verkonetsinnästä. Meillä niitä on joskus vessan lavuaarissa. Otan vain käteeni ja vien ulos. Ampiainen saa lasikyytiä ja kiljaisun perään.:))

  VastaaPoista
 10. Kiva, hämähäkeille oma kylpylä. Mikä tahansa peltipurkin kansi on hyvä. Siihen vähän soraa, että pienemmät eivät huku.

  VastaaPoista
 11. Zilga!
  Mehiläisiä on myös tänä kesänä riittänyt samalla tavoin ulos heitettäviksi.

  Hämis!
  Pitänee ryhtyä toimeen:))

  VastaaPoista
 12. Itsellänikin on nyt parina aamuna löytynyt hämähäkki keittiön lavuaarista ja samalta näyttivät kun kuvassa. Ei kenelläkään olisi tietoa miten niistä pääsee eroon ja mistä ne tulee? Ja ennen kaikkea pääseekö ne pois sieltä lavuaarista? Itselläni kun nimittäin on hämähäkifobia eikä toi tiskien tiskaus oikeen meinaa onnistua, kun juuri ja juurt pystyy keittiöön edes menemään.

  VastaaPoista